Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić z inpostem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem sobie pewną rzecz na allegro, wybrałem list polecony inpost. Dotarł do mnie 7 email że paczka została dostarczona, złożyłem reklamacje że nie dotarła przez email. Później dzwoniłem na infolinię, czekałem 9 min i mnie rozłączyło. Co mam zrobić żeby dostać tą paczkę albo dostać zwrot kasy ?

Opublikowano

Złóż reklamacje przez allegro, że nie otrzymałeś przesyłki. Po doręczeniu muszą mieć twój podpis odebrania lub osoby upoważnionej, chociaż od pewnego czasu np. GLS nie pobiera podpisu podczas odebrania paczki. InPost może stosować tą samą kampanię więc podczas pomyłkowego nadania na inny adres przesyłka w sumie przepada.

Opublikowano

Złóż reklamacje przez allegro, że nie otrzymałeś przesyłki. Po doręczeniu muszą mieć twój podpis odebrania lub osoby upoważnionej, chociaż od pewnego czasu np. GLS nie pobiera podpisu podczas odebrania paczki. InPost może stosować tą samą kampanię więc podczas pomyłkowego nadania na inny adres przesyłka w sumie przepada.

W jakich ,,rejonach" szukać opcji reklamacji ? W dziale pomocy ? (Wybierz temat Jestem Kupującym Kupiłem przedmiot Zapłaciłem za przedmiot Zapłaciłem i nie otrzymałem towaru - pasuje? ) 

Opublikowano

W jakich ,,rejonach" szukać opcji reklamacji ? W dziale pomocy ? (Wybierz temat Jestem Kupującym Kupiłem przedmiot Zapłaciłem za przedmiot Zapłaciłem i nie otrzymałem towaru - pasuje? ) 

Tak.

Opublikowano

Nie pobiera podpisów, bo na ogól kurierzy czasu nie mają i podrabiają go na uboczu. 

Opublikowano

Nie pobiera podpisów, bo na ogól kurierzy czasu nie mają i podrabiają go na uboczu. 

Więc mogę zgłosić na policję że ktoś się pode mnie podszył ? :v 

Opublikowano

Zacznij od reklamacji. Jeżeli allegro poinformuje Cię o odebraniu przesyłki przez osobę trzecią, możesz wtedy zgłosić to do odpowiednich organów państwowych.

Takie sprawy nie zgłasza się od razu na policje...

Sam miałem nie raz podobne przypadki z tym Inpostem. Raz, gdzie wsadzili do paczkomatu inną paczkę niż moja, więc odebrałem czyjąś paczkę, a moja utkwiła, gdzieś w oddziale, bo w systemie widniała jako doręczona, a fizycznie dalej tkwiła na oddziale. Od razu zadzwoniłem do Inpost, i na drugi dzień odebrali ode mnie paczkę, i przekazali mi moją właściwą.

I przypadek dokładnie taki jak Twój, gdzie w oddziale pomylili się z nadawaniem, i po prostu do mnie przyszła paczka innej osoby, ale z moimi danymi. Zadzwoniłem do inpost, przyjechali pod dom, zabrali paczkę, przeprosili, a moją paczkę dostałem za kilka dni, bo okazało się, że moja paczka poleciała do innej osoby, i trochę to trwało

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...