Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Towny - Co o tym sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio znudzony monotonią tych wszystkich izihace czy innych skajbloków, wpadłem na pomysł stworzenia serwera w już prawie niespotykanym w tych czasach trybie zwanym Towny.

Na czym by to polegało?
Gracz po wejściu na serwer znalazłby się w starym potężnym grodzie. Gród ten byłby siedzibą bractwa wojowników którzy chronią jego mieszkańców przed bandytami i ciężkimi plagami. Początkowo Gracz byłby za słaby żeby przetrwać sam poza grodem. Żeby się rozwinąć musielibyśmy wykonać zadania dla mieszkańców zamku dzięki którym zdobylibyśmy pierwsze pieniądze i broń. Po wykonaniu 4 zadań mielibyśmy wystarczająco dużo zasobów żeby wykupić pozwolenie na lokację nowej osady. Wtedy będziemy mogli już wyjść z grodu i poszukać w miarę dobrego miejsca na swoje miasto. Na początku byłaby to mała osada która ledwo co sobie radzi z obroną ale z biegiem czasu następowałby coraz większy rozwój. Nie można też byłoby zapomnieć o wyżej wspomnianych plagach które by skutecznie spowalniały rozwój naszej osady. Ważnym elementem byłaby też ekonomia, ponieważ miasta które nie będą płacić regularnie podatku, przestaną istnieć.

Serwer ten byłby tworzony na wersji 1.5.2.
Zapytasz pewnie, dlaczego?
Ano właśnie dlatego, że moim zdaniem jest to najmniej "udziwniona" wersja i no wciąż jest na niej dość dużo graczy.

Do budowy potrzebna mi by była też pomoc.
Mam jak na razie 1 dobrego budowniczego.
Jeśli ktoś byłby chętny zapraszam na PW.

Opublikowano

Ostatnio znudzony monotonią tych wszystkich izihace czy innych skajbloków, wpadłem na pomysł stworzenia serwera w już prawie niespotykanym w tych czasach trybie zwanym Towny.

Na czym by to polegało?

Gracz po wejściu na serwer znalazłby się w starym potężnym grodzie. Gród ten byłby siedzibą bractwa wojowników którzy chronią jego mieszkańców przed bandytami i ciężkimi plagami. Początkowo Gracz byłby za słaby żeby przetrwać sam poza grodem. Żeby się rozwinąć musielibyśmy wykonać zadania dla mieszkańców zamku dzięki którym zdobylibyśmy pierwsze pieniądze i broń. Po wykonaniu 4 zadań mielibyśmy wystarczająco dużo zasobów żeby wykupić pozwolenie na lokację nowej osady. Wtedy będziemy mogli już wyjść z grodu i poszukać w miarę dobrego miejsca na swoje miasto. Na początku byłaby to mała osada która ledwo co sobie radzi z obroną ale z biegiem czasu następowałby coraz większy rozwój. Nie można też byłoby zapomnieć o wyżej wspomnianych plagach które by skutecznie spowalniały rozwój naszej osady. Ważnym elementem byłaby też ekonomia, ponieważ miasta które nie będą płacić regularnie podatku, przestaną istnieć.

Serwer ten byłby tworzony na wersji 1.5.2.

Zapytasz pewnie, dlaczego?

Ano właśnie dlatego, że moim zdaniem jest to najmniej "udziwniona" wersja i no wciąż jest na niej dość dużo graczy.

Do budowy potrzebna mi by była też pomoc.

Mam jak na razie 1 dobrego budowniczego.

Jeśli ktoś byłby chętny zapraszam na PW.

Ja tam bym ten serwer zrobił na wersję Alpha 1.0.0, bo moim zdaniem jest to najmniej "udziwniona" wersja i no wciąż jest na niej dość dużo graczy.

Nie.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...