Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] QMineZ 1.9 Pełnoprawny system MineZ na Twój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

Na wstępie pragnę zaznaczyć iż plugin jest w fazie Alpha, posiada wszystkie podstawowe funkcje MineZ, lecz bez fajerwerków. 
I wspominam również o tym, że kod jest przejechany obfuscatorem, słabo, więc jak komuś chce się bawić to może go sobie odszyfrować. Pozdrawiam i życzę sukcesów

> qMineZ 1.9 <

Efekt 4-dniowej choroby, gdzie mi się k***a nudziło, i całymi dniami nad tym siedziałem lelele

fc92497c6134bcd8b1d4e85fe1e89cd3.png

Komend jest mało, lecz wystarczają one w 100%.
> /qminez spawn                           - Odpowiada za pojawianie się na mapie i rozpoczęcie gry.
> /qminez leave                             - Po 10 sekundach oczekiwania w bezruchu, możesz wyjść z gry.

> /qminez setspawnpoint               - Ustawia punkt spawnu który później wybierany jest losowo podczas spawnu gracza na mapie
> /qminez deletespawnpoint [id]    - Usuwa wybrany przez nas spawnpoint.
> /qminez spawnpointlist               - Tutaj możesz sprawdzić wszystkie spawnpointy, wraz z ich numerem ID

> /qminez confirmchest                 - Patrząc się na skrzynkę, potwierdzasz ją i jest ona zapisana jako Lootchest. Przedmioty resetują się w niej po jakimś czasie.

274811458925218827517.jpeg

Interfejs użytkownika (HUD).
> Poziom gracza - Prezentuje on poziom pragnienia w grze, gdy spadnie do 0 - powoli umierasz bolesną śmiercią.
> XP gracza - Prezentuje on widzialność ("głośność"?) w grze. Shift - najmniejszy, Normalny - do połowy, Sprint/Jump - Najwyższy. Pozwala to na ciche przedarcie się przez grupę zombie.

Nowe przedmioty, dodane wraz z pluginem:
> Bandaż (karta papieru z nazwą) - pozwala on na uleczenie się (a w przyszłości pluginu - również kogoś), i  zatamowanie krwawienia które również w pluginie zostało dodane.

fcd0985447c2d60af3ff140cf1d46954.png

8f96104a5e82280591a46d57c3035c40.png

> Komunikator (Zielona płyta z nazwą) - pozwala on na komunikację z graczami dalekiego zasięgu, lub po przyciśnięciu prawym przyciskiem również wyjścia z gry. (Zdjęcia wyżej)

4333de1db9a6baf6ad76feaba951af85.png

Zombie.

Są one znacznie ulepszone, 

> Chodzą w hordach, a gdy jeden nas zauważy - wszyscy w obrębie 50 kratek na nas nacierają.

>szybsze, silniejsze, i mądrzejsze.

> Mogą cię nie zauważyć w ogóle, kiedy chodzisz na shifcie, jest wtedy 90% szans, że przechodząc obok niego - nic ci nie zrobi. 

> Są w pełni konfigurowalne w pliku config.yml

787331458926735827517.jpeg   

> Występują w formie "graczy".

Po śmierci gracza zamienia się w zombie ubranego w jego ciuchy, i z jego najlepszy mieczem w ekwipunku.

> Posiada bonusy do szybkości i siły, ale to wszystko jest konfigurowalne.

> Po zabiciu go, wypadają wszystkie przedmioty gracza

Posiada też ciekawą obwódkę dodaną w wersji Minecraft 1.9.

829111458926735827517.jpeg

Epidemie, co pewien czas każdy z graczy staje przed wyzwaniem "nie być chorym" gdyż jest 25% (w configu można zmienić) prawdopodobieństwa na to, że zachoruje. Tak więc wiele graczy może zachorować w tym samym momencie.

> Nie ma antybiotyków, musisz radzić sobie sam.

> Dodaje on różne efekty, typu wolne chodzenie, bezsilność i omdlenia

> Efekty choroby nie trwają więcej niż 2 minuty (chyba że coś zmienisz) więc nie są bardzo groźne.

467101458927236827517.jpeg

Krwawienie, chyba najgorszy z eventów dostępnych w grze. Można uleczyć jedynie bandażem, powoli zabija. 

> Gdy zombie uderzy cię, istnieje prawdopodobieństwo krwawienia.

> Krwawienie powoli odejmuje ci serduszka życia

> Dodawane są efekty ślepoty, wolnego chodzenia i paru innych, bardzo niebezpieczne.

> Walka z kimkolwiek podczas krwawienia jest niemożliwa, bez bandaża jesteś skazany na śmierć.

955011458927484827517.jpeg

Krew, dodaje realistyki.

> Jest pokazywana przy każdym obrażeniu zadanym graczowi lub mobowi.

> Dodaje realistyki do gry.

ab2cff48f12fbb10b97160cf4bf99536.png

Lootchesty, skrzynki w których respią się przedmioty co ileś czasu.

JAK ICH UŻYWAĆ?

1. Postaw skrzynię w dowolnym miejscu.

2. Wsadź tam wszystkie przedmioty które chcesz aby się tam pojawiały.

3. Wpisz /qminez confirmchest patrząc się na skrzynkę.

4. Gotowe, skrzynka została dodana i co pewien okres będą respiły się tam przedmioty.

d5aef5f430b900a5497c3c02878b8bc3.png

82988d77cbcb08a6a87346e41b62b1d3.png

A wszystko to podsyca możliwość konfiguracji większości elementów!

