Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kv-2

breedovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio grając ze znajomym na niskich tierach wyexpiłem sobie tytułowy czołg. Wrzuciłem wente, dosyłacz i poszedłem grać. Zastanawia mnie jak tym gracie. Na przeciwpancernych czołg ma 110 penetracji co w teorii wystarcza na penetrowanie czołgów 5 tieru w cokolwiek, lecz z 6 tierami ryzykujecie ustrzelanie garnka czy ładujecie he'aka?

I jeszcze jedna sprawa. Każdy trafiony strzał poza obrażeniemia od 250 do 910 przeważnie niszczy moduły, co powinno robić z tego czołgu niezłą zarabiarkę i maszynę do farmienia wn8. Co o tym myślicie?

Opublikowano

Fajny czołg fajnie działo 152mm. Tylko HE chyba, że rzuci go na topke i jest jedyną lub 2/3 szóstką max na drużynę, a po 2 stronie nie ma czegoś twardego to można ładować AP i one shotować. Kv2 vs Kv2 to czasami one shot w wieże i eldo ciężej już z innymi. Mi tam dobrze zarabiał, ale jak byłem ostatni na liście i zrobiłem chociaż 2k dmg.

Opublikowano

KV-2 - tylko HE. Tym czołgiem można grać nawet na Xt. Strzelasz, trafiasz, wycofujesz się.

Czy jest to czołg do farmienia WN8? Moim zdaniem nie. Jest mocno losowy. Raz wejdzie za 900, 3 razy nie trafisz. Raz będziesz mieć 5k dmg, raz 0. Czołg pod WN8 powinien mieć niski przelicznik dmg na wn8. Takimi czołgami są Hetzer, ELC, które potrzebują w okolicach 500 dmg na około 2k wn8.

KV-2 to czołg do zabawy i masakrowania. 

Opublikowano

T49 fajny do zabawy często lighty na one shoot schodzą, od boku t57 heavy, m103,panthery itp strzały za 800-900, CDC gdzie kolwiek i inne papiery :) buła za 900-1100 potrafi sprawić banana.

Albo jedziesz w miejsce na starcie gdzie lighty jadą wyczekujesz na takiego delikwenta i pach po nim :D co jak co ale na pełnym skupieniu t49 jest bardzo celne i często w ruchu trafia.

KV-2 nie grałem jeszcze coś nie mogę się zabrać do kupna tego czołgu.

Mam pytanko jeszcze odnośnie części,  kończę expić t54e1 i czy trzeba gąski odblokować aby topowe działo założyć ?

Opublikowano

KV-2 - tylko HE. Tym czołgiem można grać nawet na Xt. Strzelasz, trafiasz, wycofujesz się.

Czy jest to czołg do farmienia WN8? Moim zdaniem nie. Jest mocno losowy. Raz wejdzie za 900, 3 razy nie trafisz. Raz będziesz mieć 5k dmg, raz 0. Czołg pod WN8 powinien mieć niski przelicznik dmg na wn8. Takimi czołgami są Hetzer, ELC, które potrzebują w okolicach 500 dmg na około 2k wn8.

Juri ile masz sredniego DMG na ELC ? 

Jak widac po twojej sygnaturze najlepszy do wn8 jest T2 Light  hehe  :lenny:

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Moim ulubionym lol tankiem jest hetzer. T2 aby mieć 10k wn8 potrzebuję ~1k dmg, czyli ~200 obrażeń da około 2k WN8. Na tych tierach nieproblem jest zejść na strzał lub serię z magazynka, a warto zaznaczyć, że ten czołg najlepszego mm nie ma. 

Opublikowano

Moim ulubionym lol tankiem jest hetzer. T2 aby mieć 10k dmg potrzebuję 1k dmg, czyli ~200 obrażeń. Na tych tierach nieproblem jest zejść na strzał lub serię z magazynka, a warto zaznaczyć, że ten czołg najlepszego mm nie ma. 

COOOOOOOO

Żeby mieć 10dmg potrzebujesz 1k dmg czyli 200dmg? XDDDDD

Ale whatever.

Na KW-2 tylko HE pociski, a czołg ma za bardzo losową celność i za wolno ładuje, żeby robić nim WN8

Opublikowano

Moim ulubionym lol tankiem jest hetzer. T2 aby mieć 10k dmg potrzebuję 1k dmg, czyli ~200 obrażeń. Na tych tierach nieproblem jest zejść na strzał lub serię z magazynka, a warto zaznaczyć, że ten czołg najlepszego mm nie ma. 

COOOOOOOO

Żeby mieć 10dmg potrzebujesz 1k dmg czyli 200dmg? XDDDDD

Ale whatever.

Na KW-2 tylko HE pociski, a czołg ma za bardzo losową celność i za wolno ładuje, żeby robić nim WN8

Tak to jest jak się pisze z 3 osobami i odpisuje na mpc, poprawiłem :P.

Ten czołg jest zbyt losowy, żeby nabijać statsy, taka prawda. Mało skilla, dużo rng. 

Opublikowano

Kv-2 jest perfekt tankiem grałem nim dość sporo, fajnie się gra ten typ czołgu jest taki załadowany wyjeżdżasz walisz bułe i starasz się wycofywać grać na czas aż ci przeładuje działo.
Tym czołgiem strzela się z HE +7 Tier a z AP można strzelać w takie Cromwell i tym podobne ale polecam HE bo zazwyczaj One shot i nie ma typa :)

Dodatkowo dodam że jest to magiczny czołg kiedyś w średni czołg 9 tieru strzeliłem mu w pupe za +1k :) 

Czołg warty uwagi po mimo że jest wolny, i długo ładuję ale czasami potrafi dingnąć i tiery +7-8 wali po +300 nawet w miejsca gdzie byś nie przebił typu wieża is-3.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...