Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu polskie serwery tak niechętnie korzystają z najnowszych wersji Minecraft?

Frap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauważyłem już dawno, iż znaczna większość serwerów MC w Polsce nie korzysta z najnowszych wersji tej gry. Wiekszość serwerów działa w wersji 1.7.2. Najmniej w 1.8. Tę wersję naprawdę trudno napotkać. O 1.9 pozwolę sobie nie wspominać.

Moje pytanie - Dlaczego? Zagraniczne serwery już od wielu miesięcy pracują na 1.8 i aktualizują się do 1.9. Czemu tak lubimy przestarzałe wersje? Czy nowe nie są wystarczająco dobre?

Czekam na Wasze odpowiedzi. :-)

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Ja już mam pod 1.9 a inni się opierdzielają :D

Btw. ludzią nie chce się łatać bugów z 1.9 i dlatego ;)

Nie mów tutaj o łataniu bugów bo bele serwer można postawić na pluginach z internetu.

Dlaczego ludzie siedzą na przestarzałych wersjach?

Bo inni siedzą.

Przykład mineplex oraz hypixel:

- Stały obydwa serwery na 1.7.X i mieli stałą liczbę graczy średnią taką.

- Hypixel postanowił przejść na wersję 1.8.X.. Graczom się to nie podobało i proporcja ludzi była 70% --> Mineplex oraz 30% hypixel (Czyli spadło zainteresowanie o jakieś 20%-30% przez tą wersję)

- W momencie gdy mineplex przeszedł na wersję 1.8.X także to wszystko się znów wyrównało ;]

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Moim zdaniem, launchery non-premium typu "minecraft by zyczu", nie oferują gry na 1.8+, więc niektórzy nie mają jak przejść na takie 1.9.

banner.jpg

Opublikowano

W czym jest problem aby pobrać normalny lancher shigma? Mój serwer stoi na 1.9 a raczej cały network i wszystko pięknie chodzi bez bugów i lagów :)

Po przejśćiu na 1.9 skończyły się crashe serwera od konkurencji

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Wersja 1.8 była trochę 'popsuta' z tego powodu że nie na wszystkich komputerach działało. Aktualizacja z 1.7 pewną sieć, na której grałem doprowadziła wtedy do upadku bo z 50 graczy zrobiło się 5, a powrót nie pomógł.

Wielu moich znajomych mają problemy z uruchamianiem tej wersji, podobnie jest ze mną.

Z 1.9 myślę że nie będzie tylu problemów i stanie się tak popularna jak 1.7 :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Mi osobiście serwer na modach w takim stanie jak mam teraz nie udało by się przenieść z tego względu ze ich nie ma ;p a tak to bym robił pod 1.9 no i być może niedługo zaczniemy z chłopakami kleić normalne niemodowane serwery.

Opublikowano

bo wiesz dla nich liczy sie strejfing i skrypty na knocka.

jak nie umiesz strefować i nie umiesz sie piwipikować to jesteś nikim na serwerach.

wejdziesz na serwer hc i masz na czacie "rucham ci matke zjebie", "nie bo ja rucham ci całą rodzine frikilu", "hahaha ja frikil? dawaj k***a klatke zjebie", "nie zesraj sie podstawówko", "dawaj na ts jak taki kozak"

no i to tyle.

nie ma serwerów to nikt nie gra.

Opublikowano

U mnie za takie odzywki perm ban by już był ;p

@Edit jak sie administracja by zebrała to szybko by taki serwer postawili nawet w dzień dwa ;p

Opublikowano

Według mnie to czekanie na aktualizacje poszczególnych pluginów/ ewentualnie nie umiejętność aktualizacji samemu ;)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Powiem tak są deb*** , zobacz sobie na angielskie/amerykańskie serwery minecraft po 2k osób z tego co patrzyłem na większości serwer są same pluging z neta np Factions , polskim graczom zrobić dobrze to im i tak jest mało lub zle .

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano

Chodzi tu o tak zwane "stiwy" na innych launcherach nie ma np, 1.9 albo jest później wprowadzane. Chodzi też na pewno o bugi więc serwery przechodzą na nowe wersje troszkę później taki z tego wniosek ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...