Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze serwery minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądały pierwsze serwery minecraft...ponieważ myślę nad utworzeniem takiego serwera...Ale niestety nie gram od samego początku istnienia minecrafta :D....Jak by miał wyglądać taki serwer? Może jakieś propozycje,pomysły?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Gram od InDev.

Serwery, te pierwsze, gdzie ledwo wiedziano jak takowy włączyć nie miały nic.

A serwery jednak miały całymi godzinami zajęte sloty w 100%.

Gdzie wejście na swój serwer było czymś trudnym, ciągle było 30/30 i tak godzinami, człowiek odświeżał listę co sekundę aby się dostać.

Nie było AuthMe ani LogIt a jakoś nikt nikomu nigdy na konto nie wszedł, teraz zrobiła się taka gówniana era.

Późniejsze serwery miały już we i wg [w stanie w którym większość umiała nimi manipulować] miały działki wokół spawnu i były to najbardziej rozchwytywane serwery w tamtejszych latach.

Grało tam zawsze full ludzi a Administracja była jak gracz, wstydem było oszukiwać

Aegris RPG [Mod]

Forum serwera: Aegris.cba.pl/aegrisforum [ Faza tworzenia]

Prezentacja: Link

Opublikowano

Niestety takie serwery były trudne nie oszukujmy się wersje beta czy alpha są o wiele trudniejsze od aktualnych gdzie po 2 godzinach masz diax eq. A teraz większość graczy to dzieci które piszą tylko że jest za trudno na dropie 6% diamentu. Kiedyś drop 1% był już duży :/ ale myślę że znalazła by się mniejszość która by grała na takim trudnym serwerze

Opublikowano

Wprowadź weryfikację na taki serwer jako anty-gimbusy.

Chyba nie chcesz mieć tej dzieciarni na serwerze :)

A wtedy śmiało znajdziesz graczy ;p

Opublikowano

Osobiście kiedyś się spotkałem z serwerem na którym pierwsze trzeba było przejść 'weryfikacje' na ts, a później przydzielali cie do odpowiedniej grupy na serwerze były  2 grupy.... Pierwsza do lat 15...2 do lat 16+...Trochę kłopotliwe ale dobre :D

Opublikowano

Pamiętam ,że grałem na takim we wczesnej becie kilka lat temu. Postawiony na hamiachi i odpalany nieregularnie. Ot zwykły surwiwal o żadnych pluginach nikt nic wtedy nie słyszał, ale klimat i tak był.

331ova8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...