Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z instalacją Windowsa 8.1

TrokersPL

Pytanie

Opublikowano

Witam. Jestem w trakcie instalacji windowsa 8.1 z windowsa XP. (32 bitowa wersja systemu). Mam problem gdyż po podzieleniu na partycje i załadowaniu plików, komputer resetuje się, wyświetla się znaczek ładowania windowsa 8 i nagle znowu pojawia się Windows Setup. Opiszę jak to robię:
Ustawiam język > daje next > instal > wybieram Windows 8.1 Pro x86 > akceptuje regulamin > daje Custom instalation­ > dziele partycje:
Drive/Partiton/Total Size/Free space/Type
Drive 0 Partiton 1: System Reserved 350.0 MB 316.0MB System

Drive 0 Partiton 2: 390.6 GB 384.4 GB Primary (na tym instaluje system)
Drive 0 Partition 3: 390.6 GB 390.5 GB Primary

Drive 0 Partiton 4 149.9 GB 149.8 GB Primary

> Zaznaczam Partition 2 i daje next > System instaluje się - pliki się kopują itp. > Komputer resetuje się > Wyświetla się znaczek ładowania windows 8 i nagle znowu jest to samo(instalator). Powinno wyskoczyć miejsce na klucz który trzeba wpisać(klucz do windowsa), a później dalsza instalacja. Może ktoś pomóc? Będę wdzięczny. Nie wiem co mam robić, bo chyba tego nawet nie da się cofnąć.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usuń wszystkie partycje , załóż jedną o takim rozmiarze jak chcesz i zainstaluj system

Wystarczyło zamienić w BIOSIE jedno ustawienie. Ale dzięki za chęci :P

// CLOSE

­

Opublikowano

No tak, miałeś pewnie IDE a zmieniłeś na AHCI 

nieee... po zainstalowaniu instalatora musiałem zmienić Dysk Twardy na 1st, a na 2nd Pendrive w  Hard Disk Drives... z 2h sie nad tym męczyłem, ale z pomocą wujka jakoś to ogarnąłem.

­

Opublikowano

Ta opcja akurat nie ma żadnego wpływu na start dysku i nie powoduje nigdy błędów w instalce, ustawia tylk kolejność botowania. Pierwszy był pen dlatego startowała instalka zawsze. 

Było tylko wyciągnąć pena 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Usuń wszystkie partycje , załóż jedną o takim rozmiarze jak chcesz i zainstaluj system

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...