Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ItemShop a polskie prawo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę założyć ItemShop, już mam wszystko gotowe, ale jest problem od strony prawnej. Wiem co to jest podatek dochodowy (PIT), ale nie wiem czy trzeba także zakładać działalność gospodarczą. Jak nie trzeba to skąd takowy kwitek (PIT) mam wydrukować. Konto na DotPay. 

OCZEKUJĘ ODPOWIEDZI OD OSÓB KTÓRE POSIADAJĄ TAKOWY SKLEP ORAZ ROZLICZAJĄ SIĘ CO ROKU.

Opublikowano

I po co się masz w to bawić? Jeśli nie przekroczysz 3 tyś zł miesięcznie to nie ma co tracić czasu na takie coś. Wątpię, żeby ktoś się interesował mc.­

Opublikowano

Urząd skarbowy interesuje się zarówno 5 złotymi i 30 000 złotymi. Tak samo jest z tym. Ich nie interesuje czy zarabiasz na SMS-ach z majkrafta, czy na sprzedaży wódki.

Opublikowano

I po co się masz w to bawić? Jeśli nie przekroczysz 3 tyś zł miesięcznie to nie ma co tracić czasu na takie coś. Wątpię, żeby ktoś się interesował mc.­

Trzy tysiące w skali roku* ;]

Urząd skarbowy interesuje się zarówno 5 złotymi i 30 000 złotymi. Tak samo jest z tym. Ich nie interesuje czy zarabiasz na SMS-ach z majkrafta, czy na sprzedaży wódki.

Nie wiedzą nawet o tym, taka prawda.

Dopóki ktoś Cię nie podjebie :v.

A co do Twojego pytania to nie lepiej zadzwonić do dotpay jak to u nich wygląda?

U mnie na homepay co roku dostaje na koniec pit, który zanoszę do urzędu i nic więcej.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@"OldisPL" No i to jest odpowiedź.

Jeszcze jedno pytanie. Masz działalność gospodarczą?

I jeszcze jedno pytanie. Dostajesz ten PIT automatycznie i go po prostu drukujesz?

Tak. Otrzymuje PIT gdy przychodzi rozliczenie na początku roku i dodatkowo później zazwyczaj jeszcze zwrot podatku, którego naliczyli zbyt dużo czy coś takiego.

Działalności akurat do tej rzeczy nie mam, bo nie jest wymagana.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...