Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera - zalety i wady, warto?

NewbieWithPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko siemanko.

Otóż mam dylemat co do tej gry. Dawno temu jakieś pół roku temu grałem w tą grę i grało się całkiem przyjemnie, lecz teraz czytając wasze opinie na ten temat nie wiem czy powrócić na Tere a mam na nią ochotę (wiem, że powiecie, że 'jak masz ochotę to sobie graj') a nie wiem czy się opłaca. Podobno na EU jest dość mało ludzi i czeka się na partyfindera do instacji dość długo. No i teraz pytanie do was:

1.Czy warto zacząć grę od samego początku na EU? (bez zbędnych komentarzy o NA, dość się nasłuchałem o NA :))

2.Jakie są teraz (23.03.2016r.) plusy i minusy tej gry?

3.Czy to prawda, że jest w pi*du mało ludzi? xD

No i oczywiście nie zamierzam sam grać tylko z jakimiś ludźmi (min. 3os.)

P.S

Jeśli ktoś chce zagrać od samego początku niech pisze na pw. Chętnie z nim zagram. O ile będzie miało to jakiś sens. :)

Opublikowano

Mogę ci jedynie powiedzieć że wczoraj e włączyłem tą grę a tam patrzę nowa lokacja atartowa i okazyjnie 0000000000000000000000 graczy

210119.gif

Opublikowano

Co mogę powiedzieć... jak kolega wyżej napisał jest nowa lokacja startowa, ilość graczy jest różna od serwera np. na Arcadii jest sporo osób, w godzinach popołudniowych instancje wyszukuje max 5minut.

Ogólnie jak grasz ze znajomymi, to podzielcie się na priesta, tanka i dpsa, to instancje do 65 spokojnie sami ogarniecie z randomowym dpsem.

Niestety samym minusem jest GameFail(gameforge), który powoli niszczy całą grę. Plusem jest to, że są wprowadzane zmiany balansowe, ostatnio(nareszcie) osłabili nowe zbyt wykokszone postacie i poprawili starsze by nie odstawały w tyle.

Opublikowano

W jakim sensie satysfakcjonująca?

Wszystko może być w grze satysjakcjonujące tylko zależy to od punktu widzenia danej osoby.

Opublikowano

Chodzi mi o to czy jest wystarczalna liczba osob do gry. Bo jesli jest powiedzmy na serwer 50 graczy to nie widze sensu zakladac konta nawet. Do battlegroundow i z tego co pamietam kumas cos tam, oraz do instancji.

Opublikowano

Graczy jest sporo, spokojnie porobisz instancje, pobawisz się na battlegroundach. Najbardziej zaludnionym serwerem na ten moment jest Kilian, ale jest to świat pvp.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiedzi prosto na pytanka :
1. Oczywiście. Temat założyłeś, kiedy Blade and Soul był w jakkolwiek dobrym stanie. Teraz serwery się po prostu palą i nie ma sensu w to grać, bo nic nie ugrasz mając 200 pingu niezależnie od twojego Internetu. W związku z tym ludzie znów wracają do TERY, bo co by nie mówić, przed BnS'em była era TERY i Aiona, a osoby grające w Aiona prawdopodobnie grały w TERĘ i odwrotnie = 2x więcej graczy. Na zaludnionych serwerach Arkadia ( PVE ) Killian ( PVP ) ludzi jest cała masa, a partyfinder wyszukuje max. 5 minut. PvE to oczywiście znaczy, że nie ma PK, nie odbiorą ci przecież Battlegroundów ani żadnych innych opcji PvP ;)

2. Minusy? FailForge = mało eventów, dłuższe czekanie na content w porównaniu do NA ( około miesiąca )
Plusy? Poprawiony balans, nowa lokacja startowa, miły gameplay, ogromnie rozwinięty endgame, NAJLEPIEJ rozwinięta fabuła z jaką się spotkałem, a questy 60-65 nie pozwolą ci oderwać się od gry, nie chcę spoilerować, ale jeśli jesteś człowiekiem czułym, prawdopodobnie się popłaczesz, ja np. się popłakałem :D 

3. Punkt 1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...