Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój pendrive zgubił pamięć.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pendrive 8gb. Chcialem zainstalować system remix os. Zrobił sie chyba jakiś podział dysku na kilka części - partycje. Chce je jakoś połączyć ale niemam do nich dostepu. Sa ukryte. Mam tylko dostęp do 1 (800mb) a 2 maja po 3500mb.

POMOCY!Dodany obrazek

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Źle robiłeś partycje pod  instalkę OS, rób od  nowa jak należy. 

Zresztą gdzieś ty widział by windows czytał kiedykolwiek partycje OS. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A czemu ma mieć ? Nagrywałeś instalkę to pewnie się nagrała tak jak ma się nagrać albo źle.

To ty powinieneś wiedzieć co nagrywałeś i czy dobrze. 

Wystarczy usunąć partycje by mieć pena 100% pustego.

Opublikowano

Masz tutorial to czytaj go do końca, pewnie ci napisali w nim jak wszystko robić. 

Dowolny program do partycjonowania z obsługą partycji HPFS 

Opublikowano

z pendrive często bywa też tak, że rzeczywista pojemność różni się od założenia. Tzn. komputer przelicza 1MB jako 1024 KB, natomiast producenci pendrive przeliczają 1MB jako 1000 KB, stąd też taka końcowa różnica.

Opublikowano

Nic wspólnego z tym nie ma rozmiar,  nagrywa instalkę nagraną w HPFS  która w zależności jak jest zrobiona albo kto ją zrobił albo czym nagrywa różnie formatuje i dzieli pena.

Widocznie nigdy nie używałeś OS, zresztą windows NIE CZYTA TAKIEGO PENA   bo nie potrafi. 

Nie ma żadnych problemów z rozmiarem pena 

Opublikowano

Naprawione. Urzylem kali linuxa (mialem wypalone płytkę) i użyłem czegoś w stylu menadżera dysków. Na windowsie chcialem to zrobić ale nie zabardzo ogarnolem (usunąłem jeden fragment, ten niewidzialny, i nie był wyświetlany nawet tam, patrz zdjecie z tematu,) więc użyłem linuxa. Dzieki za pomoc.

Pendrive działa i zastanawia mnie czy mógł bym zrobić ręcznie partycję i wtedy rzucić OS. Chce nadal mieć dostep do tych plików.

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...