Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam internetu do grania w CS:GO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie, miałem internet od Orange ale wkurzało mnie to, że ping był przez chwilę 60-100, nagle podskakiwał do 200na 10sekund bądź awarie częste mieli itp.

Doradzicie jakis dobry internet np 100mb/s?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zależy gdzie mieszkasz... jak blok to nie ma problemu zawsze jakieś UPC czy inne są dostępne i dostaniesz neta 100mb/s spokojnie.

Ja osobiście mieszkam 10km od centrum Krakowa, i tylko Orange u mnie ma internet, oczywiście 10mbps i pingi w okolicach ok. 70-100.

Testuje właśnie mobilny internet Play - w złych warunkach wyciąga po około 12-14mbps i ping stały około 80 nie jest źle,

w idealnie słoneczne dni nawet po 30mbps i pingi poniżej 40. Testowałem PLUS nie wykrywa nawet LTE (Play ma LTE sygnał ponad 80%)...

Warta rozważenia opcja internetu mobilnego o ile mieszkasz blisko centrum (byle nie w samym centrum bo słaba jakość sygnału) większego miasta.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Zależy gdzie mieszkasz... jak blok to nie ma problemu zawsze jakieś UPC czy inne są dostępne i dostaniesz neta 100mb/s spokojnie.

Ja osobiście mieszkam 10km od centrum Krakowa, i tylko Orange u mnie ma internet, oczywiście 10mbps i pingi w okolicach ok. 70-100.

Testuje właśnie mobilny internet Play - w złych warunkach wyciąga po około 12-14mbps i ping stały około 80 nie jest źle,

w idealnie słoneczne dni nawet po 30mbps i pingi poniżej 40. Testowałem PLUS nie wykrywa nawet LTE (Play ma LTE sygnał ponad 80%)...

Warta rozważenia opcja internetu mobilnego o ile mieszkasz blisko centrum (byle nie w samym centrum bo słaba jakość sygnału) większego miasta.

mieszkam w małym miescie, nie mieszkam w bloku

Opublikowano

Polecam internet od Netii, ogólnie jakikolwiek internet przewodowy powinien być wystarczająco dobry. Mam bezprzewodowy to mam co jakiś czas reconnecty albo skoki pingu więc nie polecam.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Polecam internet od Netii, ogólnie jakikolwiek internet przewodowy powinien być wystarczająco dobry. Mam bezprzewodowy to mam co jakiś czas reconnecty albo skoki pingu więc nie polecam.

Z tego co wiem to w moim miescie nie ma netii

Opublikowano

Ping nie do końca zależy od prędkości internetu. Możesz mieć wyższy ping na interncie 100 Mb/s niż na 10 Mb/s. Wszystko zależy od infrastruktury i sieci dostępowej.

RAsfepN.png
Opublikowano

Internet z NASA jest dobry, zadzwoń i zapytaj o ofertę.

Polecam nosić internet we wiadrach np: z kafejki internetowej.

Pozdrawiam.

co za bezbecja, japierdole

Jak mieszkasz w małym mieście to jakaś dobra radiówka albo netia.

Opublikowano

Do grania lepszy rozwiązaniem byłby internet z neti. Radiówka ma duże opóźnienia.

RAsfepN.png
Opublikowano

Podaj gdzie mieszkasz popytaj ludzi popatrz na necie czy w okolicach twoich jest dobry internet. Upc netia a jak na kartę to play lub plus

Opublikowano

Do grania lepszy rozwiązaniem byłby internet z neti. Radiówka ma duże opóźnienia.

Nie zgadzam się. Miałem radiówkę ponda rok i działała świetnie. Nawet podczas burzy, śniegu itp dało się wszystko normalnie robić z dobry pingiem. I dodam że wcale nie byłem najbliżej nadajnika. 

linki w górę

Opublikowano

Przecież ping zależy od lokalizacji serwera.  :santa:

Ja do serwera zlokalizowanego w Poznaniu mam 3-4 ms.

Do Francji 40 ms.

Do Filipin 320 ms.

Jedna rada. Nie bierz internetu od dużych korporacji, osobiście korzystam z usług lokalnego dostawcy ze wsi. Efekt? W ciągu 10 lat - dwie lub trzy awarie, gdzie nie było cały dzień internetu, prędkość? Zawsze taka jak być powinna, do sierpnia 2015 wynosiła równo 4 mb/s, teraz 15 mb/s ( korzystam z najdroższego pakietu  :ass: ). Płacę chyba 69 PLNów, prędkości małe, bo mieszkam na dalekich przedmieściach, ale stabilność i bezawaryjność - istne perfekto.

Dziadkowie mają inee.. istne piekło, przez brak prądu ( zwarcie ) popsuł im się "pewien sprzęt" nie wiem co to jest, ale nie router - coś od inei... oczywiście naprawią, ale za 10 PLN miesięcznie przez 2 lata. Do internetu chcieli jeszcze wcisnąć jakąś pseudo ochronę internetu i inne bzdety. Nie polecam i gardzę.

Opublikowano

Nie zgadzam się. Miałem radiówkę ponda rok i działała świetnie. Nawet podczas burzy, śniegu itp dało się wszystko normalnie robić z dobry pingiem. I dodam że wcale nie byłem najbliżej nadajnika. 

A czy ja powiedziałem, że jak będzie radiówka to będzie źle? Po prostu na światłowodzie i miedzi byłoby lepiej, sam na LTE mam po 20-30 pingu. W sieci światłowodowej miałbym koło 10 ms. Wynika to tylko i wyłącznie z parametrów toru jakim jest pusta przestrzeń. Free Space Loss dla pasma 2,4 GHz na odcinku kilku kilometrów to grubo ponad 100 dB. Gdybyś znał Twierdzenie Shannona - Hartleya o transmisji sygnału w kanale z szumem to wiedziałabyś, że prędkość zależy od pasma lub stosunku SNR. W radiowej sieci dostępowej masz duże pasmo ale właśnie te straty mocy powodują, że nie da się osiągnąć dużych szybkości. Dodatkowo w grę wchodzą zakłócenia co wymusza retransmisję uszkodzonych pakietów. To w ostateczności sprawia, że sieci radiowe mają dużą bitową stopę błędu. 

RAsfepN.png
Opublikowano

Rusz dupsko z przed kompa, popytaj sąsiadów jaki maja internet to się przynajmniej cokolwiek dowiesz, a nie na forum od kogoś kto nie ma kompletnie pojęcia jaki masz internet w okolicy. 

Jak widać same bzdury na około i każdy opisuje JAK U NIEGO DZIAŁA dziesiątki kilometrów od miejsca gdzie mieszkasz, bezsens całkowity. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...