Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

windows 7 podział na partycję

obryl22

Pytanie

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem nowego laptopa msi ge 72. Chcę wgrać do niego windows 7 . Jednak kiedy chcę podzielić dysk na partycję nie mogę wybrać opcji nowy. Jakieś pomysły co mogę zrobić ? laptop nigdy wcześniej nie uruchamiany 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już jego problem że chce instalować w7 na dysku z partycją recovery dla w8/w10 , prawdopodobnie nie będzie możliwe w późniejszym czasie dostanie się do tej partycji i  odtworzenie systemu z recovery.

Albo się decydujesz na instalowanie w7 i kasujesz recovery albo próbujesz instalowac w7 pod systemem już zainstalowanym. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Usuń poprzednie partycje jak ci się nie podobają

Włącz wcześniej obsługę UEFI, wyłącz Secure Boot i ustaw AHCI dla kontrolera dysków. Nagraj instalke w FAT 32 pod  GPT np Rufusem, opcja  trzecia  w ustawieniach. 

Opublikowano

wyskoczył mi teraz błąd z instalowaniem sterowników że nie pasuje do bieżącego systemu operacyjnego co teraz zrobić ? 

Opublikowano

Nie wiem, sprawdź sobie. 

Przeczytaj to co dopisałem i ustaw bios uefi

Opublikowano

a czy usuwają te partycję nie usunę jakiś ważnych składników systemu bios ? podczas próby usunięcia wyskakuje komunikat że ważne dane od producenta kompa mogą zostać usunięte?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...