Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki dzungler? Jak wyjść z Śilwera?

FIN :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam pytanie,  jaką  postać na jungle polecacie w obecnej mecie? 

Mam problem żeby wyjść z silwera. Wiem, wyższe dywizje mnie wyśmieją ale to jest już irytujące.

Grając na jungli zawsze mam dobre staty (wiem staty to nie wszystko) ale mój damage jest prawie najwiekszy w team'ie.

Staram się rozwalać wieże przy danej okazji i pomagam moim kolegom z drużyny na każdej lini.

Przy wyborze postaci wybieram takiego junglera który najlepiej kontruje enemy bądź robi dobre kombo z moją drużyną.

Mógłby ktoś powiedzieć co mam zrobić żeby wygrywać więcej gierek? 

Drugie pytanie, moje wygrane przewyższają przegrane o ok.15 winów.

Problem jest w tym że moja historia gier wygląda tak 3/6 gier wygranych i potem 3 albo i więcej przegranych.

Nie rozumiem tego. Czuje się jakby Rito specjalnie dodawało mi takich sojuszników bo nie można z nimi nic wygrać.

Naprawdę moja historia gier to  seria np.5 winów i 4 przegrane. Nie mam pojęcia jak ten system działa.

Tak jest ciągle! Rito tylko zauważy że gram dobrze i mam dużo winów to mi dojebie jakiegoś afk'a albo adc który ma 10 farmy w 30 minucie.

Boli mnie to! Bo grając na koncie kolegi który jest obecnie w Platynie (któryś sezon z rzędu) radzę sobie dobrze, chodź nie idzie mi tak dobrze jak śilwerze  

Z góry dzięki za odpowiedź! PS. Dobrze gram na jungli, ale jeśli ma ktoś jakiś dobry poradnik bądź poradę, to może podesłać.

Może dowiem się czegoś nowego.

Z góry dzięki za odpowiedź :D

Opublikowano

W goldzie najlepszy w jungli jest Master Yi (wg mnie ) wiec w silverze tym bardziej sie nada

Przegrywalem duzo gier bo gralem postaciami ktorych mechanika jest dosc trudna i nie pozwala na masowe zabijanie, zmienilem taktyke i zaczalem grac masterem yi i sam teraz wygrywam gry majac za kazdym razem najwiecej zlota :) To postac ktora potrafi zaorac caly przeciwny team praktycznie sama. Sprobuj a sie przekonasz , sprawdz tylko wczesniej dobry build / runy/masterki tak by gralo ci sie nim najlepiej

u1lc.png
Opublikowano

W goldzie najlepszy w jungli jest Master Yi (wg mnie ) wiec w silverze tym bardziej sie nada

Przegrywalem duzo gier bo gralem postaciami ktorych mechanika jest dosc trudna i nie pozwala na masowe zabijanie, zmienilem taktyke i zaczalem grac masterem yi i sam teraz wygrywam gry majac za kazdym razem najwiecej zlota :) To postac ktora potrafi zaorac caly przeciwny team praktycznie sama. Sprobuj a sie przekonasz , sprawdz tylko wczesniej dobry build / runy/masterki tak by gralo ci sie nim najlepiej

Dzięki za odpowiedź! :D  W sumie popełniam błąd ten sam co ty. Gram na jungli wszystkim bo sprawia mi to największą przyjemność.

Ale niestety chyba muszę zacząć grać Masterem prosta postać ale skuteczna :P Mam nadzieje że nie znudzi mi się po 5 gierkach xD

(Jak możesz podeślij build, runki i masterki) 

Opublikowano

udyr

- stun

- duzy dmg

- tarcza,lifesteal na w

- mobilny

- latwy ale na poczatku troche trudny :D

Udyr to jedyny jungler którego za bardzo nie ogarniam, może dla tego że nim nie grałem z byt dużo. Spróbuje i zobaczymy :D

Opublikowano

jax
-stun
-kontra na adc w late <skill E>
-devourer OP
-doskok do przeciwnika
-doskok do wardów
-budując się pod dipsy jesteś wystarczająco tanky
-jungla na w miarę wysokim poziomie hp

-mało przyjemny z gry, taki czysty fastgame-fastwin

Opublikowano

Najlepsze postacie w silverze to te pod devourera master jax shyv stakujesz item a potem wypierdalasz kazdego

Opublikowano

Zdecydowanie Udyr, ale musisz go mniej więcej ogarniać. Drugą opcją, jak już ktoś wyżej wspomniał, są Shyvanna/Jax/Xin pod devourer'a + rageblade'a + coś tanky i pozamiatane.

Opublikowano

Mastera tez trzeba ogarniac bo jak nie ogarniesz to tylko ulti e i aa

jak grasz tak to latwo cie skontrowac wystarczy stun a watpie zebys z q unikal stuny

dlatego polecam jakies tanki typu poppy

Opublikowano

Matchmaking czesto tak działa, że dobiera nam słabszych ludzi do naszej drużyny po winstreak'ach by dobrze dopasować nasz poziom. Sa ludzie lepsi i gorsi w jednych dywizjach, to jest irytujące. Mimo wszystko powiem tak, jeżeli twój early game Ci dobrze wychodzi, robisz duzo killi na gankach itp. to musi cos byc nie tak z pozycjonowaniem w teamfight'ach. Jeżeli chcesz łatwego, a skutecznego junglera to polecam Vi lub Xina. Nie jestem pewien jak beda wyglądali w nowym patch'u ale nie powinno byc źle. Te picki maja cc, wytrzymałość, ogromny damage i możliwości ganków oraz countergankow.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

ewentualnie polecam rammusa top/jungla. Aktualnie jest free elo, bardzo łatwa postać jedynie co robisz to wchodzisz w srodek teamfightu i pizgasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...