Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

See you BnS

>.Flower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

No to w końcu nadszedł ten dzień, gram w tą grę odkąd wyszła na serwerach europejskich i mogę śmiało stwierdzić, że nie ma świetlanej przyszłości.
Dlaczego?
Ja + większość z mojego klanu narzeka na lagi, myślę, że to nie jest przypadek, czy wina mojego/ich internetu, ta gra po prostu jest niezoptymalizowana, a serwery już dawno spłonęły.
Jednego dnia nic, drugiego freezy, a trzeciego serwer nie dopuści Cię do gry.
Najbardziej irytującą rzeczą w tej grze jest rng, ułamek losowości w tej grze przebija wszystko co widziałem, raz trafisz coś za 1 runem, raz nie dostaniesz tego po 500-set. No ale tak, narzekam na rng (haha). Byłoby fajnie, gdyby to było przypisane np. do ubrań, do czegoś co nie wpływa na losy rozgrywki w chociaż większym stopniu, no ale niestety tak to nie działa.
Drugą śmieszną rzeczą jest to, że nie ma chyba żadnej rzeczy przypisanej do KONTA, wszystko co dropniesz jest oczywiście przypisane do postaci, to nieważne, że płacisz za premium, czy kupujesz sloty na postaci, musisz każde fajne ubranie zdobyć ponownie. Szkoda, że niektórych nie da się zdobyć (mam na myśli np. Lunar Eclipse) i pozostaniesz z tym ubrankiem tylko na jednej postaci.
Co lepsze, jeżeli przeniesiesz zbyt dużą ilość pieniędzy na swoją drugą postać z pierwszej to grozi to banem, brak słów.
End-game'owy koncept tej gry także upada, pve opiera się codziennie na tym samym, jeżeli nie zrobisz tego daily, to arrivederci, bo nie dostaniesz pieniędzy i będziesz do tyłu. System zarobkowy opiera się jedynie na misjach i farmieniu beanów, chcesz coś crafcić? Licz się z tym, że zarobisz grosze w najlepszym przypadku, a zazwyczaj stracisz.
No ale, gra przecież ma doskonały system PvP, szkoda tylko, że balans leży. Gram Lyn Blade Dancerem i w pierwszym sezonie udało mi się chwycić za diament, miałem około 600 zagranych meczy.
W tym sezonie rozpocząłem z serią 17 wygranych przez co trafiłem na ranking ~1700, następnie było różnie, aktualnie stoję na 66w/26l i nie mogę wyjść z golda, zabawne. Otóż to wydaje mi się, że to ile dostaniesz za mecz jest dość losowe (to tylko moje przypuszczenia), gdyż zdarzyło mi się dostawać nawet 17pkt za wygrany ale i -40 za przegraną. Nie ma co liczyć na to, że użyli tutaj jakiegoś skomplikowanego algorytmu.
Inną sprawą są klasy postaci, bo tutaj balans leży już totalnie (Tak, chodzi mi o summonera). Pragnę także pozdrowić wszystkich posiadaczy makro na destro i kfm.
Openworld pvp jest jeszcze zabawniejsze, bo tutaj "skill" liczy się jeszcze mniej. W innych grach nawet na podobnym gearze przy dobrych umiejętnościach gracz potrafił zabić sam kilku przeciwników, ale tutaj?
Dwóch nie niedzielnych graczy i żegnaj zabawo.
Jest jeszcze milion rzeczy, przez które tą grę plasuje na niskim miejscu w rankingu MMO, ale myślę, że sami dobrze o tym wiedzieć.
Tak czy inaczej, chcecie w to zagrać? Nie liczcie na zbyt wiele, gra upada, update jej nie pomoże.

