Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS

gieniox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zakupiłem sobie kilka nowych rzeczy do komputera

Procesor I5 4460

Karta graficzna GeForce GTX 750 Ti DualStrom X

Płyta Głowna MSI H81M-P33

Ram Crucial DDR3 4GB 1600 hz

Windows 7 Professional 64Bit

Wszystkie sterowniki posiadam akutalne ze stron producentow

oraz ze starego komputera zostawiłem

Zasilacz Chieftec Arena GPA-450S8

Oraz Dyski SSD Samsung 850 EVO i WDC WD10EZEX

Mój problem polega na tym, że w grach typu League Of Legends oraz CS:GO w randomowych momentach mam spadki FPS, nie jadę na jakichś dżych detalach bo gram na niskich albo srednich. W CrystalDiskInfo oba dyski są w 100% sprawne jedynie w temperaturze są różnice. OCCT postawiłem na 3h test karty graficznej i wtedy nie było żadnego spadku fps, temperatury w normie tylko nie wiem czemu żaden program nie pokazuje u mnie Napięcia +12v oraz +5v

Czy może to być problem z zasilaczem (wrazie czego screeny moge pozniej dodac jezeli ktos bedzie chcial sprawdzic

Opublikowano

jak dokładnie wyglądają spadki w grach? teraz co 3 osoba ma dropy fps, bo 'coś się dzieje', ale nikt nie wie co... albo problemy ze sterownikami czy zła optymalizacja gier. 

odpal jakiś programik co pokazuje fps np. msi afterburner z rivaturner, zainstaluj, ogranicz w takim cs'ie fpsy do 60 i gdy będzie spadek patrz się w róg. napisz ile fpsów spada.

Opublikowano

Myślę, że problemem może być mała ilość pamięci RAM. 4GB to bardzo mało na dzisiejsze czasy. 8GB to optymalna ilość do grania.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ram nie przekracza zużycia 3.2 Gz poczas grania, gram tylko praktycznie w Lol'a i CS'a i w dodatku jakos nie lubie wysokich detali i gram na niskich/średnich

Opublikowano

4GB spokojnie styka do cs'a, lola. 

pomierz temperatury programem hwmonitor, zobacz ile wyciska karta i procek w linijce MAX lub coś takiego. zorientujesz się. 

Opublikowano

HW chyba się nie "zaaplikował", bo nie pokazuje nawet napięć +12V, 5V. nie rozwinąłeś zakładki temperatures, ale mniejsza. skoro robiłeś occt to się wyczyta.

zasilacza nie masz słabego, to fakt, ale ogólnie skaczą trochę te napięcia. tak mi się wydaję. 

Opublikowano

Programami nie powinno mierzyć się napięcia, bo jest to mylne. Mi jeden program pokazuje. że na linii 12V mam 9V, inny, że mam równo 12V, a jeszcze inny, że jest 10V.

Jak chcesz sprawdzić napięcia, to bierz miernik i podpinaj się pod złącza od zasilacza, jak ten pracuje.

Poza tym, jak by była to wina zasilacza, to komp by się wyłączał, wywalał BSOD'y i.t.d. ale nie spadki FPS'ów w grach.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...