Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Którą część Dawn of War kupić?

Kacprelop1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pytania odnośnie serii DoW, oto one : 
1. Które DoW kupić : Dawn of War Soulstorm (Skusiło mnie, bo aż 9 nacji do wyboru i na g2a kupiłbym za 10 zł!, no ale nie ta grafika, co w II.), DoW II (Zwykłe, bo też tanie na g2a i ta grafika..), czy DoW II Restribution (Bo na instant-gaming.com jest kusząca cena 2.51 euro tongue.gif, więcej nacji i zarąbista grafika).
2. Czy ludzie grają jeszcze w multiplayer? Którą część z wymienionych wyżej kupić do tego trybu?

Dzięki za odpowiedzi wink.gif 

Opublikowano

1. Grałem w Dark Crusade i Soulstorm. DC ma mniejszą kampanie, mniej frakcji, i mniej map. Soulstorm jest zdecydowanie trudniejszy (kampania to mordor). Można kupić spokojnie antologie za 10-20zł. Dwójka to podobno gra akcji gdzie kierujesz jednym oddziałem, więc nie brałbym, bo to nie rts.

2. Nie wiem jak wygląda mp. 

Opublikowano

Ogólnie cała jedynka jest warta polecenia wraz z dodatkami. mi się najbardziej spodobał soulstorm własnie dla tego ze ma bardzo rozbudowaną kampanie i wiele nacji. Drugą część Dawn Of Wara ciężko mi ocenić bo po 1h wyłączyłem grę (zupełnie inna mechanika niż w 1) 

49yxrs.png

Opublikowano

Ogólnie cała jedynka jest warta polecenia wraz z dodatkami. mi się najbardziej spodobał soulstorm własnie dla tego ze ma bardzo rozbudowaną kampanie i wiele nacji. Drugą część Dawn Of Wara ciężko mi ocenić bo po 1h wyłączyłem grę (zupełnie inna mechanika niż w 1) 

A jeżeli kupię sam soulstorm, to w multiplayer będę miał wszystkie rasy? Bo gdzieś czytałem, że niektórzy nie mieli wszystkich. Gra wogule ktoś jeszcze w Soulstorm na multiplayer? Czy jednak wiecej gra w tradycyjne Dark Crusade?

Opublikowano

A jeżeli kupię sam soulstorm, to w multiplayer będę miał wszystkie rasy? Bo gdzieś czytałem, że niektórzy nie mieli wszystkich. Gra wogule ktoś jeszcze w Soulstorm na multiplayer? Czy jednak wiecej gra w tradycyjne Dark Crusade?

Ja pytałem mojego kuzyna-maniaka w DoW, to mówi, że powinieneś. Ja sam mam jedynkę i ten dodatek na Steam i wszystko ładnie działa. Nie potrzeba mieć zainstalowanej podstawki, by zagrać. 

Mi bardziej do gustu wpadła druga część. Jak singleplayer, tak multiplayer. Dawno nie grałem w dwójkę, więc za bardzo nie wiem jak tam teraz wygląda w multi.

Co do jedynki, to też polecam. Mój kuzyn (maniak jak napisałem) mówi, że Soulstorm to najgorszy dodatek ze wszystkich, a najlepszy to Dark Crusade i sam go polecam. Bardzo fajnie mi się w niego grało.

Opublikowano

1. Grałem w Dark Crusade i Soulstorm. DC ma mniejszą kampanie, mniej frakcji, i mniej map. Soulstorm jest zdecydowanie trudniejszy (kampania to mordor). Można kupić spokojnie antologie za 10-20zł. Dwójka to podobno gra akcji gdzie kierujesz jednym oddziałem, więc nie brałbym, bo to nie rts.

2. Nie wiem jak wygląda mp. 

Postawiłem sobie wybór. Albo DoW Dark Crusade, albo Soulstorm. Które poleciłbyś bardziej do multi? Na którym gra więcej i czy ktoś wogule gra? Jakbym kupił Dark Crusade, to bym w multiplayer miał wszystkie rasy, czy byłyby jakieś ograniczenia?

Opublikowano

Z tych dwóch wybierz Dark Crusade. Więcej możliwości. Co do multi, to jeżeli w ogóle kogokolwiek znajdziesz to gry, to będzie to mała ilość osób.

Opublikowano

Z tych dwóch wybierz Dark Crusade. Więcej możliwości. Co do multi, to jeżeli w ogóle kogokolwiek znajdziesz to gry, to będzie to mała ilość osób.

A wiesz może, czy w DC są jakieś ograniczenia co do ras na multiplayer, czy wszystkie są dostępne? A na Soulstorm ktoś gra jeszcze na multi?

Opublikowano

Jak pamiętam, wszystkie rasy będą odblokowane. W Soulstorm nikt nie gra na multi. Chyba ze zagrasz sobie samemu ze znajomymi.

A znasz do Soulstorm dodatek Ultimate Apocalypse? Działa on też na multiplayer? Przeciwnik (Gracz Oline) też widzi te nowe jednostki, budynki i mapę, jeżeli ja mam dodatek?

Opublikowano

Obydwoje potrzebują dodatek, żeby razem zagrać.

Ej bo wiesz mam soulstorm, ale nie wiem dlaczego, jak wchodzę w multiplayer, stworzyłem nowe konto, wybieram grę Online to wyskakuje : The online lobby system has disconnected, a połączenie z internetem mam :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...