Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek gry

Plesniawek#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dopiero zacząłem grać w Lola, gram te pierwsze jakby mecze, że dobiera mi team i gramy przeciwko botom. Grałem na dwóch pozycjach, tam na dole i na midzie, zawsze mam mało fragów, np 1, 4 itp. a ludzie z teamu po 30. Wiem, że trzeba rozbijać te wieże, iść ciągle dalej po rozbiciu aż do tego Nexusa, cofać na resp kupować, ale ja nie wiem co kupować najlepiej za tego golda i kupuję to na co mnie stać od razu. Poradzicie coś jak grać, albo jaką postacią na sam początek? Dotychczas grałem Ryze czy jakoś tak tym magiem

Opublikowano

Graj postaciami z rotacji. Jak polubisz np. granie na midzie tymi magami to wybieraj sobie magów z rotacji i próbuj każdego. Od fragów ważniejsza jest farma, czyli te potworki, które zabijasz na linii i w jungli. One dają złoto, za które kupujesz przedmioty. Każdą postać składa się na swój sposób. Wybierz sobie kogoś innego, bo Ryze jest średniawy, żeby wygrywać trzeba grać tymi najsilniejszymi w danym patchu. O build możesz napisać tutaj na forum, w dziale Buildy, runy, masterki

Opublikowano

Na początek polecam Garena i Mastera Yi, później może Riven.Wpisz sobie w wyszukiwarce "[nazwa postaci] build" np. "Garen build" i Ci wyskoczy co maksować i kupować.

Opublikowano

Wpisz sobie na youtube "jak grać w lola" czy cokolwiek, nie ma lepszych porad niż te wizualne. Poza tym, wszystko zależy jak chcesz grać w lola czy chcesz rzeczywiście poświęcić trochę czasu czy tak na rozluźnienie, oczywiście jeżeli można tą grę nazwać rozluźniającą :D Nie patrz na innych ludzi, teraz w tej grze będzie napływ smurfów bo exp raty obniżone więc jak widzisz że mają 30 killi to nie zwracaj uwagi na to :p

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Kupuj itemy zawsze z polecanych, samemu nie kombinuj.

Postacie na start:annie, garen, kayle, ashe

Czytaj dokladnie co robia skille i pasyw postaci.

Jesli ktos robi 30 kiili to pewnie nie jest jego pierwsze konto.

Cwicz zabijanie minionow zeby zabijac ich jak najwiecej.

Polecam takze ogladac streamy na twitchu mozesz zobaczyc jak graja profesjonalni gracze z czego idzie cos sie nauczyc (polscy streamerzy: Nervarien, Jankos, Dis)

Opublikowano

Na Twoim miejscu oglądałbym jakiegoś polskiego streamera. Polskiego, bo w razie czego może Ci odpowiedzieć na pytania. Jak się teorię ogarnie to jest łatwiej niżeli bez niej.

Opublikowano

Streamerzy nie są najlepszym pomysłem na początki z LoL'em. Oni posługują się słownictwem z gry, które nie jest znane innym, mają własne taktyki itp.

Graj dalej na botach, przyswajaj sobie jak działają inne postacie, a tymbardziej twoja. Z czasem powinieneś się natknąć na słownictwo używane w LoL'u, tego też warto się nauczyć, leaguepedia na wszystko odpowie. Championy z rotacji, kupuj tylko te, którymi Ci się dobrze gra. Nie bój się gry, każdy kiedyś tak zaczynał.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Te postacie z rotacji zmieniają się co jakiś czas i można nimi za darmo pograć, ale jak jest zmiana na inne to tamte z poprzedniego można tylko kupić?

Pojawią się też kiedyś w rotacji, tylko kwestia kiedy. Czasem jedna postać jest 2 tygodnie po ostatniej swojej rotacji, czasem kilka miesięcy. Oprócz tej szansy możesz je tylko kupić. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Pamietaj ze lol to stara gra i nie bedziesz na poczatku gral na swoim poziomie bo wiekszosc osob to smurfy (osoby ktore sa wysoko na swoim koncie i zrobily sobie nowe zeby karac slabszych).

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Pamietaj ze lol to stara gra i nie bedziesz na poczatku gral na swoim poziomie bo wiekszosc osob to smurfy (osoby ktore sa wysoko na swoim koncie i zrobily sobie nowe zeby karac slabszych).

Zacząłem grać w lola, bo smurfy w csie mnie denerwowały, myślałem, że tu aż tylu nie ma. Temat na razie do zamknięcia, będę sobie grał Garenem, dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Na początek zacznij od łatwych postaci jak np. Master Yi lub Ashe. Itemy kupuj jak narazie te z pierwszej strony. Wybierz sobie także pozycję i kilku bohaterów. Zawsze lepiej nauczyć się jednej czy dwóch rzeczy niż grać byle jak na kilkunastu. Rad szukaj także w dziale buildy, poradniki itp.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...