Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Cagroso

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ptzynajmiej nie upadnie a s2 musi byc super

hmm. Jakie s2? Mialem zacząć grać ale jak ma być s2 to nie ma sensu
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opłaca się zagrać? Dam rade bez is? Jak długo się bije lv tak np do 55?

Ebać kurły maczetami...

Janusz Kałoelo

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Powiem tak ludzie dlaczego jak zaczęliście grac w metina globalnego wciagnelo was to tak?
bo byl klimat byl klimat tego, ze majac 30 lvl byla wciaz ogromna frajda z grania, byla frajda gdy dolaczylismy do gildii po raz pierwszy gdy zrobilismy konia bojowego
gdy jakis skill wszedl na m1 na 17 punktach gdy ulepszylismy miecz barbarzyncy na +6
i gralo sie i gralo i level szedl wchodzil i skile wchodzily ale bardzo powoli
eq praktycznie bez bonow jakies +5/6 czasem +0 bo łał luska nowa zbroja jaka piekna *.*
ale graliscie i nie szukaliscie wygod...
tyle osob narzeka, ze klimat pl gdzies znikl ze Pl umarl itp itd
w takim razie czemu nie zaczniecie grac tutaj?

gdzie jest bardzo łatwo :)

uwierzcie mi ten serwer jest bardzo latwy a klimatem z dawnego pl az emanuje :)
dzis sobie sciagnalem go z ciekawosci a tak sobie mowie aa zagram długo stoi ponad rok juz chyba
wchodze ch1 m1 jinno patrze 10 sklepow na krzyz mysle sobie aha
no ale nie zrazilem sie zaczalem sobie expic robic misje i wiecie co wam powiem?
zostane tu a wiecie czemu?
na pl jak jeszcze lvl nie byly widoczne kolo nicku marzylem by zalozyc stalke (co sie pozniej spelnilo bo do dnia dzisiejszego posiadam kilka postaci z czego sura 93 i body 90 nie tykane od 2012 roku)
ten serwer ma cos czego nie ma zaden inny

czyli nowe sety zbroi masa petow wierzchowcow dungeonow czyli co? poprostu stary pl :)
mowicie no ale tu nikt nie gra co tu robic
no ale wiecie, zaczniecie grac tak jak ja polecicie koledze reklama itp i kazda jedna osoba nowa na serwerze pol roku i macie kolo 1000 online :)
co mnie ujelo?
bojowy miecz dobre bony na ktore jednak trzeba zarobic albo podropic  i jestes koxem w pvp :)
nie musisz miec perf 4x 15 max hp w bizu kolcach czy butach by napierdalac wszystkich rowno :)
dokladnie jak na pl kiedys?
tzn jak?
a no jak na 70 lvl ubrales lwia zbroje +0 10 % na miecze kolczyki +6 10 % na miecze
sokola +7/8/9 i miales 8 sily albo 5 luda w jakiejs randomowej broni z kd +4 i biles w pvp rowno :)
zawsze sie znajda co powiedza o ja hard ide na imetina bo tam grupka psow to level 99 :)
jak lubicie na latwizne wbic 250 lvl i tak dostawac po dupie w pvp bo inny ma isa za 500 zł to pozdrawiam :)
tutaj troche popracowac nad postacia zrobic eq bony za co wcale nie musicie placic real money i jestescie koxami :)
ten serwer jest w stanie ozyc! tu moze grac tyle osob albo i wiecej co na imetinie w czasach swietnosci

a wiecie czemu tak nie jest?

tylko ze wzgledu na to ze wolicie gowno serwery pod is na kilka miesiecy (np antaris pozdrawiam mpcforum mozecie mnie zbanowac  :)) )

(lotharia szanowny 17 letni head adminie developerze czy c**j wie kim na tym gowno serwerze jestes)
albo takie serwery na ktorych masz co 5 lvl nowego seta poprostu wow wowo ale jestes koxem
a nie serwery na ktorych serio moze byc klimat i dobra zabawa :)
no ale cuz 9/10 osob woli serwer na ktorym nic nie musi robic a o tym ze PL juz dawno nie ma klimatu bedzie tylko mowic by nie odstawac od innych :)

wojny gildii na prywatnych serwerach? przeciez to oczywiste ze gildia ktora wiecej zainswestowala w IS wygra :)
a tutaj wojna jak by wygladala? 30 osob na 30 musialo by sie napierdalac tak jak na pl kiedys i lecialo by bardzo po rowno wynik zalezal by tylko od CZASU CZASU CZASU CZASU jaki wlozyles w postac
Pozdrawiam ja na serwerze bede grac nawet jezeli ma stac 1 sklepik na ch1

EDIT
gdyby ludzie przypomnieli sobie co im sprawialo frajde gdy grali pierwszy raz w metina napewno ten serwer tetnil by dzisiaj zyciem :)
dzisiejsze wymagania od serwera?

