Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Indie pop - dyskusja

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałabym poruszyć temat związany z indie popem. Jak wam się podoba ta odmiana popu, co w niej najbardziej lubicie? Moim zdaniem to jest jedyna znośna odmiana popu i na ogół artyści mają ukryte jakieś przesłanie w piosenkach. Słucham głównie wokalistek, nie jest ich dużo, bo tylko cztery: Marina & The Diamonds, Melanie Martinez, Birdy i Halsey. Na ogół słucham mocniejszej muzyki, ale ostatnia taka mi też odpowiada, bo potrafi poruszyć serducho. np piosenki: Marina & The Diamonds - Immortal, czy Birdy - People Help the People. A wy jakie macie zdanie na ten temat? :)

Opublikowano

Indie pop to bardzo ciekawy gatunek, z którym nie miałabym absolutnie żadnej styczności gdyby nie moje ulubione seriale. Muzyka sama w sobie jest bardzo klimatyczna i zazwyczaj emocjonalna, co tylko potęguje doznania. A artysta zawsze ma coś do przekazania ;)

Banks, Raign, Laurel, The Rigs, Zella Day :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Indie pop to bardzo ciekawy gatunek, z którym nie miałabym absolutnie żadnej styczności gdyby nie moje ulubione seriale. Muzyka sama w sobie jest bardzo klimatyczna i zazwyczaj emocjonalna, co tylko potęguje doznania. A artysta zawsze ma coś do przekazania ;)

Banks, Raign, Laurel, The Rigs, Zella Day :-)

Słuchałam chyba jednej piosenki Banks i nie wpadła mi do gustu, o reszcie wykonawców nie słyszałam, ale przyjrzę się ich twórczości. :P

Opublikowano

Nie przepadam, ale jest pare piosenek, które lubię. Lana Del Ray to chyba też indiepop, nie? Imo Born to Die to świetny album.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie przepadam, ale jest pare piosenek, które lubię. Lana Del Ray to chyba też indiepop, nie? Imo Born to Die to świetny album.

Tak, ona też gra indie pop. Niektóre piosenki ma dobre, ale jakoś nie jestem jej wielką fanką. 

Ten, kto wymyślił ten teledysk musiał być chyba po lsd. Lubię takie dziwaczne klipy. xD

Opublikowano

@Karyvlea

Nie ograniczam się do jednego gatunku. Posłucham jak wszystkiego innego/innej odmiany popu. Jak się kawałek spodoba, jaki by nie był to trafia na playlistę :)

Ulubiony:

Od 40s najlepszy moment

PS.

Ty jeszcze dziwnego klipu nie widziałaś xD To jest akurat japońska piosenka. Nie przepadam za takimi dziwnymi video.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@Zeciarz Nadal nie przepadasz? xp

---

Przesłuchałam sobie parę piosenek Zella Day i są całkiem, całkiem. 

Opublikowano

Indie pop to moje ostatnie odkrycie... Słucham non stop, ale raczej bazuje na playlistach i radiach, które grają tylko taką muzykę. Polecicie jeszcze jakiś zespół?:)

Opublikowano

Indie pop to moje ostatnie odkrycie... Słucham non stop, ale raczej bazuje na playlistach i radiach, które grają tylko taką muzykę. Polecicie jeszcze jakiś zespół? :)

Koniecznie zespół czy mogą być samotni wokaliści? xp

Opublikowano

@Zeciarz Nadal nie przepadasz? xp

---

Przesłuchałam sobie parę piosenek Zella Day i są całkiem, całkiem. 

Zmieniłem zdanie xD

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Znalazłam fajną panienkę, która skradła moje serce:

Zaprzyjaźniłam się również z Banks. Wcześniej mi nie pasowała, ale teraz myślę zupełnie inaczej. xp

Pewnie będę sama do siebie pisać, bo mało kto słucha indie popu na forumku, no, ale może jednak ktoś się odezwie.  T_T

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...