Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ][Skin] Wybór.

Notrax3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ! Dzisiaj mam aż 2 problemy.

Pobrałem niedawno  SIU (Skin Instaler Ultimate)

i mam skina do Ahri. (Chyba Grily) ale, bardzo podoba mi się "Pretedentka Ahri"
skąd mogę ją pobrać? prosił bym o download :D.

2.Jaką postać polecacie :? Lubie postacie którymi można robić bekę, mają bardzo ciekawe skille, jakich nie posiada postać żadna inna (np: zjedzenie przez Team kencha czy jakoś tak)

Lubię postacie posiadające epickie dmg (3/4 skille + kilka ataków i pada przeciwnik)

Obecnie grałem:

Ahri

Yasuo

Ekko

Zed

Lee Sin

Nie umiem grać topem (Jungla / bot ewentualnie mid)

Daj lajka! Nic to nie kosztuje, ale bardzo tego potrzebuje!

d9xa4.png

10 | 25 | 50 | 75 | 100 | 250 | 500 | 1000

Kliknij w obrazek! Zobacz nasz serwer!

Chcesz abym zobaczył? Napisz @Notrax3

Opublikowano

Zed ma prawdopodobnie dostać nerfy w następnym patchu więc poleciłbym Yasuo. Bardzo fajny champion do gry, dosyć trudny ale oczywiście do opanowania.

Skoro napisałeś, że lubisz grać na bocie to polecam jeszcze Vayne. Kolejny trudny champion, kolejny który daje bardzo dużo frajdy z gry.

Co do SIU to powiem Ci, że nie wiadomo czy tak naprawdę jest to banowane więc w razie czego się nie zdziw gdybyś jednak dostał za to bana. Wracając do topicu to ja uwielbiam Firefox Ahri, jestem szczęśliwym posiadaczem tego skina.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Co sądzisz o nich?

- Fizz

- posiada dash zadający dosyć spore obrażenia

- posiada umiejętność uniemożliwiającą wrogim bohaterom wycelowanie umiejętności w Fizz'a

- bardzo mobilny bohater (skille Q i E)

- passive zapewnia brak kolizji z minionami oraz bohaterami (taki mini ghost działający bez przerwy)

- Vladimir

- dobry "lane sustain" (długo może być na linii nie wracając do bazy) dzięki możliwości wysysania życia z przeciwników - Q skill

- brak many/energii - używane umiejętności zabierają Vladimirowi jego życie

- znakomite "escape ability" pozwalające wydostać się niemal z każdej opresji

- jak na maga posiada sporą ilość życia (dzięki passive)

- Kalista

- Najlepsze kite'owanie w grze

- Łatwe farmie

- Synergii z supportem i możliwość inicjacji

- Bardzo duza mobilność

- Pomocna przy zabezpieczaniu "Objectives"

- Jeśli dobrze wykorzystujesz pasywa to Kalista może być nietykalna

- Postać trudna do złapania bez mocnej kontroli tłumu (CC)

- Kindred

- Duży sustain

- W każdej fazie gry spore obrażenia

- Świetna pasywa do długich gier

- Użyteczny w teamfight'ach dzięki R

- Bardzo mobilny

Opublikowano

Co sądzisz o nich?

- Fizz

- Yorick

- Vladimir

- Kalista

- Kindred

fizz spoko burstuje

yorick jest tak zepsuty ze nawet go w rotacji nie ma ma dostać reworka

vladimir zawsze na propsie nie ma many ma dmg sustain z q leczenie

kalista trudny champion ale op

kindred spoko do junglowania ma sustain leczy sie.

­

Opublikowano

@Ketti

Wypisałem postacie którymi już grałem :) - W nich jest Yasuo! Mam do niego skina (Krwawy) + kilka pent na liczniku.

Nie nawidzę Vayne! Nie lubię skili, które tylko ulepszają podstawowy atak. Lubię jak się coś dzieje!

@Malia

Na co jest :D? Mid / Bot / Top / Jungle ? - bo o jej mocnym dmg słyszałem.

@maraam

Ładny rozpis, postarałeś się - leci like,

Fizz, ta, całkiem spoko, grałem nim nawet kiedyś ;D może kupię jak więcej zarobie.

Vladimir - brak many mi się podoba, jak będzie w rocie to zagram.

Kalista - Dziwne, bo mam od pierwszego dnia premiery. Ani razu nie zagrałem na klasyku (pewnie dlatego że grałem ich tylko 58), ale jest mistrzowska na ARAM'y

Kindred - Ta, dobrze, że mi przypomniał ktoś. Zakochałem się w nim po pierwszej Jungli ^^!

@ref

A ten custom-skin do Ahri? Ma ktoś go ?

d9xa4.png

Opublikowano

Akali jest postacią na mida, topa.

PS. Firefox Ahri jest cudowna.Sama jestem szczęśliwą posiadaczką tego skina. :> 

nE6BLlT.png

Opublikowano

do trolowania to shaco (troll totalny z wyglądu i skilli), jedynie skille są podobne do niektórych postaci(znikanie, kopia, kosa nic szczególnego, lalki - działka heime).

co do skina ahri to jest jeszcze inny program ze ­skinami i tam są skiny riotu.

http://www.mpcforum.pl/topic/1527763-skinchanger/#entry12921759

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

A może coś rzadko spotykanego. Mam tu na myśli Syndre.

Postac jest w miarę średnia do ogarnięcia, a posiada całkiem przyzwoity dmg. Zjada trochę many, ale taka wadę ma większość postaci. Co lepsze Syndra stunuje i odpycha. Według mnie postać bardzo ciekawa :)

Opublikowano

@Ketti

Wypisałem postacie którymi już grałem :) - W nich jest Yasuo! Mam do niego skina (Krwawy) + kilka pent na liczniku.

