Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programy do zabawy

LeoWoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Totalnie nie miałem pojęcia jak nazwać ten temat.
Od zawsze kochałem muzykę a od dość sporego już czasu chciałbym się nią "pobawić". Chodzi mi tu o różnego rodzaju programy w których możemy tworzyć swoją muzykę, czy remixować jakąś, nie mam pojęcia co jeszcze! Piszcie nazwy programów i do czego służą tak z grubsza a odwdzięczę się lajkami! (Nie chodzi mi tylko o remix/ tworzenie, tylko ogólnie o robienie CZEGOŚ z muzyką).

WESOŁEGO JAJKA! :)

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Audacity - program do tworzenia/edytowania muzyki.

VirtualDJ - coś podobnego.

­

XDDDD

Audacity to najprostszy edytor dźwięku, tylko pierw ten dźwięk musisz skądś mieć, a wątpię czy autor tematu ma już zakupione mikrofony, instrumenty, kartę dźwiękową itd.

VirtualDJ to coś podobnego? To jest program, jak sama nazwa wskazuje, dla DJ. Czyli mixowanie gotowych kawałków.

Autorze posta:

Najlepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie FL studio, którego wersję demo możesz pobrać ze strony producenta:

imageline.com

Ta wersja jest na czas nieokreślony, jednak nie możesz zapisywać w niej projektów "w toku" a jedynie gotowe już ścieżki .mp3

(Możesz spiracić z zatoki xD)

lub programu, którego ja używam; ableton live, również do pobrania ze strony producenta:

ableton.com

wersja demo nie ma ograniczeń, ale jest na 30 dni.

Jeśli chodzi o porównanie; FL studio jest mniej intuicyjnym programem od abletonu, jednak nie jest trudny w obsłudze. FL studio posiada sporo wbudowanych wtyczek vst oraz vsti, które zdecydowanie wystarczą na pierwsze lata zabawy z muzyką. Ableton ma jednak to do siebie, że potrafi wykonać całą pracę za pomocą kilku gestów.

Jeśli jednak nie chcesz piracić, to polecam Ci darmową "podróbę" FL studio, lmms:

Dziękuję bardzo ^^

2e102b5f9b77b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...