Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wycena aplikacji mobilnej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam takie pytanie... istnieje taka strona " http://www.speedtest.pl/wycena " która przedstawia nam statystyki wejść osób na daną stronę na dzień, przedstawia także ona wartość danej strony.

A czy jest taka strona która pokazuje statystyki i wartość aplikacji mobilnej :)?

Opublikowano

Co znaczy wartość aplikacji ? Jak jest darmowa to jest darmowa jak płatna to jest tyle warta ile kosztuje. 

Serwisów ze statystykami nie brak, choćby zwykłe liczniki odwiedzin. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie ma aplikacji, które oceni wartość jakiejś aplikacji - wszystko zależy od dewelopera i tego, czy aplikacja jest pełnopłatna czy posiada reklamy. Jeśli masz coś do wyceny to pisz śmiało, postaramy się to zrobić. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Chodzi mi dokładnie o to samo co na speedteście takowe jest.. tylko że wycena aplikacji biorąc pod uwagę wejścia na dzień innych ludzi, poprzez wyświetlanie reklam.

Opublikowano

To nie jest wycena, firma sobie napisała jakiś algorytm który liczy z dupy wziętą kwotę wartości witryny przeliczając ilość odwiedzin strony na dobę, tydzień czy miesiąc na kasę.

Może to ma sens przy serwisach które odwiedzane są w setkach odwiedzin na godziną czy minutę a nie kilka wejść czy pobrań na dobę. 

Nie wiem jak ty chcesz wycenić aplikację skoro 99% wejść na taką stronę to będą reflinki albo sztuczne podbijanie wejść. Zresztą wejścia czy pobrania nie świadczą o cenie aplikacji która może być gniotem nic nie wartym.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...