wbic szybko wysoki lvl fajne sety wierzchowce i aby nakarmic jakiegos lenia ktory wpadl na pomysl utworzenia serwera pod zarobek co zreszta widac po 8/10 serwerow

edit2
youtube -> cagroso rozne komentarze co do youtuberow konczacych grac na tym wlasnie serwerze z powodu malej ilosci osob co jest smutne

Szkoda, że kończysz grę. Po obejrzeniu Twoich pierwszych odcinków zaczęłam tu grać. Masz taki głos, że dobrze słucha się tego, o czym ględzisz na filmikach. Serwer jest "hard" i typowo "PL-owy" (jak sam stwierdziłeś) i dlatego mi odpowiada. Nie bawi mnie Metin z tymi wszystkimi kolorowymi dodatkami, tylko to jak było kiedyś, tak jak tu. Nie polecam żadnego priva i tym samym nie biorę udziału. Ten jest w porządku i nie zamierzam się z niego ruszać. Stawiam na to, że inni gracze też go docenią i tu posiedzą. Cagroso jest warte uwagi. Btw... Drop ze smoczych skrzynek jest w porządku. Biorąc pod uwagę, że to event wakacyjny i będzie długo. Hard - serwer nie może pluć Bóg wie czym. Bo wszystko poszłoby się... Tańczyć^^ Ale ogólnie... Oczywiście łapka w górę, życzę powodzenia w szukaniu odpowiedniego serwa, i sukcesów na nim. Pozdrawiam, Santoshi ShowYourTits :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer ma mało ludzi jaramto jest tak hamski że chyba jest to prosty seba z pod bloku , sam serwer dupy nie urywa a czy stary klimat no tak jedno jest podobne exp cieżki jak reszta scierwo że patrzec nie idzie

Opublikowano

Serwer ma mało ludzi jaramto jest tak hamski że chyba jest to prosty seba z pod bloku , sam serwer dupy nie urywa a czy stary klimat no tak jedno jest podobne exp cieżki jak reszta scierwo że patrzec nie idzie

Patrząc na twoje wypowiedzi i twoje błędy ortograficzne to też można stwierdzić że jesteś takim 'sebom' z pod bloku w dodatku wyjebanym z gimnazjum :v 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Patrząc na twoje wypowiedzi i twoje błędy ortograficzne to też można stwierdzić że jesteś takim 'sebom' z pod bloku w dodatku wyjebanym z gimnazjum :v

Like - dla mnie twoja osoba na tym forum nie istnieje i zrób mi przysługę i wyjdz z tego forum bo tylko serwer laguje .

A co do serwa nic sie co do niego nie mylilem jest to typowy wyciągacz kasy i tyle

Opublikowano

Like - dla mnie twoja osoba na tym forum nie istnieje i zrób mi przysługę i wyjdz z tego forum bo tylko serwer laguje .

A co do serwa nic sie co do niego nie mylilem jest to typowy wyciągacz kasy i tyle

ten serwer nie ma itemshopu panie kolego z IQ < 40

z tego forum ty najbardziej zasługujesz na wyjście

tenor.gif

Opublikowano
TE RZECZY ZOSTANĄ DODANE DZISIAJ OK. 22

- Został dodany nowy dungeon na poziomy 50-60 - Platforma Zagłady

- Zostało dodanych 5 misji na poziom 35 50 67 78 87

- Został zmodyfikowany drop z Pudeł Okey, teraz szansa na zdobycie pereł i innych cennych itemów znacznie wzrosła a exp,yang zmalala. Szansa jest równa!

- Zostały nałożone zmiany co do nowego kalendarza - od teraz event Skrzynie Królów będzie odbywał się tylko raz w miesiącu a pety i wierzchowce będą do zdobycia tylko z tego eventu! Jego czas również został zmieniony.

- Zostały nałożone drobne poprawki co do botów, teraz spowroteem będą banowane jak najszybciej.

- Ograniczono ilość Zjaw. Żółt. Tygrysa na evencie Boss Spawn

- Przywrócono ziemię gildii

- 2 Zbędne ch3 ch4 wyłączone

- Wyczyszczono tickety na stronie, teraź śmiało możecie pisać będziemy mieć tylko aktualne bo dużo było outdated

- Druga szansa -- tak został nazwany dodatek do eventu Dzień Książki. Gdy event Dzień Książki będzie uruchomiony, będzie można wymieniać instrukcję na nową losową, jednak jest nałożony limit 10 instrukcji na event!

- Na serwerze jest gotowy system dla graczy z innych krajów, który zmieni im język całej gry włącznie z misjami itp, jednak aktualnie jeszcze jest dużo do przetłumaczenia, gdy zostanie to zakończone od razu będziemy dawali graczom wybór języka + reklamę za granicą. Dojdzie tez nowy chat dla graczy, którzy chcą pisać po angielsku.

