Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze słuchawek do CSGO ~ do 400zł.

MrBartolomeo123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka zauważyłem że ostatnio bardzo duża ilość osób kupuje słuchawki (wiecie są święta rodzina daje $$ a w czymś trzeba grać :D), dlatego zamierzam pomóc w wyborze słuchawek do CSGO tak niech audiofile się nie przestraszą że nie będzie tutaj sennheiser'ów itp.

Słuchawki zostały wybrane na podstawie tego czego używają pro gracze i większość osób które spotkałem podczas grania w tę grę (na poziome MG-SUPREME oraz na feceit'ach gdyby ktoś zaraz miał wygarnąć "hehe takiego czegos urzywaja tylko silvery hyhyhy1111") oraz na podstawie zwykle polecanych słuchawek w danym segmencie cenowym do CS'a.

1. Do 100zł 
Tutaj oczywiście nie mogło zabraknąć słuchawek firmy creativy i superlux które są zawsze polecane do 100zł.

a) Creative Fatality

Konstrukcja słuchawek Nauszne półotwarte   Średnica membrany 40 mm   Pasmo przenoszenia słuchawek 20 ~ 20000 Hz   Wbudowany mikrofon Tak   Typ mikrofonu Jednokierunkowy   Pasmo przenoszenia mikrofonu 100 ~ 15000 Hz   Czułość mikrofonu -40 dB ± 3 dB   Łączność Przewodowa   Złącze 3.5 mm (podwójny wtyk)   Długość kabla 2,5 m   Dodatkowe informacje Odpinany mikrofon
Redukcja szumów otoczenia w mikrofonie

b )  Superlux hd681

Konstrukcja słuchawek Nauszne półotwarte   Pasmo przenoszenia słuchawek 10 ~ 30000 Hz   Impedancja słuchawek 32 Ohm   Czułość słuchawek 98 dB   Wbudowany mikrofon Nie   Łączność Przewodowa   Złącze 3.5 mm + przejściówka 6.3 mm   Długość kabla 2,5 m   Waga 250 g   Dołączone akcesoria Przejściówka na stereo jack (6,3mm)
Pokrowiec

2. Za około 200zł
STEELSERIES SIBERIA V2

Konstrukcja słuchawek Nauszne zamknięte   Średnica membrany 50 mm   Pasmo przenoszenia słuchawek 20 ~ 20000 Hz   Wbudowany mikrofon Tak   Łączność Przewodowa   Złącze 3.5 mm (podwójny wtyk)   Dodatkowe informacje Chowany mikrofon

3. Za około 300zł
a) Wiem, wiem że tutaj będzie kontrowersyjnie dlatego do 300zł będą 3 pary słuchawek a nie tylko te: RAZER KRAKEN PRO NEON ( nie one nie są tylko sa 400zł jeśli się dobrze poszuka np na ceneo.pl to znajdzie się je nawet za 299zł.)

Konstrukcja słuchawek Nauszne zamknięte   Średnica membrany 40 mm   Pasmo przenoszenia słuchawek 20 ~ 20000 Hz   Impedancja słuchawek 32 Ohm   Czułość słuchawek 110 dB   Wbudowany mikrofon Tak   Typ mikrofonu Pojemnościowy   Pasmo przenoszenia mikrofonu 100 ~ 10000 Hz   Czułość mikrofonu -40 dB ± 3 dB   Łączność Przewodowa   Złącze 3.5 mm (pojedynczy wtyk)   Długość kabla 1,3 m   Dodatkowe informacje Chowany mikrofon   Waga 293 g

b )   QPAD QH-90 używał je (albo dalej używa) neo i są bardzo dobre. Są to jak to piszą niektórzy "blizniacze" słuchawki do HYPERX CLOUD ale nie mają tych samych akcesoriów.

c) HYPERX CLOUD tutaj chyba nie muszę dużo pisać są one po prostu idealne w tym segmencie cenowym według mnie i wiele osób. 

