Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież konta zakupionego na allegro

xKurek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osoba, która sprzedawała konto najwidoczniej odzyskała je za pomocą supportu. Wydałem 130 zł, więc mam dwa pytania.

1. Czy jest sens walczyć o odzyskanie tych pieniędzy i czy jest duża szansa na ich odzyskanie?

2. Jakie konsekwencje może ponieść osoba, która mnie oszukała? Chyba, to podchodzi pod małą szkodliwość czynu, więc konsekwencje pewnie nie są duże

Opublikowano

Jeżeli napiszesz do Rito pewnie nic z tym nie zrobią, ponieważ jest to zabronione, jednak nie wiem jak ma się sprawa na allegro.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Jeżeli napiszesz do Rito pewnie nic z tym nie zrobią, ponieważ jest to zabronione, jednak nie wiem jak ma się sprawa na allegro.

Chodzi mi bardziej o konsekwencje prawne, niż samo allegro 

Opublikowano

Nie wiem jak tam z allegro, ale rito ma w regulaminie, że handel kontami jest zabroniony, więc mogą mu je permamentnie zbanować.

giphy.gif

Opublikowano

Jedno jest pewne, konta nie odzyskasz. Rito może ewentualnie zablokować to konto z racji tego, że handel kontami jest zablokowany. Także nie jestem pewien czy nie wynieśliby jakiejś kary w stosunku do Ciebie, z powodu kupowania takiego konta. Jednak samo oszustwo jest karalne, możesz załatwić to poprzez allegro lub przez policję, a człowiek zostanie ukarany.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Pisz do rito ze koles sprzedal konto to mu perma wlepia

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

­No właśnie masz przecież jego dane. Chyba, że używał fałszywych.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Jedno jest pewne, konta nie odzyskasz. Rito może ewentualnie zablokować to konto z racji tego, że handel kontami jest zablokowany. Także nie jestem pewien czy nie wynieśliby jakiejś kary w stosunku do Ciebie, z powodu kupowania takiego konta. Jednak samo oszustwo jest karalne, możesz załatwić to poprzez allegro lub przez policję, a człowiek zostanie ukarany.

Nie sądzę, by Policja zaczęła jakiekolwiek postępowanie o kradzież 130 zł. Co do samego allegro to jedynie najsurowszą karą będzie zablokowanie mu konta na tym portalu  -.-

Drugą sprawą jest regulamin lol'a w którym jasno piszę, że handel kontem jest zabroniony to tym bardziej Policja raczej nic nie zrobi, więc strata tej kasy jest raczej wyłącznie moją winą 

Opublikowano

Z allegro możesz mu negatywną ocenę najwyżej dać, konsekwencje prawne by miał jakbyś dał kwotę ok. 500zł, bo wtedy jest jako kradzież. Kiedyś pisałem z tym do Rito i jakbym znalazł te zgłoszenie yo bym Ci zacytował odpowiedź supportu.

Opublikowano

­Przeciez od dawna jest wiadomo, ze kont do lola nie kupujemy, bo sprzedajacy moze je odzyskac na nastepny dzien

Po c**j sa takie tematy na roznych forach? Warto by bylo zorientowac sie na dany temat przed zakupem

Jedyne co mozesz zrobic w tej sytuacji to napisac do rito, ze kupiles to konto i je zablokuja. Na policje czy allegro nawet nie licz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...