Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego gram jak kupa?

KaiwolS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś miesiąc temu zmieniłem czułość myszki z 8 do 4 i przez tydzień grało się dobrze a potem miałem przerwę 4 dni, po tej przerwie nie gram nic. Nie trafiam na pistoletach full auto to tak jakbym rysował obwódkę postaci, szczególnie rakowe to full auto jest jak koleś biega. Co z tym zrobić???

xD

Opublikowano

Ustaw czułość na 0,5. Powodzenia - gdy to zmienisz, staniesz się proplayerem.

3adb6317fc.png

Opublikowano

Ustaw czułość na 0,5. Powodzenia - gdy to zmienisz, staniesz się proplayerem.

Mam myszkę 400 dpi i jak mam czułość 1 to muszę tą myszką 3 razy po biurku przejechać a mam małe biurko więc z 0.5 tym bardziej xD 

xD

Opublikowano

Po 1 nie grałeś chwile to zamiast grać FaceIt / MM odpal sobie AimMapke na chwilę i poćwicz...

Z dużą czułością myszki nic nie trafisz, nie będziesz w stanie wcelować się idealnie.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Mam 500 DPI i sens w granicach 2,0 do 2,4, zmieniam czasem.

Co do skilla, to przed meczem jakiś surf, bhop z 5 minut, potem 30 min DM i można grać. 

Opublikowano

Po 1 nie grałeś chwile to zamiast grać FaceIt / MM odpal sobie AimMapke na chwilę i poćwicz...

Z dużą czułością myszki nic nie trafisz, nie będziesz w stanie wcelować się idealnie.

Wiesz grałem na czułości 8 kiedyś i 5 razy lepiej grałem bo przynajmniej te 20-25 do 30 fragów robiłem a teraz??  I przed każdym meczem jest 1 dm potem aim trening (około 30 min)potem znów dm.

400 dpi? polecam 1.8 czulosc :> 

Mam mało fps i występuje coś takiego jak spowolnienie myszki, nie pamiętam jak to się profesjonalnie po angielsku nazywało sry. 

xD

Opublikowano

Ja osobiście gram na 400 DPI oraz 6 sens. Musisz wyczuć na czym gra Ci się najlepiej. ­Sprawdź też czy nie masz włączonej akceleracji myszy.

Opublikowano

Masz dni bez formy, stresujesz się, sensivity ci nie odpowiada. Cwicz albo zrob dluga przerwe

Ja osobiście gram na 400 DPI oraz 6 sens. Musisz wyczuć na czym gra Ci się najlepiej. ­Sprawdź też czy nie masz włączonej akceleracji myszy.

Więc tak zmieniłem czułość o 2 czyli mam teraz 2 xD i gra się lepiej ale to dalej nie to. Przerwę sobie zrobię bo weekend się skończył. Kiedyś grałem na 8 sensa i dobrze mi było z tym ale zmniejszyłem do 4 i jak wbiłem znów na 8 to się kręciłem dookoła xD, zostanę dzisiaj jeszcze przy sensie 2 i zobaczę w następny piątek jak to bd.

xD

Opublikowano

Trening czyni mistrza. Jaką masz podkładkę? (wymiary)

Eeee gram bez podkładki. Mam zamiar kupić ale dopiero z nowym sprzętem od razu.

xD

Nowicjusz
Opublikowano

Nie sluchaj sie tych zjebow. Co do podkladki, tez gralem bez i nie raz mialem globala, mowie to tylko dlatego ze te pseudo prosy wiedza wszystko, duzo trenuja a siedza w kalachach.

Po prostu slaby dzien i tyle niema innego wytlumaczenia.

Opublikowano

dobra czulosc tera bedziesz walil hedszoty na pyre musiz trenowac na dmach (duzo dmow i codziennie z 3h)

3adb6317fc.png

Opublikowano

Nie sluchaj sie tych zjebow. Co do podkladki, tez gralem bez i nie raz mialem globala, mowie to tylko dlatego ze te pseudo prosy wiedza wszystko, duzo trenuja a siedza w kalachach.

Po prostu slaby dzien i tyle niema innego wytlumaczenia.

Ty to jesteś pewnie mega gówne, granie bez podkładki hahaha :) Idz się lecz kolego okej? I nie wyzywaj innych jak pewnie sam grasz jak kałach lub gorzej.

Co do tematu, to nie wiem po co one są zakładane nikt ci nie pomoże w tym, że nie potrafisz grać, trenuj więcej i tyle, nie rób sobie żadnych przerw jak inni piszą, napier****j jak najwięcej.

Opublikowano

k***a, każdy ma inną myszke, z czym k***a nie polecajcie swoich ustawien bo nie będą i tak pasować...

Obejrzyj sobie poradnik izaka (tak, izaka, dobrze to wyjaśnił)

Opublikowano

Ch*ja daja te jego poradniki, wiadomo ze im mniejszy sens tym celniejsze strzaly sa.

Wystarczy miec duza podkladke i myszke ktora lezy w lapie.(nie musi to byc pro myszka za 200zl)

Nie polecam tych mapek na "pamiec miesniowa" bo to gowno daje.

Lepiej sobie pojsc na arenke/dm i cwiczyc na czyms co sie rusza.

Tak samo te mapki z botami, zabijasz je z duza latwoscia i myslisz, ze jestes dosyc rozgrzany, a tak naprawde nie.

@@

Hejty prosze zachowac dla siebie, bo wiem ze zara przyjdzie ktos i powie, ze on dzieki tej mapie ma globala czy co tam :)

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

Ch*ja daja te jego poradniki, wiadomo ze im mniejszy sens tym celniejsze strzaly sa.

Wystarczy miec duza podkladke i myszke ktora lezy w lapie.(nie musi to byc pro myszka za 200zl)

Nie polecam tych mapek na "pamiec miesniowa" bo to gowno daje.

Lepiej sobie pojsc na arenke/dm i cwiczyc na czyms co sie rusza.

Tak samo te mapki z botami, zabijasz je z duza latwoscia i myslisz, ze jestes dosyc rozgrzany, a tak naprawde nie.

@@

Hejty prosze zachowac dla siebie, bo wiem ze zara przyjdzie ktos i powie, ze on dzieki tej mapie ma globala czy co tam :)

Akurat ta mapa daje duzo. Ale akurat arena daje najwiecej

Opublikowano

Na początek polecam zmienić DPI. Kiedy już dostosujesz DPI do swojego stylu grania, to polecam dużo trenować. Na początku powinieneś więcej czasu poświęcić na trening, dopiero później próbować przekładać to na mecze. Pozdrawiam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...