Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Jeżeli piszę w nieodpowiednim dziale, to prosiłbym o przeniesienie tematu.

Chciałbym dowiedzieć się od osób zamieszkałych w Koszalinie i okolicach(lub osoby z innych przyczyn znający ten rynek w tym rejonie) o sytuację dostawców internetu w tej okolicy.

Otóż zależy mi na znalezieniu dostawcy, który zapewniłby mi internet o w miarę wysokiej prędkości pobierania i wysyłania, nie za dużych pingach bez konieczności płacenia horrendalnych cen(mówię to opierając się o cenniki różnych dostawców, z różnych miast).

W wielu firmach w większych miastach ceny sięgają od ok.60zł za miesiąc za ok.100Mb/s downloadu i uploadu(np. w Moico i kilku innych firmach we Wrocławiu) do ok. 60zł za pakiet ok. 100Mb/s downloadu i 50Mb/s uploadu(w Szczecinie i w miastach w jego okolicy).

Jak to wygląda w Koszalinie? We wszystkich znanych mi firmach dostarczających internet(w udostępnionych przez nich cennikach) całkowita dysproporcja(prędkości pobierania i wysyłania)... Czyli np. 80Mb/s downloadu i 2Mb/s uploadu za 80zł, albo za 100zł 160Mb/s downloadu i 4Mb/s uploadu(i jest to najlepszy pakiet, z światłowodu), a dokupienie AŻ 1Mb/s uploadu miesięcznie kosztuje 10zł(co znaczy, że chęć jakiejkolwiek znaczącej zmiany w wysyłaniu kosztowałaby mnie co najmniej kilka stów).

Wiem, że porównywanie cen w firmach w jednym mieście do cen w firmach w drugim mieście nie jest za bardzo na miejscu, ale różnice te powinny być chyba raczej konkurencyjne, a nie tak diametralne.

Dla rozbawienia czytelników dodam, że funkcjonuję obecnie na internecie radiowym od Gawexa 3Mb/s downloadu i 1Mb/s uploadu za 53zł miesięcznie, co jest dramatem i cyrkiem równocześnie.

Pozdrawiam, Człowiek z Drewnianym Internetem.

Opublikowano

Z Koszalina to ja może nie jestem ale ja mam wykupione za 80zł neostrade 40mb/s downloadu i 4mb/s uploadu a działa mi 11/1 także... :v

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...