Opublikowano

A tam gadacie, każda gra ma jakieś problemy... Wiadomo, że gra jest stworzona pod zarobek twórców, jednakże tutaj widzę płacz, bo coś jest trudne do zrobienia, nie odpowiada ci poziom rozgrywki to sayo nara ;) Powiedz mi jakim cudem gracze mają po 8 postaci i mają jakoś wszystko? Odpowiem ci, bo biorą cztery litery i robią te daily, nie pasuje już mówiłem sayo nara, takich płaczków żegnamy ^^ Nie którzy mają po 800 golda i nie mają co z tym robić do tego na kilku postaciach, więc nie becz. Co do lagów WTFast u kolegi działa na instancjach itp. Ja jakoś lagów nie miewam, chyba, że przy na prawdę dużej ilości graczy i to tylko np. na Nightshade. Grę polecam, chociaż uważam, że jeszcze do NA nam brakuje to bardzo fajnie się gra ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Oczekujecie czegoś więcej? Zapraszam na zagraniczne serwery BNS. Prędzej zesracie się niż wbijecie tam 50 HM15/20 oraz itemy na bis.

maybenow.png

Opublikowano

A tam gadacie, każda gra ma jakieś problemy... Wiadomo, że gra jest stworzona pod zarobek twórców, jednakże tutaj widzę płacz, bo coś jest trudne do zrobienia, nie odpowiada ci poziom rozgrywki to sayo nara ;) Powiedz mi jakim cudem gracze mają po 8 postaci i mają jakoś wszystko? Odpowiem ci, bo biorą cztery litery i robią te daily, nie pasuje już mówiłem sayo nara, takich płaczków żegnamy ^^ Nie którzy mają po 800 golda i nie mają co z tym robić do tego na kilku postaciach, więc nie becz. Co do lagów WTFast u kolegi działa na instancjach itp. Ja jakoś lagów nie miewam, chyba, że przy na prawdę dużej ilości graczy i to tylko np. na Nightshade. Grę polecam, chociaż uważam, że jeszcze do NA nam brakuje to bardzo fajnie się gra ;)

Płacz?

Przedstawiam potencjalnym osobom, które chcą w to zagrać mój punkt widzenia, każdy może mieć inny. Jeżeli nie potrafisz zaakceptować tak łatwej rzeczy, to radzę zrobić coś ze sobą.

Oczekujecie czegoś więcej? Zapraszam na zagraniczne serwery BNS. Prędzej zesracie się niż wbijecie tam 50 HM15/20 oraz itemy na bis.

Niczego nie oczekuję + rozmawiamy tutaj o EUROPEJSKICH serwerach, nie zagranicznych.

Opublikowano

Z tymi lagami muszę się zgodzić. Co jak co, ale jeśli chcesz mieć fun z gry, musisz mieć wszystko idealnie, żadnych ścin, lagów, freezów, idealny ping i fps, wszystko z dokładnością do 0.1 sekundy. Niestety niektórym z góry przypadł los grania w lagach i nic na to nie mogą poradzić. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, gdzie miałem 2 minutowe opóźniania -.- 

Akurat system ulepszania ekwipunku jest bardzo przyjemny. Każdy przeciętny gracz ma szanse na wbicie wszystkiego na full, co jest przeważnie niemożliwe w wielu grach mmorpg.

Pvp jak dla mnie leży. Myślałem że to będzie najlepsza gra pod względem pvp, ale wystarczy jeden błąd i podczas jednego stuna, traciły całe hp. Nie ma chyba potrzeby poruszać kwestii balansu ( szczególnie w przypadku summonera ). Sam zrezygnowałem z rozgrywki pvp i skupiłem się na pve, ale przy takich lagach nie da się grać. Zauważyłem że przyjemnie się gra w godzinach 7-13, potem, po południu zaczynają się pojedyncze ścinki, a w godzinach 20-24 nawet tej gry nie włączałem.

Opublikowano

@>.Flower
To nie ma znaczenia, ponieważ prędzej czy później nasze serwery dogonią te zagraniczne. Mam na myśli fabułę, dungeony itp. Cierpliwości.. 

maybenow.png

Opublikowano

1. Zgadzam się jeśli chodzi o nudne i bezmyślne robienie misji dzień w dzień bez żadnej satysfakcji z gry.

2. W jeszcze obecnej aktualizacji (nie silverfrost) można było się ładnie dorobić na dropieniu skilli (achievment vendor po jutrzejszej aktualizacji = brak zarobku), wyrm claw'a oraz gemów. Czyli chodzenie na bsh4 lub zdobywanie brilliant chestów z wyrma, w każdym przypadku bez dobrego gearu nic nie zrobisz.

