Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]LeBlanc czy Orianna?

Malia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszedł czas na wybranie nowej postaci na mida i mam trudny wybór.

Wiem, że nie ma porównania między LB a Orianną, bo obie postacie są trudne, lecz czekam na waszą opinię.

nE6BLlT.png

Opublikowano

Czy ja wiem czy są trude.. oriana się lepiej lasthituje jest spoko w lejcie, robi większą robote w teamfight. A co do lb. W Q R i zjada 50% hp ;) . Ma mega op dipsy ale co wolisz ;)

Opublikowano

Wziąłbym Oriannę, bo zagrasz nią na wszystko. Leblanc możesz mieć problem na niektóre team compy, do których nie możesz podejść.

Opublikowano

Orianna:

Plusy:

- duży zasięg umiejętności

- spore obrażenia z umiejętności (+passive promujący agresywny i ryzykowny styl gry)

- dobre CC (slow, pullback)

- tarcza absorbująca obrażenia

- ciekawy mechanizm gry (ogniskiem obrażeń nie jest champion tylko kula, którą sterujesz)

Minusy:

- mechanizm gry tą postacią zmusza do specyficznego stylu rozgrywki, którego nie można porównać z żadną inna postacią przez co wymaga osobnej nauki

- typowe minusy casterów (papier, zależna od many itd)

Opublikowano

Orianna jest bardziej uniwersalna i bardziej skierowana do gry w teamfight'ach. LeBlanc natomiast skupia się bardziej na solo killach na lane'ie lub roam, w zależności czy maxujesz Q czy W.  Wziąłbym na twoim miejscu Oriannę, jest bardzo fajnym championem na prawie każdy team comp.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak tam Ci idzie? :D

A dla tych co się zastanawiają to polecam LB, wymaga mniejszej wprawy niż orianna. Doskok nie raz uratuje pupe i dmg też niczego sobie. Co prawda trzeba ogarnąć combo, ale dla mnie łatwiej było je ogarnąć niż ogarniać tą kulkę orianny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...