> Aby pobrać plugin, należy kliknąć w poniższy link: <

https://www.spigotmc.org/resources/qminez.20689/

> Skan pliku <

https://www.virustotal.com/pl/file/fc62a6940abb5c1eb496234ea6e40a5e2cd233668841a9a6a3a30062f08e7ee6/analysis/1458930419/

MAJOR BUG

PICIE WODY (ZASPOKOJANIE PRAGNIENIA) DZIAŁA JEDYNIE NA BUTELKACH (WATER BOTTLE #373 NBT TAG:1) Z /GIVE lub CREATIVE MODE. WODA BRANA Z OCEANU DO BUTELEK NIE DZIAŁA. NIE WIEM DLACZEGO... ALE SIĘ DOWIEM! PÓKI CO MOŻNA PO PROSTU WSADZIĆ TĄ CREATIVOWANĄ BUTELKĘ DO SKRZYNI I BĘDZIE ŚMIGAĆ.

> Lista TODO: <

• Definitywne ulepszenie systemu skrzynek                                                                      
  • Możliwość używania bandażu na kimś - na nim będzie działać mocniej.                            
  • Czerwone/Zielone tagi nad głową, za zabicie iluś graczy, lub za pomoc graczowi.          
  • Customowe wiadomości przy śmierci                                                                                   
  • Licznik zabójstw zombie/graczy                                                                                           
  • Prosty pseudo-ranking graczy.                                                                                              
  • Spawnowanie zombie również w dzień.                                                                                

DOSTĘPNY JEST SERWER TESTOWY, ALE ADMINISTRACJA JEST WREDNA I NIE MOGĘ PODAĆ IP,

PISAĆ MI NA PW JAK KTOŚ CHCE WEJŚĆ :D

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Dość ciekawy projekt. Jak na alpha to bardzo rozwinięta to jest, podoba mi się te radio.
Można coś takiego zrobić by w configu można wpisać język np: pl, en, itp, ale to tylko taki mój bezwartościowy pomysł :P
Pozdrawiam i czekam na wydanie pełnej wersji i wytrzymałości w pisaniu :)
Pozdrawiam

531001454960877632167.png

Opublikowano

No na prawdę. Najpierw qEssentials, potem qGuild, a teraz kolejny wspaniały projekt!

Najlepsze projekty powstają z  nudów ^^

Dość ciekawy projekt. Jak na alpha to bardzo rozwinięta to jest, podoba mi się te radio.

Można coś takiego zrobić by w configu można wpisać język np: pl, en, itp, ale to tylko taki mój bezwartościowy pomysł :P

Pozdrawiam i czekam na wydanie pełnej wersji i wytrzymałości w pisaniu :)

Pozdrawiam

Po co? Masz w messages.yml wszystkie wiadomości, można sobie zmienić, nie chce mi się tłumaczyć tego na polski bo jestem leniem huehue. ^^

@AdamGrzegorz Testowałem, było fajnie. Polecam plugin!

Oj tak, fajnie było :D

POWTARZAM, SERWER TESTOWY JEST DOSTĘPNY, PISAC PW - ZAPROSZĘ I UGOSZCZĘ <3

­

Opublikowano

Świetny plugin! :) Czekam na kolejne aktualizację - poprawki i nowe rzeczy. :P

<3_<3

Opublikowano

do szkoły 13 latku a nie piszesz jakieś gówna dla fejmu na internecie

plugin 3/10,  nie umiesz wstawiać kodu na githuba i obfuscatować

poza tym na cholere obfuscatowac taki słaby plugin xD

za mało funkcji

doucz się javy ok?

Opublikowano

za mało funkcji

doucz się javy ok?

On więcej umie od Ciebie. Oceniasz a pewnie nawet nie masz pojęcia jak zobaczyć kod? Lubie kozaków przez kabel.

Co do pluginu to jest on w miare dobrze napisany, brakuje mi paru typów zombie np. z innymi skillami

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

za mało funkcji

doucz się javy ok?

On więcej umie od Ciebie. Oceniasz a pewnie nawet nie masz pojęcia jak zobaczyć kod? Lubie kozaków przez kabel.

Co do pluginu to jest on w miare dobrze napisany, brakuje mi paru typów zombie np. z innymi skillami

Nie warto, spójrz na jego profil. Ewidentny troll. :)

MOŻLIWE ŻE DZIŚ/JUTRO BĘDZIE UPDATE DODAJĄCY LICZNIK ZABÓJSTW ZOMBIE I LECZENIE KOGOŚ BANDAŻEM, A MOŻE JAK MI SIĘ UDA TO TEŻ SPAWN ZOMBIAKÓW W DZIEŃ :P

­

Opublikowano

Bardzo dobry plugin czekam na aktualizację gratuluje :)

Służę pomocą również innym użytkownikom :) jak potrzeba pomocy zapraszam na pw na pewno pomogę

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie: graczy mozna zabić?

Pomysł: może dorobić texturpack i gracze mieli by bronie(tak naprawdę plyty bo są bezużyteczne)? Jak by plugin był zrobiony można by coś takiego dodać.

Łap + nice projekt

Wysłane z mojego Y635-L01 przy użyciu Tapatalka

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@AdamGrzegorz

> /qminez leave                             - Po 10 sekundach oczekiwania w bezruchu, możesz wyjść z gry.

Pytanie do tego, co się stanie jeśli wyjdę normalnie z gry? Czy tak komenda jest zbędna? Nie każdy może ją znać/pamiętać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...