Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

8 tier

breedovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jeszcze raz,

chciałbym zapytać o pomoc w wyborze mojego pierwszego 8 tieru.

Mam do wyboru: is-3, tiger II i t32.

Kusi mnie is-3, bo to magiczny czołg, ale latanie z działem 175 penetracji, dopóki nie zdobędę 40 tys. doświadczenia do działa IX tieru, to może być drogą przez mękę. W dodatku jest akurat na niego przecena. Z tigerem jest trochę lepiej, bo ma działo z poprzednika, ale nie ma aż tak dobrego pancerza. T32 wydaję mi się, że to jakaś pomyłka, szczególnie do expienia na stocku. Jakie macie zdanie czołgiści? :s

Opublikowano

Dokładnie. 175 peny na Xt może być problematycznie, jednak na 8t powinieneś dawać radę. Zawsze możesz wspomóc się freeexpem, aby jak najszybciej odblokować topowe działo.

Opublikowano

Powinieneś dawać radę nawet na X tierach w sensie nie tak że za każdym razem walniesz, ale może uda ci się z zaskoczenia walnąć te 1-2 peski w X tier, i resztę w twoje tiery +/- 9 . Ja akutalnie mam T54-light i on ma 175 peny jakoś daje radę można można is-7 przebić bez golda :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Powinieneś dawać radę nawet na X tierach w sensie nie tak że za każdym razem walniesz, ale może uda ci się z zaskoczenia walnąć te 1-2 peski w X tier, i resztę w twoje tiery +/- 9 . Ja akutalnie mam T54-light i on ma 175 peny jakoś daje radę można można is-7 przebić bez golda :).

Z tym że nie ma co porównywać HT do LT. Lajtem możesz objechać, masz znacznie lepsze camo, nim można coś ugrać na Xt. Mają inne role w bitwie. 

Opublikowano

ale to tylko przykładowa wypowiedź odnośnie 175 peny niby 175 ale można zdziałać dość sporo, zawszę ma opcje goldową.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Tak, jednak nie każdego stać na sypanie goldem jak pewien exmoderator nawet jak go na topce wylosuje. Mniej mobilny czołg będzie mieć większy problem z zajechaniem od flanki, a 175 peny nie wystarczy na przebicie wielu czołgów od frontu, gdzie teoretycznie is-3 powinien walczyć. 

Opublikowano

Masz do wyboru 3 rożne nacje, więc się zastanów co chcesz mieć w garażu. Osobiście polecam Tiger 2 i IS-3. Tiger 2 już z wybadaną wieżą+ to działo z Tiger 1 daje radę, IS-3 ma gorzej, ale można wozić x10-15 pestek na 9/10tiery do czasu wybadania najlepszego działa. Najlepiej z tych 3 lubię linię Tiger 2 i e75 i E100.

Opublikowano

Is-3 się sprawdza, lecz trzeba go specyficznie kątować, T32 również dobry czołg, 196 peny może odstraszać ale przy odpowiedniej mapie i z Xt sobie poradzisz. 

Opublikowano

Is-3 się sprawdza, lecz trzeba go specyficznie kątować, T32 również dobry czołg, 196 peny może odstraszać ale przy odpowiedniej mapie i z Xt sobie poradzisz. 

IS-3 i "go specyficznie kątować" ciekawe, rozwiń myśl. Tak t32 i jego 196 peny vs Maus albo e100/IS7 to może gąski ściągać i to nie bardzo.

Opublikowano

IS-3 i "go specyficznie kątować" ciekawe, rozwiń myśl. Tak t32 i jego 196 peny vs Maus albo e100/IS7 to może gąski ściągać i to nie bardzo.

To, że nim można kątować, ale nie możesz strzelać.

Najlepszy sajd to dupny. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Generalnie chodziło mi to fakt, że policzki Is'a, jeśli kątujemy są łatwym celem, a jeśli chodzi o T32 to z powodu tego, że to VIIIt to rzadko rzuci nas na więcej niż 3-4 Xt, jeśli mapa sprzyja i w miarę pozwala nam grać na wieże to możemy dość dużo. Wiadomo, że nie będziemy atakować w 1 linii, a jeśli rzuci na topce to śmiem twierdzić, że is'a 3 jesteśmy wstanie pokonać w pojedynku 1 na 1(oczywiście przy sprzyjających warunkach, bo na otwartym terenie raczej nie damy rady). A jeśli chodzi o IXt. To działo topowe jest z T29, którego jak expiłem często rzucało na IXt. i sobie radził. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...