Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Problem ze sterowaniem

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pewnie głupie pytanie, ale...

Ostatnio grałem w FIFA 07/08, potem FIFA 12 i zawsze sterowało się klawiaturą, a teraz pobrałem dla testu FIFA 15 i nagle biegam i podaje myszką.

Jak dla mnie porażka i chciałbym się dowiedzieć od was, czy można to zmienić, a jeżeli nie, to która FIFA jako ostania wspierała sterowanie klawiaturą?

Niby mogę przejść na pada, ale nie wiem, czy jest sens. Dla mnie FIFA, to: zmiana zawodnika przyciskiem podania (S) i wgl. Zawsze grałem praktycznie na tych samych ustawieniach jakie były w FIFA98 jeszcze (na moim poczciwym Celeron 333MHz), czy FIFA 2002.

A jeżeli nie polecacie grania w stare wersje FIFY, to co możecie mi poradzić? Granie na padzie? Jakie dobrać, czy może być od Xbox 360 (czy pójdą od razu 2-4 pady), czy może być taki pad jak TRACER SHOGUN (przypomina mi pada od PS3, a na tym jeszcze grywam na imprezach).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie wiem jak to jest w fifie 15 , ale w fifie 14 wszystko działa normalnie mogę ustawić sterowanie tylko i wyłącznie klawiaturą, jeśli masz możliwość to spróbuj wejść w zakładkę "konfiguracja" i jeśli tam będzie opcja "sterowanie" to wejdź w tą opcję i poszukaj tam na pierwszej stronie punktu "kontroler" i zmień z klawiatury i myszki na tylko klawiaturę.

Co do pada to posiadam pada Tracer Scorpion, kupiłem go prawie 2 lata temu, i przeżył parę upadków na ziemie i nic większego się nie działo, jedyny minus tego pada to szybko ścierające się gumowe nakładki na analogach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...