Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Vayne

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytam sie znowu o build dla Vayne bo naprawde juz nie wiem jak grac. Kiedy kupywac botrka itp. kiedy co i jak.

Ja narazie zawsze gralem tak : Botrk - > PD -> Infinity i pozniej juz zalezy czesto QSS itp.

Lecz widze osoby tez co wgl botrka nie kupuja i zaczynaja nwm pd armata i niektorzy nawet infinity, powie mi ktos kiedy jak zaczynac na jaki team mniej wiecej? kiedy botrka kupywac, moim zdaniem on nadal bardzo op na vayne jest

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Vayne:

- Blade of the Ruined King

- Rapid Firecannon

- Infinity Edge

- Lord Dominik's Regards

- Mercurial Scimitar

- Berserker's Greaves

Opublikowano

Znajdziesz osoby które build na Vayne zaczynają Rapidem, a potem statik więc opcji jest dużo. 

Najlepszą mimo wszystko jest zaczęcie od bersekerków, dopiero po ich skończeniu przechodzisz do botrk, RFC, Bloodthrister, Last Whisper i pewnie ostatnim itemem z reguły będzie QSS.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Znajdziesz osoby które build na Vayne zaczynają Rapidem, a potem statik więc opcji jest dużo. 

Najlepszą mimo wszystko jest zaczęcie od bersekerków, dopiero po ich skończeniu przechodzisz do botrk, RFC, Bloodthrister, Last Whisper i pewnie ostatnim itemem z reguły będzie QSS.

Lepiej bt od infinity?

I czemu akurat kazdy tak RFC woli skoro phantom jest o niebo lepszy mi sie wydaje? Nie wiem kiedy to brac a kiedy to nwm

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Vayne bazuje się na jej W, procentowy damage. To nie jest champion all in. Czym dłużej żyjesz, tym lepiej dla Ciebie. BT gwarantuje Ci sustain podczas walk, a damage masz już z samego W.

Co do RFC i PD to jest dosyć osobista sprawa. Akurat dla Vayne bardziej preferuję RFC, ponieważ wykonujesz aa i od razu q. 2 autoataki w cenie jednego. Chyba nie wytłumaczyłem tego do końca tak jak chciałem ale cóż :p

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...