Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym spowodowane są takie lagi?

Karcio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W grze Just Cause 3 mam specyficzne lagi. A mianowicie z początku po włączeniu gry przez kilka minut prawie nie da się ruszać. Po krótkim czasie jest coraz lepiej, aż gra chodzi całkiem płynnie. Gra chodzi w granicach 30fps ale czasami miewa takie spadki jak na początku które pokazują pokaz slajdów po czym gra się jakby przyzwyczaja i chodzi normalnie. Wydaje mi się że to kwestia małej ilości ramu słabej jakości, bo chyba gdyby była karta graficzna to by te lagi były stałe cały czas, a to wygląda tak jakby gra musiała doczytywać informacje z nowych miejsc zbyt długo. Mam 4gb ramu a gra wymaga min. 6gb, lecz wiesiek też wymaga 6gb a działa mi bez takich lagów. Też są ale nie aż tak bardzo. Wiem że w zasadzie nie spełniam żadnych wymagań nawet procesora i karty ale czy jeśli wymienie ram na lepszy 2x4gb (1600mhz, CL9) to będzie mi chodziło płynnie bez tak drastycznych spadków?

Phenom II X4 840 3,2ghz

GeForce GTS 450 2gb 128bit DDR3

2x2gb ram (różnych marek)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...