Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja bazy automatycznie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam pytanie: otóż nie działa mi instalacja mysql z pliku [tylko u mnie bo kolega spradzal i mu automatycznie w mysql pojawila sie nowa baza] oto fragment kodu:

//Load mysql
    $mysql_work = $mysql->connect($MySQL_Host, $MySQL_User, $MySQL_Pass, $MySQL_Base, $MySQL_Perfix);

//Load db
    include("include/mysql_install.php");

//Create db and load config if mysql is connected
    if($mysql_work) {
        mysqlInstall();
        $setting->load();
        createSettings();
    }

Coś jest wymagane by użyć mysqlInstall? mam php5 jakby co

Opublikowano

Włącz raportowanie i napisz co wypluło.

<?php

// error raport
  error_reporting(E_ALL); 
  ini_set('display_errors','1');

//Load mysql
    $mysql_work = $mysql->connect($MySQL_Host, $MySQL_User, $MySQL_Pass, $MySQL_Base, $MySQL_Perfix);

//Load db
    include("include/mysql_install.php");

//Create db and load config if mysql is connected
    if($mysql_work) {
        mysqlInstall();
        $setting->load();
        createSettings();
    }

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Fatal error: Cannot redeclare mysqlInstall() (previously declared in /var/www/include/mysql_install.php:7) in /var/www/include/mysql_install.php on line 166

edit:

dalem     include_once("include/mysql_install.php"); zamiast     include("include/mysql_install.php"); i nic nie pokazuje ale nadal nie tworzy bazy

Opublikowano

Deklarujesz dwa razy funkcję mysqlInstall. 

Poczytaj jaka jest różnica pomiędzy include_once a include  :((

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Opublikowano

Skąd mam wiedzieć, przecież całości kodu nie widzę. Popraw to i powinno być okej.

Opublikowano

Sprawdź która funkcja jest prawidłowa i ją zostaw a drugą usuń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...