Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacząć grę w Metin2?

Szymon.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nigdy wcześniej nie grałem w Metina, ale czytając wypowiedzi mojego Mentora @Whya, skłaniam się ku rozpoczęcia przygody z tą grą. Co o tym sądzicie, warto zaczynać, są jakieś serwery dla takich newbie?

Opublikowano

Nie ma serwerów dla newbie , na każdym jest dużo "wymaxowanych" ludzi ( jeżeli tak to można nazwać). Jak masz dużo czasu i dużo kasy do wydania to możesz spróbować.

Opublikowano

Nie ma serwerów dla newbie , na każdym jest dużo "wymaxowanych" ludzi ( jeżeli tak to można nazwać). Jak masz dużo czasu i dużo kasy do wydania to możesz spróbować.

Mocno jest ona nastawiona na P2W?

Opublikowano

Lepiej zmieniać grę i robiąc z niej fantasy, bo metin2 to gra fantasy z orientalnym klimatem. W ten sposób wielu ludzi ukazuje swoje umiejętności i nie zgadzam się z tym co napisałeś bo każdy serwer robiony jest inaczej.

A te, które zmieniają klimat pod bardziej magiczny nie są gorsze a bardziej rozbudowane. Wybacz, ale idąc tym tokiem myślenia stawiam bardziej na to by szedł jakikolwiek rozwój niż polski Metin2 stał w miejscu nie odbiegając od klasycznego. 

Co do tematu, zaczynając teraz z metin2 powinieneś wiedzieć że większość prywatnych serwerów a nawet 99,9% jest pod zarobek. 

Weź też pod uwagę to, że zawsze można grać F2P i z biegiem czasu dojść do konkretnych osiągnięć. Wystarczy chcieć i mieć zapał. 

Na sam początek polecam oglądanie gameplay'i let's playi jak to robią youtuberzy i inni gracze. Myślę, że tam też wielu rzeczy się nauczysz a sporo ciekawostek w filmikach usłyszysz.

VlTRC8k.png

Tutoriale, free paczki od LA-Graphic.pl

1. Mega paczka grafik prezentacji oraz reklamy by L&A

http://www.mpcforum.pl/topic/1527926-mega-paczka-od-la-graphicpl-prezentacjafbsygnatury

2. Tworzenie loga do własnego serwera metin2 by L&A

http://www.mpcforum.pl/topic/906034-tworzymy-logo-zaawansowany/

3. Tworzenie własnego znaczku GM'a do serwera Metin2 by L&A,

http://www.mpcforum.pl/topic/907712-tworzymy-znaczek-gma/

Profesjonalne usługi graficzne:

Opublikowano

Lepiej zmieniać grę i robiąc z niej fantasy, bo metin2 to gra fantasy z orientalnym klimatem. W ten sposób wielu ludzi ukazuje swoje umiejętności i nie zgadzam się z tym co napisałeś bo każdy serwer robiony jest inaczej.

A te, które zmieniają klimat pod bardziej magiczny nie są gorsze a bardziej rozbudowane. Wybacz, ale idąc tym tokiem myślenia stawiam bardziej na to by szedł jakikolwiek rozwój niż polski Metin2 stał w miejscu nie odbiegając od klasycznego. 

Co do tematu, zaczynając teraz z metin2 powinieneś wiedzieć że większość prywatnych serwerów a nawet 99,9% jest pod zarobek. 

Weź też pod uwagę to, że zawsze można grać F2P i z biegiem czasu dojść do konkretnych osiągnięć. Wystarczy chcieć i mieć zapał. 

Na sam początek polecam oglądanie gameplay'i let's playi jak to robią youtuberzy i inni gracze. Myślę, że tam też wielu rzeczy się nauczysz a sporo ciekawostek w filmikach usłyszysz.

