Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Program się uruchomia jak wykryje ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

jak zrobić że program się uruchomia tylko wtedy gdy koło ikony/pliku tego programu znajduje się plik "SHITERRRR.dll" z tekstem w środku "TEST" , jeżeli w tym pliku "SHITERRRR.dll" będzie inny tekst niż "TEST" to wyświetli się wiadomość "ZŁY PLIK DLL" a jeżeli nie będzie pliku dll w ogóle to żeby się wyświetliła wiadomość "Brak pliku .dll o nazwie "SHITERRRR" "

===========

potrzebny mi taki program , posłuży jako "rekwizyt" przy kręceniu filmu na youtube. (bez niego film nie zostanie nakręcony) (w pewnej grze jest tak że jak uruchomię ją to tam jest serwer który jak usunę to jak włączę znów grę to on się automatycznie dodaje znów to działa podobnie co opisałem).

Opublikowano

Nie za dużo miałem wspólnego z dll'ami ale podejrzewam że by sprawdzić ich zawartość trzeba najpierw dll'kę rozpakować. A tego nie zrobisz bez oddzielnych bibliotek.

Co do sprawdzenia czy plik istnieje.

Opublikowano

Nie za dużo miałem wspólnego z dll'ami ale podejrzewam że by sprawdzić ich zawartość trzeba najpierw dll'kę rozpakować. A tego nie zrobisz bez oddzielnych bibliotek.

Co do sprawdzenia czy plik istnieje.

spoko , a jeżeli chodzi o "https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/system.io.file.exists%28v=vs.110%29.aspx"to ja z tych stron za bardzo nie umiem korzystać , byś mógł jakieś kody przykładowe albo coś, (np. jeżeli plik notatnik.txt z tekstem w środku siema istnieje to się form1 włącza a jak nie istnieje plik to pisze msgbox)

Opublikowano
  Dim plik As String = "C:\Users\Cross\Desktop\notatnik.txt"
        Dim slowoKlucz As String = "Siema"
        Dim x As String
        If My.Computer.FileSystem.FileExists(plik) Then
            x = My.Computer.FileSystem.ReadAllText(plik)
            If x.Contains(slowoKlucz) = True Then
                MsgBox("Plik: " & plik & " Istnieje oraz zawiera słowo klucz: " & slowoKlucz)
                Me.Close()
            Else
                MsgBox("Plik: " & plik & " Istnieje oraz NIE zawiera słowa klucz: " & slowoKlucz)
            End If
        Else
            MsgBox("Pliku: " & plik & " Nie znaleziono")
        End If

Skoro ma być to atrapa to czemu nie za symulować zwykłego msgboxa oraz zamknięcia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...