Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :D! Mam pytanko odnośnie reklamy tutaj - na mpc forum oraz innych darmowych sposobów na dotarcie do większej ilości osób.

Mianowicie - szukam na forum jakiegoś miejsca na reklamę kanału z tematyką anime.. jest tu tyle działów, że poprostu aż ślepnę xD.

Co dalej.. zna ktoś może na efektywne reklamowanie swojego kanału bądź poszczególnych filmów? Jakieś ciekawe sposoby odnośnie rozpoczynania współpracy z innymi youtuberami, funpage'ami na facebooku etc? Łatwy sposób na wyszukanie takowych stron, kanałów o podobnej tematyce czy ilości widzów? Ciekawe społeczności osób robiących filmy na temat anime? Z góry dzięki za pomoc. Staram się na bieżąco szukać takowych rzeczy ale wiadomo jak jest - im więcej rzeczy się wie tym lepiej. Pozdrawiam :D!

Opublikowano

Wszystko zależy od kanału jaki prowadzisz. Na samym dole forum znajdziesz dział przeznaczony na filmy użytkowników. Możesz je tam umieszczać, o ile nie łamią regulaminu. Co do reklamy, to musisz mieć pomysł żeby jakiś inwestor chciał w Ciebie inwestować.

Opublikowano

Nie ma sensu byś tworzył kanał o tematyce anime, rynek jest nasycony, a wszystkie karty porozdawane. Buki i Silverfish - ogólnotematycznie o anime: recenzje, ciekawostki, jakieś newsy. Spychu, animelogia, anime24 - konkretnie pod recenzje i zapowiedzi sezonów + kilku małych co mają poniżej 1k subów. Sam zaś rynek odbiorców nie jest taki duży ja ten "zagrajmerski" by osoba, która robi to samo co 100 innych mogła się chociażby trochę wybić. Dlatego zamiast myśleć gdzie by to się zareklamować opracuj jakiś konkretny content, taki który mógłby konkurować z tym co oferują nam dzisiaj. Jeżeli coś takiego będziesz miał to będę pierwszym, który pomoże Ci znaleźć odpowiednie osoby do rozreklamowania Twojego kanału.

Tak po drugie to musisz mieć też jakieś konkretne doświadczenie z anieme, aby nie było tak jak z takim jednym co się pojawił z pół roku temu. Naspamował u wszystkich znanych youtuberów, nagrał 2 filmy promocyjne, które były nawet fajnie zrealizowane, po czym okazało się, że widział może z 30 serii, a jego top 10 wyglądało mniej-więcej tak: 1. Death Note 2. Tokyo Ghoul 3. Sword Art Online... 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nie widzę w tym większego sensu, bardzo trudno jest nie tyle co stworzyć coś dobrego, lecz wypromować to. Świat pełen od badziew, lepszy czy gorszych, mający wszystko czego potrzeba, a wszelkie nowości mogą być już nie brane pod uwagę. Reklamę możesz umieszczać we wszelkich zbiorowiskach ludzi zafascynowanych anime. Grupa na fb, pub, fora, inne bzdury. Jeśli masz faktycznie dobrą wizję to spróbuj :)

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie ma sensu byś tworzył kanał o tematyce anime, rynek jest nasycony, a wszystkie karty porozdawane. Buki i Silverfish - ogólnotematycznie o anime: recenzje, ciekawostki, jakieś newsy. Spychu, animelogia, anime24 - konkretnie pod recenzje i zapowiedzi sezonów + kilku małych co mają poniżej 1k subów. Sam zaś rynek odbiorców nie jest taki duży ja ten "zagrajmerski" by osoba, która robi to samo co 100 innych mogła się chociażby trochę wybić. Dlatego zamiast myśleć gdzie by to się zareklamować opracuj jakiś konkretny content, taki który mógłby konkurować z tym co oferują nam dzisiaj. Jeżeli coś takiego będziesz miał to będę pierwszym, który pomoże Ci znaleźć odpowiednie osoby do rozreklamowania Twojego kanału.

Tak po drugie to musisz mieć też jakieś konkretne doświadczenie z anieme, aby nie było tak jak z takim jednym co się pojawił z pół roku temu. Naspamował u wszystkich znanych youtuberów, nagrał 2 filmy promocyjne, które były nawet fajnie zrealizowane, po czym okazało się, że widział może z 30 serii, a jego top 10 wyglądało mniej-więcej tak: 1. Death Note 2. Tokyo Ghoul 3. Sword Art Online... 

Moje doświadczenie nie jest ogromne ale nie jest też podobne co u kolegi w/w. Myślę, że ponad 300 serii robi swoje. Dotychczas założeniem kanału były top oraz amv ( dopiero zacząłem i mam w granicach 7 filmów ). Z dnia na dzień staram się być lepszy i aktualnie uczę się obróbki w vegasie. Jeśli będę gotów i osiągnę jakikolwiek poziom na kanale wtedy się do Ciebie zgłoszę bo mimo, że aktualnie moje filmy nie są poniżej średniej to wolę wszystko konkretnie dopracować i nabyć doświadczenia w samym obrabianiu etc :)

Opublikowano

@Clineq13

Jakieś MyAnimeList posiadasz?

. Dotychczas założeniem kanału były top oraz amv

No to już trochę ciekawiej, bo w takim wypadku można postawić na międzynarodową publiczność, aczkolwiek nadal nie jest to nic innowacyjnego więc trzeba liczyć na dobre tagi i łut szczęścia.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

j**** anime

Ciekawe podejście.

@Clineq13

Jakieś MyAnimeList posiadasz?

. Dotychczas założeniem kanału były top oraz amv

No to już trochę ciekawiej, bo w takim wypadku można postawić na międzynarodową publiczność, aczkolwiek nadal nie jest to nic innowacyjnego więc trzeba liczyć na dobre tagi i łut szczęścia.

Mam aczkolwiek muszę je uzupełnić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...