Konstrukcja słuchawek Nauszne zamknięte   Średnica membrany 53 mm   Pasmo przenoszenia słuchawek 15 ~ 25000 Hz   Impedancja Słuchawek 60 Ohm   Czułość słuchawek 96 dB   Wbudowany mikrofon Tak   Typ mikrofonu Wielokierunkowy   Pasmo przenoszenia mikrofonu 100 ~ 12000 Hz   Impedancja mikrofonu 2.2k Ohm   Czułość mikrofonu -39 dB ± 3 dB   Łączność Przewodowa   Złącze 3.5 mm (podwójny wtyk)   Długość kabla 1,0 m   Waga 350 g   Dołączone akcesoria Audio adapter mono
Wymienna para nauszników
Karta dźwiękowa z podwójnym wtykiem 3,5mm
Przedłużacz 2m
Kabel combo 2w1
Futerał
Dopinany mikrofon

4. Do 400zł 
HYPERX CLOUD II:

Konstrukcja słuchawek Nauszne zamknięte   Średnica membrany 53 mm   Pasmo przenoszenia słuchawek 15 ~ 25000 Hz   Impedancja słuchawek 60 Ohm   Wbudowany mikrofon Tak   Typ mikrofonu Wielokierunkowy   Pasmo przenoszenia mikrofonu 50 ~ 18000 Hz   Łączność Przewodowa   Złącze 3.5 mm (pojedynczy wtyk)   Długość kabla 1,0 m   Dodatkowe informacje Zintegrowana karta dźwiękowa
Redukcja szumów otoczenia w mikrofonie
Odpinany mikrofon
Regulacja głośności   Waga 325 g   Dołączone akcesoria Kabel audio z wtykiem 3,5 mm

UWAGA ZANIM NAPISZESZ ŻE TO CO TUTAJ WYMIENIŁEM TO GÓWNO ITD. PRZECZYTAJ TO CO NAPISAŁEM NA SAMEJ GÓRZE SĄ TO SŁUCHAWKI DO CSGO ABY SIĘ DOBRZE W NIM SPRAWOWAŁY I WIEM ŻE POD WZGLĘDEM MUZYKI BYŁY BY LEPSZE INNE ALE NIE POD WZGLĘDEM POZYCJONOWANIA.

449981449969499803261.gif

Opublikowano

Po jaką cholerę skopiowałeś specyfikacje które nic nie znaczą? Połowa tego co wymieniłeś to gówno, Krakeny i Siberie nie nadają się do użytku, HyperX Cloud 2 to przepłacanie za gównianą dźwiękówkę, falal1ty są małe, niewygodne i tragicznie wykonane. Piszesz, że nie ma lepszych pod względem pozycjonowania. Ty w ogóle wiesz co się składa na dobre pozycjonowanie w grach? Wiesz że ponad połowę roboty robi dobra dźwiękówka i dobry silnik dźwięku gry?

Świetna pomoc, znalezienie kilku modeli "gejmingowych" słuchawek na ceneo i skopiowanie ich specyfikacji. To jest co najwyżej wprowadzanie nieświadomych ludzi w błąd i narażanie na straty finansowe, zresztą i tak wszyscy stąd przychodzą do działu Audio.

Opublikowano

Mam Siberie, miałem krakeny, używałem Cloud I. Polecając ten syf od SS i Razera widać, że nie znasz się i tyle. A ucho to masz chyba z drewna, jak ciebie nie denerwował bass w krakenach.

Cloud II to syf tak samo. Nic nie napisałeś o tym jak niskiej jakości jest w nich karta dźwiękowa.

Same dane, zero praktyki i doświadczenia. ŻENADA.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

niech audiofile się nie przestraszą że nie będzie tutaj sennheiser'ów itp.
> polecając siberie

Ten "poradnik" nadaję się tylko do kosza.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...