Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TheEndiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcę zmienić komendę pluginu IslandWorld, próbowałem edytować plik plugin.yml w pliku jar.

Niestety, to nic nie pomaga lecz szkodzi, ponieważ wtedy po wpisaniu tej nowej i starej komendy nie wyświetla się nic, nawet nie pisze że nie znaleziono komendy.
Próbowałem też edytować kod javy, edytowałem klasę IslandWorld.java (linijka: 216, ścieżka: pl/islandworld/IslandWorld.java) znajdującą się w pl.islandworld, lecz to nie pomaga.

Proszę o pomoc.

post-1361310-0-33279800-1458589846.png

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Nie wiem dokładnie jak działa implements CommandExecutor, bo nigdy tego nie używałem..

Ale kliknij w Island myszką, CTRL+B i przeniesie Cię do tej klasy.

I tam będzie coś w stylu cmd.getName() albo coś takiego.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Musisz edytować zarówno tę klasę jak i plugin.yml, lub dodać aliasy.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

Musisz edytować zarówno tę klasę jak i plugin.yml, lub dodać aliasy.

Robiłem też tak, to po wpisaniu komendy też się nic nie wyświetlało.

Nie wiem dokładnie jak działa implements CommandExecutor, bo nigdy tego nie używałem..

Ale kliknij w Island myszką, CTRL+B i przeniesie Cię do tej klasy.

I tam będzie coś w stylu cmd.getName() albo coś takiego.

Próbowałem, szukałem dziwne to jest ale nie ma w tej klasie takiej linijki jak cmd.getName :(

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Mi działa zarówno aliasami w plugin.yml:

commands:
    island:
        description: User command
        aliases: [islandworld,is,iw,wyspa,w,wy] <--------

jak i edycją w IslandWorld.java/plugin.yml:

getCommand("wyspa").setExecutor(new Island(this));
commands:
    wyspa:
        aliases: [islandworld,is,iw]

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Opublikowano

Mi działa zarówno aliasami w plugin.yml:

commands:
    island:
        aliases: [islandworld,is,iw,wyspa,w,wy] <--------

jak i edycją w IslandWorld.java/plugin.yml:

getCommand("wyspa").setExecutor(new Island(this));
commands:
    wyspa:
        aliases: [islandworld,is,iw]

A żeby poprawnie edytować komendę to muszę do najpierw z de kompilować i skompilować?, czy wystarczy tylko otworzyć plik jar i edytować IslandWorld.java?

Opublikowano

Musisz skompilować na .class. Sam plik .java się nie wykonuje.

Opublikowano

Musisz skompilować na .class. Sam plik .java się nie wykonuje.

Znasz może jakiś kompilator?

Opublikowano

Kompilator Javy jest instalowany razem z Javą (javac), ale Tobie łatwiej będzie ściągnąć jakieś środowisko (IntelliJ, Eclipse, NetBeans), stworzyć nowy projekt, wrzucić do niego pliki .java, plugin.yml  z IslandWorld i od nowa stworzyć cały plugin.

Tu masz poradnik do tworzenia pluginów:

http://wiki.bukkit.org/Plugin_Tutorial

Opublikowano

Komentarz przez bug przeglądarki.

Opublikowano

Kompilator Javy jest instalowany razem z Javą (javac), ale Tobie łatwiej będzie ściągnąć jakieś środowisko (IntelliJ, Eclipse, NetBeans), stworzyć nowy projekt, wrzucić do niego pliki .java, plugin.yml  z IslandWorld i od nowa stworzyć cały plugin.

Tu masz poradnik do tworzenia pluginów:

http://wiki.bukkit.org/Plugin_Tutorial

Mam eclipsa, tylko nie wiedziałem że można tak zrobić, a jakie biblioteki muszę wrzucić? Wystarczy tylko biblioteka craftbukkit?

Opublikowano

Z tego, co pamiętam to:

• Bukkit
  • Vault
  • HolographicDisplays
  • WorldEdit
  • WorldGuard
  • DynMap

Możesz mnie dodać na jakimś komunikatorze (w profilu podane) jak chcesz szybsze odpowiedzi/wytłumaczenia, albo żebym ja Ci to zrobił.

Opublikowano

Z tego, co pamiętam to:

• Bukkit
  • Vault
  • HolographicDisplays
  • WorldEdit
  • WorldGuard
  • DynMap

Możesz mnie dodać na jakimś komunikatorze (w profilu podane) jak chcesz szybsze odpowiedzi/wytłumaczenia, albo żebym ja Ci to zrobił.

Dodawałem te biblioteki :/ lecz niestety brakuje jeszcze AsyncWorldEdit Premium co niestety jest płatne :/

A co do komunikatora, masz skype?

Opublikowano
Nie spotkałem się jeszcze z tym AsyncWorldEdit. Mam trochu wcześniejszą wersję IslandWorlda, gdzie tego nie było. Ale da się ogarnąć.

Mój skype: kluseka

Opublikowano

Dodałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...