3. Jeśli chodzi o pvp to więcej pkt dostajesz za pokonanie osoby wyżej w rankingu od Ciebie, natomiast analogicznie tracisz więcej pkt jeśli pokonał Cię ktoś z pozycji niższej.

4. Balans jest opierany o arenowe pvp, powinno ono się polepszyć wraz z nadejściem jutrzejszego update'u. Open world pvp to nadal walka ekwipunku, w przypadku max gearu liczy się kto pierwszy wrzuci stun/daze czy inne chujstwo, hp schodzi w moment do zera.

5. Lagi - tutaj troszkę śmieszna sytuacja, bo NCsoft obwinia dostawców naszego internetu, a my obwiniamy NCsoft. Prawda leży po środku, chociaż bardziej po stronie twórców gry. Serwery wykupili po kosztach, to znaczy że nie możemy tu mówić o jakiejkolwiek jakości, a sama infrastruktura internetu nie jest przystosowana do hostowania gier (zasłyszane na reddit.com). Można to obejść programami typu WTFast, Pingzapper i innymi tego typu, które łączą się swoimi własnymi "ścieżkami", ale czy powinniśmy uciekać się do takich rozwiązań tylko żeby móc grać jak normalny człowiek? Moim zdaniem nie. Dla przykładu RIOT, który miał problem z lagami zdecydował się postawić własne kable, po których gracze łączą się z serwerami. Ping oscyluje w granicach 30-80ms zależnie od tego gdzie mieszkasz, a sama stabilność łączą znacząco wzrosła. Może warto byłoby pójść w tę stronę, NCsoft? Chociaż wiadomo, że bardzo to bym im się nie opłaciło.

Podsumowując, gra całkiem w porządku mimo wielu niedociągnięć, ale wszystko nabiera szarych barw, kiedy dochodzą problemu typu lagi, dropy fpsów, wiecznie natrętne boty, którymi nikt się nie zajmuje oraz rushowanie contentu jak to jest teraz robione, aby jak najszybciej dogonić Koreę.

Daję mocne 7/10 za grę i osobne 2/10 za politykę NCsoftu. Póki co gram, kiedy mnie najdzie ochota, a kiedy nie to olewam ciepłym moczem.

Bez stresu i myślę, że tak się powinno grać. :) 

9KzLONk.png

Dołączam jeszcze screen z wtfasta, co byście mogli podejrzeć o co chodzi z lagami.

// Szacowany serwer gry - US, kiedy gram na EU. Nie mam więcej pytań.  :v

417711489342956987022.png

Opublikowano

Co do polityki NCsoft zgadzam się w 100% i nie ma tutaj najmniejszego sprzeciwu, ponieważ, jeśli chodzi o logistykę tej firmy to... prowadzą ją prawdziwi idioci. Jak można było ciąć tak mocno po kosztach, jeśli... Europa to na prawdę duuuży kawał ziemi i powinni się domyślić, że graczy, też nie będzie mało, mało tego, dalej upierają się przy tym, że maszyn nie zmienią :DxD W końcu będą zmuszeni, więc nie ma się co bać ;) Jeśli chodzi o samą grę? Jest jedną z najlepszych MMORPG jakie znam i to moja opinia, szczerze mówiąc chyba w żadną grę nie grałem tak długo, jeśli chodzi o Multiplayer :)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Co do polityki NCsoft zgadzam się w 100% i nie ma tutaj najmniejszego sprzeciwu, ponieważ, jeśli chodzi o logistykę tej firmy to... prowadzą ją prawdziwi idioci. Jak można było ciąć tak mocno po kosztach, jeśli... Europa to na prawdę duuuży kawał ziemi i powinni się domyślić, że graczy, też nie będzie mało, mało tego, dalej upierają się przy tym, że maszyn nie zmienią :DxD W końcu będą zmuszeni, więc nie ma się co bać ;) Jeśli chodzi o samą grę? Jest jedną z najlepszych MMORPG jakie znam i to moja opinia, szczerze mówiąc chyba w żadną grę nie grałem tak długo, jeśli chodzi o Multiplayer :)

Do tego te kochane przerwy w samo południe... No nic, zauważą to dopiero jak będzie za późno. Koniec końców pewnie gameforge przejmie serwery europejskie i wtedy zrobi się ciekawie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...