­

Chcę Cię poinformować że MT2 nie jest już tak ciekawą i emocjonującą grą jak przed 4 lata temu, dlatego też nie ma sensu w nią grać. Tym bardziej jak się wraca po kilku latach, można tylko się zawieść, jeszcze mi powiedź że dla Ciebie fajną innowacją są auta w m1 bo i takie widziałem te DODATKI. :makka: 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Witam,

nigdy wcześniej nie grałem w Metina, ale czytając wypowiedzi mojego Mentora @Whya, skłaniam się ku rozpoczęcia przygody z tą grą. Co o tym sądzicie, warto zaczynać, są jakieś serwery dla takich newbie.

Oczywiście , Metin2 to gra która wciaga na długie godziny i daje dużo rozrywki i satysfakcji , nie czytaj komentarzy nieuzasadnionych które są przeciwne tej grze.

jak to pisał użytkownik w tym temacie " PayToWin" to nie do końca . Na każdym serwerze da się zdobyć item shop w grze , kupić od innego gracza lub wydropić . 

Pomyśl też tak że na 2000-3000 ludzi tylko 100 może kupi is . dla siebie a reszta będzie kupywała aby sprzedać za walute w grze "Yangi " za które możesz kupić zbroje itp ;D

Ktoś tu pisał o autach w metin2 , to pewnie kogos pojebało gram w tą gre od 2007 i nie słyszałem i nie widziałem . 

Jeżeli masz jakies pytania to mi proszę zadawaj :)

Opublikowano

Witam,

nigdy wcześniej nie grałem w Metina, ale czytając wypowiedzi mojego Mentora @Whya, skłaniam się ku rozpoczęcia przygody z tą grą. Co o tym sądzicie, warto zaczynać, są jakieś serwery dla takich newbie.

Oczywiście , Metin2 to gra która wciaga na długie godziny i daje dużo rozrywki i satysfakcji , nie czytaj komentarzy nieuzasadnionych które są przeciwne tej grze.

jak to pisał użytkownik w tym temacie " PayToWin" to nie do końca . Na każdym serwerze da się zdobyć item shop w grze , kupić od innego gracza lub wydropić . 

Pomyśl też tak że na 2000-3000 ludzi tylko 100 może kupi is . dla siebie a reszta będzie kupywała aby sprzedać za walute w grze "Yangi " za które możesz kupić zbroje itp ;D

Ktoś tu pisał o autach w metin2 , to pewnie kogos pojebało gram w tą gre od 2007 i nie słyszałem i nie widziałem . 

a ja widziałem auta w mt2 , oczywiście były to tylko mounty , nawet na polskim serwerze priv to było jakoś niedawno. Jest model tego mounta na grafice google. No cóż .. ja na twoim miejscu odpuściłbym kompletnie gre w MT2. Jest tyle wspaniałych gier , dlaczego akurat metin2?. Ta gra to przeżytek a grają w nia ludzie z przyzwyczajenia , ja też .pzdr 

Opublikowano

Witam,

a ja widziałem auta w mt2 , oczywiście były to tylko mounty , nawet na polskim serwerze priv to było jakoś niedawno. Jest model tego mounta na grafice google. No cóż .. ja na twoim miejscu odpuściłbym kompletnie gre w MT2. Jest tyle wspaniałych gier , dlaczego akurat metin2?. Ta gra to przeżytek a grają w nia ludzie z przyzwyczajenia , ja też .pzdr 

Tylko na 1 serwerze i są tylko 2 takie zdjęcia na całym świecie ;D

Ludzie graja z przyzwyczajenia ? ale nie powiesz mi że jak dobrze ci idzie na serwerze to wcale sie nie cieszysz ;D

Opublikowano

­

Chcę Cię poinformować że MT2 nie jest już tak ciekawą i emocjonującą grą jak przed 4 lata temu, dlatego też nie ma sensu w nią grać. Tym bardziej jak się wraca po kilku latach, można tylko się zawieść, jeszcze mi powiedź że dla Ciebie fajną innowacją są auta w m1 bo i takie widziałem te DODATKI. :makka: 

