Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer postawiony na vpsie przestał działać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wszystko normalnie działało na wersji 1.9,1.8 oraz 1.7.10 bo sobie testowałem

Dzisiaj wgrałem sobie spigota 1.8.8 z oficjalnej strony odpalam go komenda screen java -Xmx5120M -Xms5120M -jar serwermajnkraft.jar  i pisze mi

screen is terminating http://screenshot.sh/owkU2dXVRirIk Dzieje się tak samo gdy jest odpalony start.sh oraz ręcznie tą komenda.

Może być to spowodowane tym ze żeby zrestartować serwer pisałem restart i wlaczalem ciagle na nowo screena ? Help me plz

Opublikowano

Odpalasz 5gb ram może maszyna już wykorzystuje na coś innego pamięć, spróbuj odpalić serwer na 1gb ram.

Jak ci się odpali to widocznie jak pisałem wcześniej.

Opublikowano

Wpisz screen -r i zobacz czy masz procesy, jak jakieś masz wpisz screen -r <id procesu> i otworzysz konsole. Btw. nie otwieraj kilkunastu procesów żeby serwer odpalić... Serwa tylko raz odpalasz u mnie np. ./start.sh i potem kontrolujesz screena.. Jak serwer Ci się zwiesi to wpisujesz kill -9 <id procesu> i go zabijasz... I nie bierz się za vps jak nie znasz podstaw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...