Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Kupowanie i aktywowanie rosyjskich gier przez VPN

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak dobrze wiemy, gry pochodzące z rosyjskiej dystrybucji są tańsze, jednak warunki steam zabraniają używania programów VPN celem obniżenia kosztów.Czy steam naprawdę nakłada jakieś bany na konta które ten warunek złamią?

I mam też pytanie które zadaję w imieniu kolegi- zamierza on zakupić grę pochodzącą właśnie z rosyjskiej dystrybucji(klucz).Jeden z moich kuzynów aktualnie mieszka w Moskwie, i mógłby aktywować grę otrzymując uprzednio dane logowania konta steam.Czy w takim wypadku, gdyby kolega po aktywacji gry przez kuzyna grał w grę w regionie Polskim byłoby to złamanie warunków steam i groziłoby banem?

Opublikowano

Jest to nielegalne i jakkolwiek Valve może nałożyć karę. Może i taka opcja jest tańsza, ale wtedy gry są po Rosyjsku i nie da się jej spolszczyć (chyba ze przez własne pliki) i oczywiście mogą zostać nałożone kary. Tak ode mnie- nie polecam.

Opublikowano

Osobiście to zrobiłem raz już takie coś. Kupiłem ruskiego CS'a, aktywowałem go na ruskim VPN i tam działało bez zarzutów. Problem pojawił się, kiedy zmieniłem IP znowu na polskie. Nie dało się grać gdyż gra została aktywowana w nie tym regionie i tylko w tamtych regionach (rosja) można sobie pograć. Jest to u nas w Polsce nieopłacalne.

Kolega musiałby cały czas zmieniać ip na rosyjskie, żeby móc pograć.

A wracając do praw steama to jednego usera tak nie złapią, lecz jest mała szansa, że volvo może się przyczepić i nałożyć karę.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

­Kiedyś ten sposób fajnie działał teraz blokują rejony gier i nie da się grać.

Kilka razy chciałem zaoszczędzić ale jest kilka warunków:

1. W gre będzie można grać tylko offline (single player)
  2. Wymagane jest dobre łącze bo gra będzie się długo pobierała
  3. Wymagany jest dobry vps by nie przerywał połączenia oraz miał dobrą przepustowość (darmowe odpadają)

Ja takim sposobem grałem np. w GTA V tydzień po premierze a zapłaciłem tylko 20zł :)

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

3. Wymagany jest dobry vps by nie przerywał połączenia oraz miał dobrą przepustowość (darmowe odpadają)

Ja takim sposobem grałem np. w GTA V tydzień po premierze a zapłaciłem tylko 20zł :)

To tak jakbyś pirata kupił :P

No i mogą skasować Ci grę z biblioteki 

76561198001815076.png
Opublikowano

­

To tak jakbyś pirata kupił :P

No i mogą skasować Ci grę z biblioteki 

To jedyna opcja jak chce się sprawdzić czy gra działa a jeszcze stabilny crack nie wyszedł.

1000093817-removebg-preview-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...