Nawet nie napisałem nic o autach, a o udoskonalaniu projektów dodając do nich jeszcze większe nasycenie orientalnym klimatem. Wiele osób właśnie nad takimi osobami pracuje, ponieważ tworzę dla nich grafiki. Szczerze ujmując i reasumując to co napisałeś, są niewypały pomysłów. Zaznacz, że większość osób która potrafi zrobić serwer ze smakiem ma z tego konkretne pieniądze bo ludzie na tym grają. Czyli idąc tym tokiem Liczba graczy = zyski = pomysły/grywalność/stabilność przynajmniej w 70% przypadkach. 

Twierdzisz, że metin jest był emocjonujący 4 lata temu? Błąd. Dla ciebie się po prostu znudził. Nowe osoby widząc tą grę pierwszy raz i się w nią wkręcając stwierdzą dopiero że jest emocjonująca. Fakt, brakuje gwardii PVP na 20poziomie z gizarmą +5 gdzie 2 graczy tłukło się ponad 10minut. Brakuje klimatu noobów, którzy potowali w PVP a najbardziej expienia na BO w grupie 5 osobowej z lurem zamiast pelerynek. Niestety, każda gra kiedyś się rozwinie.

Koledze Szymonowi proponuję albo czekać na nowy globalny serwer, lub iść na nowe globalne ale zagraniczne serwery jeśli znajomość języka na to pozwoli. 

A na sam początek zaproponuję grę na prywatnych serwerach easy by ułatwić sobie życie a następnym krokiem podwyższać poprzeczki i grać na hardach lub Globalu.

Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. Miłego popołudnia no i Wesołych :) Pozdro

VlTRC8k.png

Tutoriale, free paczki od LA-Graphic.pl

1. Mega paczka grafik prezentacji oraz reklamy by L&A

http://www.mpcforum.pl/topic/1527926-mega-paczka-od-la-graphicpl-prezentacjafbsygnatury

2. Tworzenie loga do własnego serwera metin2 by L&A

http://www.mpcforum.pl/topic/906034-tworzymy-logo-zaawansowany/

3. Tworzenie własnego znaczku GM'a do serwera Metin2 by L&A,

http://www.mpcforum.pl/topic/907712-tworzymy-znaczek-gma/

Profesjonalne usługi graficzne:

Opublikowano

­

Nawet nie napisałem nic o autach, a o udoskonalaniu projektów dodając do nich jeszcze większe nasycenie orientalnym klimatem. Wiele osób właśnie nad takimi osobami pracuje, ponieważ tworzę dla nich grafiki. Szczerze ujmując i reasumując to co napisałeś, są niewypały pomysłów. Zaznacz, że większość osób która potrafi zrobić serwer ze smakiem ma z tego konkretne pieniądze bo ludzie na tym grają. Czyli idąc tym tokiem Liczba graczy = zyski = pomysły/grywalność/stabilność przynajmniej w 70% przypadkach. 

Twierdzisz, że metin jest był emocjonujący 4 lata temu? Błąd. Dla ciebie się po prostu znudził. Nowe osoby widząc tą grę pierwszy raz i się w nią wkręcając stwierdzą dopiero że jest emocjonująca. Fakt, brakuje gwardii PVP na 20poziomie z gizarmą +5 gdzie 2 graczy tłukło się ponad 10minut. Brakuje klimatu noobów, którzy potowali w PVP a najbardziej expienia na BO w grupie 5 osobowej z lurem zamiast pelerynek. Niestety, każda gra kiedyś się rozwinie.

Koledze Szymonowi proponuję albo czekać na nowy globalny serwer, lub iść na nowe globalne ale zagraniczne serwery jeśli znajomość języka na to pozwoli. 

A na sam początek zaproponuję grę na prywatnych serwerach easy by ułatwić sobie życie a następnym krokiem podwyższać poprzeczki i grać na hardach lub Globalu.

Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. Miłego popołudnia no i Wesołych :) Pozdro

Błędne myślenie z tym nowym serwerem na globalu.

Ludzie myślą, że na takim serwerze polecą równo i wgl będą jakby to ująć 'lepsi' od większości, a to jest gówno prawda.

Gra na nowym czy aktualnie zagrać na serwerze, który już działa nic nie zmieni. Jak ktoś chce grać jak najlepiej i się zaangażować - to na obu da sobie równie dobrze radę [a biadolenie że jedni mają takie pro eq, że nowy gracz c***a im zrobi, to już wgl parodia, bo na pl dobry ekwipunek wojenny ma tyle osób, że można było by ich na palcach 2 rąk liczyć] a takie eq co ma reszta można zrobić i kupić bez problemu.

Jak chcesz zacząć to zaczynaj, global dobrze się trzyma i nie zapowiada się żaden upadek jak ludzie piszą, a dyrektor gry Metin2 powiedział w wywiadzie, że będzie teraz bardziej wzbogacany pod względem mniejszych leveli [global], a bynajmniej coś takiego chcą robić.

­

Opublikowano

Polski Globalny serwer Metin2 jest na maxa nastawiony pod zarobek i tak już pozostanie, bo zmiany, które dają im „korzyści finansowe” są dobre dla GF'u, ponieważ wtedy ZARABIAJĄ-jest tak na wielu grach i nie ma co się dziwić bo światem rządzi pieniądz.

@szymo02 - Polecam ci grę na prywatnych serwerach prawie na wszystkich bez IS'u da się wbić maksymalny poziom oraz zdobyć w miarę dobry ekwipunek. Znajdź jakąś ciekawą ekipę do gry, bo pomimo ogólnego chamstwa w tej grze da się trafić na naprawdę fajnych ludzi. Nie słuchaj ludzi, którzy piszą ci, że gra umiera ...ta gra nigdy nie zginie, bo można przystosować ją do potrzeb graczy. Kilka lat temu jak by ktoś powiedział ci, że będziesz latał na smokach i wystawiał sklepik po czym się wylogujesz  on będzie stał jeszcze kilka godzin to byś go wyśmiał. Jak najbardziej zacznij swoją przygodę, lepiej późno niż wcale  :v

Opublikowano

Zagrać możesz, ale najlepiej z kimś, kto Cię trochę "poprowadzi". Samemu ciężko Ci będzie ogarnąć wszystko.

Dodatkowo możesz oglądać jakieś filmy youtuberów/czytać poradniki.

Z serwerów polecam: Vesteris, WoM.

Opublikowano

Mocno jest ona nastawiona na P2W?

Na polskim metinie nie polecam zaczynać. Teraz już nie ma prawa bytu, a może ten HARD tylko mi się przejadł, za długo na nim grałem przez kilka lat...

Serwery prywatne praktycznie co kilka dni wychodzą jakieś nowe, ale wiele z nich upada po krótkim czasie, ma bugi, są całkowicie pod IS itp. Ciężko trafić na taki, na którym spędzimy długie godziny. Są też stabilne, z odpowiedzialną administracją, na których gra dużo osób, ale te osoby w większości mają wymaxowane levele i EQ. 

Co powiesz na takiego:

1. http://www.mpcforum.pl/topic/1529183-predoria-dedyk-easypvp/page-1 Wystartował dzisiaj. Easy. Przed drobną aktualizacją było około 400 osób online. Sam na nim gram, póki co jestem zadowolony.

2. http://www.mpcforum.pl/topic/1518945-dreikon-dedyk-easy/ Miesiąc temu wyszła nowa edycja. Jest easy. Oto dane, ze strony głównej. Mówią one zresztą same za siebie

33.451 Kont
41.046 Postaci
1.348 Gildii

Samemu może być ciężko, wiec jakbyś chciał, zajrzyj do głównego tematu i poszukaj kogoś do wspólnej gry. 

Powodzenia życzę przy wyborze :)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...