Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tradowanie

sopel011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym zacząć tradowac w cs go , i szukam osoby ktora mi w tym pomoze.

Czytalem mase postów :

-nie warto ,

-wytradujesz 0.40 $ nie więcej w pare godzin,

-W pizdu scamerow  ITP.

Ale ja chce sprobowac i szukam pomocnika oczywiście takiego który do czegos doszedł i ogarnia to i potrafi jakoś normalnie wytłumaczyć.

Oczywiście nie za darmo , ale to na PW do uzgodnienia.

imetin_logo.png

Opublikowano

Żeby zacząć tradować musisz mieć co tradować od tego zacznij. To nie musi być nie wiadomo jak drogie ważne aby to był item pożądany / popularny.

Dzięki temu szybciej znajdziesz osobę z którą będziesz mógł się wymienić. Czy 0,4$ na parę godzin ? to zależy w dużej mierzę od farta.

Musisz trafić na osobę która bardzo chcę tego przedmiotu i jest w stanie dać trochę więcej niż jest on warty.

Dołącz sobie do grupki na steam trade Polska czy coś takiego przeglądaj csgolounge. I niech jakoś powoli idzie :p.

Pamiętam że raz czy dwa miałem taki dobry trade jak zaczynałem grać w cs'a a zacząłem od asteriona...

Więc pamiętaj nic na siłę jak ktoś będzie chciał twój item to musisz trochę pograć że niby się ,,przywiązałeś'' masz sentymet do tego itemu itp. tylko bez przesady ;p

To może dorzuci kilka skrzynek xD. Ja teraz nie traduje ponieważ to jest zbyt czasochłonne wolę pograć na ruletce lub obstawiać meczyki więc 

Życzę powodzenia !

EDIT: Prawie zapomniałem jak ktoś ci daję gadkę o swoim bracie/ kuzynie/ koledze który ma coś tam i masz się z nim wymienić 

Blokuj bez zastanowienia i -rep na csgl I NIGDY nie wchodź w linki które ci będą podrzucać.

Momento Mori

Opublikowano

To ja się przyłączam do poszukiwań, osobiście już się troche traduje, ale mam pare pytań ;)

Opublikowano

Wszystko zależy od tego ile możesz dać na start lub co już masz.

Z własnego doświadczenia wiem, iż początki są najgorsze, gdyż dużo ludzi chce wykorzystać twoją niewiedze (Przykład: Dzisiaj pewien pan "K" z Izraela wysłał mi ofertę na której traciłem 0,72$ myśląc iż jestem "głupi").

I rady na przyszłość:

1. Nie wchodź w linki które ci wysyłają.

2. Staraj się na wymianach wychodzić na zero bądź mały plus (z małych rzeczy możesz później mieć ładny przedmiot).

3. Patterny noży,skinów i czasami ich float podwyższa cenę niektórych przedmiotów.

Mam nadzieje że pomogłem.

Opublikowano

Taa, najlepszy poradnik, z tego co czytałem go to nic tam nie pisze o upragowaniu i downgradowaniu, i jak to ugryźć.

To teoretycznie jeśli każdy chce wyjść na + to praktycznie tradowanie niema sensu?

ja mam 4 itemy  o łaczniej wartosci 8,7 i dziś chyba wymieniłem tylko 1 item...

zastanawiam się czy to sie wgl. opłaca

Opublikowano

@ksitka
Opłaca się mimo tego, że każdy chcę na każdym zarobić.

Ja zaczynałem od nóż składany - Ultrafiolet (WW) po czym doszedłem do karambit - Popiół (FT)

Teraz mój ekwipunek wygląda tak: 7gpx0eZ.png (4 miesiące trejdowania, w tym bug na double)

A to moja ostatnia wymiana na której zarobiłem 8-9 euro:

52TQtvr.png

Opublikowano

No dobrze jak zaczynasz od kosy 60E to masz dużo łatwiej, a przy naszym obecnym ekwipunku nie jest tak łatwo wyjść na +

masz może troche czasu żeby pogadać popisać?

Opublikowano

@ksitka

Opłaca się mimo tego, że każdy chcę na każdym zarobić.

Ja zaczynałem od nóż składany - Ultrafiolet (WW) po czym doszedłem do karambit - Popiół (FT)

Teraz mój ekwipunek wygląda tak: 7gpx0eZ.png (4 miesiące trejdowania, w tym bug na double)

A to moja ostatnia wymiana na której zarobiłem 8-9 euro:

52TQtvr.png

Co z tego, że jesteś na plus, tak czy siak nie opłacało się wymieniać 1 skina za 6 chujowych, nawet jak na plus wyszedłeś.

Opublikowano

@misczkantera

Jak mogło mi się nie opłacać wyjście na plus ? Chyba nie rozumiesz do końca. Te 6 skinów wymieniłem później na double na tą samą kose co miałem wcześniej + M4A1-S Cyrex (FT). 

@ksitka

Napisz do mnie na steam, link na profilu.

Opublikowano

@misczkantera

Jak mogło mi się nie opłacać wyjście na plus ? Chyba nie rozumiesz do końca. Te 6 skinów wymieniłem później na double na tą samą kose co miałem wcześniej + M4A1-S Cyrex (FT). 

@ksitka

Napisz do mnie na steam, link na profilu.

Mówimy teraz tylko o samym trade'owaniu, jak wymieniasz się 1:6, to zawsze powinieneś mieć profit, ale po co komu 6 słabych skinów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...