Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Azir czy Lucian?

macieeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze się czuję na midzie oraz adc lecz nudzi mnie w sumie ciągła gra Corkim na midzie i Ezrealem na adc mimo wygranych. Interesują mnie te 2 championy. Który lepiej będzie się sprawdzał, którym zrobie magiczne plejsy i mam większą szansę poprowadzenia mojego zespołu do zwycięstwa poprzez moje nafeedowanie? 

skrypty

zapomiałem dodać elo gold - playtna euw

signature-J2RJD3Z9.png

Opublikowano

Lucian jest teraz jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym pickiem na marksmana. Lepszy w czasie laning phase'u, łatwiejsze pozycjonowanie w tf dzięki wysokiej mobilności, i oczywiście wysoki damage.

Azir też jest świetnym championem ale jest bardziej skomplikowany, na Lucianie będzie więcej zabawy.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Lucian jest teraz jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym pickiem na marksmana. Lepszy w czasie laning phase'u, łatwiejsze pozycjonowanie w tf dzięki wysokiej mobilności, i oczywiście wysoki damage.

Azir też jest świetnym championem ale jest bardziej skomplikowany, na Lucianie będzie więcej zabawy.

Lucian team fighty ma do dupy wlasnie przez swoja mobilnosc (co da malutki dash)

Wystarczy ze jakis tank/offtank go dopadnie i koniec a team czesto slabo reaguje na takie rzecz.

W team fightach azir ma wieksze mozliwosci.

Opublikowano

@Kerri

"Co da malutki dash?", no tak. Wiadomo że królem mobilności w teamowych walkach jest Ashe...

Absolutna głupota to co napisałeś. Po pierwsze, E usuwa wszelkie spowolnienia z Lucka, a po drugie aktywuje pasywkę - 2 błyskawiczne hity. Team słabo reaguje na ataki tanków? Na poziomie diamentu gram duo bota z kolegą, on niemal zawsze pickuje Morganę - 90% ultów (przykładowo) Malphite'a udaje mu się zablokować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...