- Również na większą ilość graczy czeka turniej pvp, gildii oraz wojny królestw.

Kalendarz eventów na październik będzie dostępny w godzinach porannych.

Cała reszta będzie opisana dodatkowo po

------ DARMOWY PAKIET ------

Każdy gracz w zamian za to że serwer był offline otrzymał rękawice, pd oraz monetę na 4 dni do rogu!

Tak więc do zobaczenia w grze.

------ Reklama itp itp.. ------

Reklama na pewno się jeszcze pojawi, gdy tylko skończymy tłumaczyć serwer dla graczy zza granicy.

Kalendarz eventów na październik:

1356814761057701533548.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
KONIEC

Tak pozwoliłem sobie to nazwać.

Po 11 miesiącach i 9 dniach serwer zostaje zamknięty.

Tak, to się stało. Serwer nie powróci, zostaje wyłączony z prostej przyczyny.

Serwer nie był tym, czego oczekują aktualnie ludzie.

Środowisko, a raczej społeczeństwo metina2 w ostatnim czasie zmieniło się na tyle, że serwer nie mógł dalej funkcjonować, mimo moich chęci.

Nie znalazłem nowego sposobu na reklamę serwera, youtube był praktycznie ograniczony do 0, gdyż wiele osób nagrywających 'nie chce grać na hardzie'.

Podsumować mogę to jedynie tak, ja JarajTo właściciel/administrator jak zwał tak zwał:

Serwer przyniósł mi wiele, począwszy od rozwoju umiejętności zarządzania po nowe znajomości.

Myślę, że ogromnym błędem, który popełniłem była reklama. Reklama, która po rozpoczęciu dała naprawdę bardzo ciekawy efekt, bo graczy było dużo. Jednak nie była

ona w żaden sposó przemyślana, zaplanowana. Po prostu płacę - nagrywa i tyle nic po za tym. Teraz po fakcie, już wiem że powinna być rożłożona na etapy, gdzie reklamują 2-3 ogarnięte osoby, a gdy mają ochotę

skończyć na ich miejsce wchodzą kolejne nowe 2-3 osoby. Niestety, nie przemyślałem tego co w efekcie skończyło się tym że liczba graczy drastycznie spadła.

Takie jest moje zdanie, na ten moment myślę że otwieranie serwera typu hard, a chciałem przed Cagroso zrobić nawet 2 pl`a, nie ma sensu gdy nie ma się znajomości, która załatwi naprawdę spory rozgłos [większy niż to co można zdziałać aktualnie].

Pewnie wielu ciekawi jak to wygląda od strony administratora względem reklamy, chętnie napiszę. Płacę x zł za serię, rzucam x sm, seria jest i jest wszystko fajnie. Trochę wydaję, trochę serwer zarabia przez IS a koniec końców gdy yt kończy, liczba graczy spada ale.. co zaobserwowałem.

Ludzie latają z serwera na serwer, wejdą na jeden pograją tydzień, dwa, trzy - coś tam zdobędą i lecą na drugi. Trochę irytujące jest tylko to, że ludzie patrzą na reklamę yt nie doceniając często serwera bądź jego 'pracowników', przez co serwery nawet jeśli nie są mega z*******e pod względem technicznym ale są pod stałą opieką, bez miliona botów i dość dobrze prowadzone odstają na rzecz każdego nowego startującego serwera, gdyż:

- Główne 2 miejsca promocji prywatnych serwerów metin2 mają w chuju weryfikacje i liczą się 2 rzeczy:

1. Znajomości

2. Pieniądze

Tyle, nie mam zamiaru się rozwodzić, takie jest moje zdanie.

Myślę, że wiele sobie zarzucić nie mogę, zdarzyło mi się popełniać błędy ale to jest normalne - największe polskie kolosy na scenie prywatnych serweró je miały.

Przeprosić chciałbym, że wyłączając ItemShop nie wyłączyłęm kupna pakietu vip, ale szczerze nie ja to dodawałem i nie chciałem psuć funkcjonalności strony ze względu na czas.

Serwer nie zostanie nikomu oddany, nikomu sprzedany. Baza kont postaci i czegokolwiek związanego z serwerem została usunięta włącznie z plikami serwerowymi.

Powiedzieć mogę tylko tyle, że w przyszłości postaram się być lepszym administratorem, bo wiem czego mi brakowało i jakie błędy popełniłęm.

FanPage serwera nie zostanie śmietniskiem reklamowym filmów czy innych serwerów, za 2 tygodnie zostanie użyta opcja usunięcia strony.

Pozdrawiam, JarajTo - Michał.

Cytuję z  fp i proszę o wywalenie dyskusji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...