Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Brak ikony połączenia lokalnego

Yoh3

Pytanie

Opublikowano

Siemka, mam problem.
W moim komputerze, który przyszedł prosto od naprawy od szwagra (to jego praca), lecz nie mogę się podłączyć do sieci. W "Zmień ustawienia karty sieciowej" w Centrum Sieci i Udostępniania nie mam ikony Połączenie Lokalne. Czytałem w internecie że to przez sterowniki, lecz sprawdziłem, wszystko jest dobrze, zaktualizowane i na miejscu. Potem czytałem, że może karta jest ukryta, wtedy należy wejść do "regedit" i tam stworzyć wpis o nazwie "NetCfgInstanceId" ale taki plik już tam jest, więc wszystko jest niby OK. Ale nie jest ok, bo coś jest spier****one i nie wiem co. 
Nigdzie w "Menedżerze urządzeń" w "Zarządzanie" w komputerze (tam gdzie sterowniki są) nie ma alarmów ani nic, normalnie mam sobie gałąź "Karty sieciowe" (kij z tym, że w środku jest jedenaście rzeczy, pewnie tak ma być). 
Jakieś sugestie?
Tutaj macie Screeny (jako mistrz painta skleiłem je w jeden obrazek, bo nie chciało mi sie uploadować 4)
 post-344713-0-99374700-1458986903_thumb.jpg

koxsunwella.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Użyj opcji : TELEFON DO SZWAGRA , jak grzebał w kompie niech cię teraz wygrzebie z problemów. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie masz sieciówki albo nie załączona karta sieciowa w biosie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie mam sieciówki czyli.. 
Normalnie gdy kabel sieciowy podłączam np. do laptopa (z którego teraz to piszę) to połączenie lokalne się aktywuje i jest dostępne, ale w przypadku mojego PC to Połączenia Lokalnego w ogóle nie ma.
Nie wiem jak się obsługuje BIOS, czytałem o nim że tam się coś z ustawieniami robi ale jestem w tym kompletnie zielony. Oczywiście jeśli Ci się chce to możesz mi napisać wszystko co po kolei mam zrobić, gdzie wejść, co kliknąć itd :)

koxsunwella.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...