Nie nawidzę Vayne! Nie lubię skili, które tylko ulepszają podstawowy atak. Lubię jak się coś dzieje!

Tak, wiem że wypisałeś już niektóre z tych postaci które wymieniłeś ale chciałem podkreślić, że są one jednymi z najciekawszych spełniających twoje preferencje bohaterów.

Wiem też, że przed chwilą pisałeś o Kaliście ale jeszcze chcę do tego wrócić. Skoro lubisz jak coś się dzieje to Kalista będzie najlepszym wyborem jeśli chodzi o pozycję ADC. Żaden marksman nie może sobie pozwolić na tak agresywną grę jak ona. Jest trudna, możesz mieć problemy z przyswojeniem tej postaci ale proponowałbym pograć nią chociaż z 15 meczy i dopiero potem ocenić czy dasz radę ją ogarnąć czy jednak skupisz się na czymś innym. 

Skoro te picki Ci nie pasują to może Azir? Tak już bywa, że najciekawsze championy sa zwykle najtrudniejsze do opanowania. Azir jest playmakerem, może kontrolować całą grę jeśli jest dobrze grany i nie ma czasu na herbatkę podczas gry. Jeśli nie to proponuję jeszcze Olafa. Niskie CD, ultimate sprawi, że będziesz tylko śmiał się z bezradności enemy, a łapane toporki gwarantują na tyle niski cooldown, że nie będziesz tylko autoatakował.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wszystkie propozycje:

- Zed   - Już mam

- Yasuo   - Już mam

- Fizz    - Całkiem fajny, pomyślę nad nim .

- Vladimir    - jeszcze nie grałem.

- Syndra - czekam na nią w rocie.

- Kalista    - już mam
- Kindred     - zakochałem się jak nim junglowałem - kupię w przyszłości.

- Akali     - grałem na koncie kolegi - strasznie wku#wia mnie to, że w q nie ma doskoku (nie wiem, zawsze byłem przyzwyczajony do tego, jak normalny bliski, q daleki - to doskok powinien być.)

- Shaco    - Nie ogarniam go xD / nie lubię

- Vayne    - @up5

@ref

Będą jeszcze jakieś propozycje? Szukam ciekawej postaci którą mógł bym kupić!

P.S. Proszę o podanie jeszcze jakichś 2/3 supportów (i 2 junglerów) bo wiecie.. support na rankedach się zazwyczaj trafia, a jungle lubie

P.S.S. Pod co jest VI ? Bo chodziłem ją na bota, i ulepszałem pod ulubione buildy (kradzież życia, przynajmniej trudno jest mnie zabić)

d9xa4.png

Opublikowano

Support:

Thresh:

• latarnia
  • "podrzucenie"
  • slow
  • hook 
  • ciekawa mechanika postaci 

Jest to jeden z lepszych picków na supporta. 

Opublikowano

Wszystkie propozycje:

- Zed   - Już mam

- Yasuo   - Już mam

- Fizz    - Całkiem fajny, pomyślę nad nim .

- Vladimir    - jeszcze nie grałem.

- Syndra - czekam na nią w rocie.

- Kalista    - już mam

- Kindred     - zakochałem się jak nim junglowałem - kupię w przyszłości.

- Akali     - grałem na koncie kolegi - strasznie wku#wia mnie to, że w q nie ma doskoku (nie wiem, zawsze byłem przyzwyczajony do tego, jak normalny bliski, q daleki - to doskok powinien być.)

- Shaco    - Nie ogarniam go xD / nie lubię

- Vayne    - @up5

@ref

Będą jeszcze jakieś propozycje? Szukam ciekawej postaci którą mógł bym kupić!

Ciekawy na 100% będzie Aurelion Sol, (mid, top, jng) wyjdzie pewnie kilka dni po następnym patchu

P.S. Proszę o podanie jeszcze jakichś 2/3 supportów (i 2 junglerów) bo wiecie.. support na rankedach się zazwyczaj trafia, a jungle lubie Braum obecnie jeden z lepszych, tank, dobre cc, troche escape, świetne ulta w tf, często pickowany na profesionalnej scene.

P.S.S. Pod co jest VI ? Bo chodziłem ją na bota, i ulepszałem pod ulubione buildy (kradzież życia, przynajmniej trudno jest mnie zabić) Jest junglerem, czasem top, ale na topie nie przepadam za nią. Zwykle idzie sie nia w tanka

­

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

@LoveTherapy

UUU.. też zapomniałem dopisać że go mam ;D, ale liczą się chęci! Jest spoko supportem, ale buduje go zazwyczaj pod AP (Jaki jest build na supporta, tylko nie taki że bd bił 20-30 dmg na koniec gry, a co najmniej z kilkaset dmg z skila)

@Majdan12

Kiedy on wyjdzie? też nie umiem się doczekać!

Pomyślę nad nim

Dzięki za pomoc z ogarnięciem VI xD

d9xa4.png

Opublikowano

@LoveTherapy

UUU.. też zapomniałem dopisać że go mam ;D, ale liczą się chęci! Jest spoko supportem, ale buduje go zazwyczaj pod AP (Jaki jest build na supporta, tylko nie taki że bd bił 20-30 dmg na koniec gry, a co najmniej z kilkaset dmg z skila)

@Majdan12

Kiedy on wyjdzie? też nie umiem się doczekać!

Pomyślę nad nim

Dzięki za pomoc z ogarnięciem VI xD

Obstawiam, że do dwóch tygodni i będzie ten nowy champ :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...