Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Białko w proszku czy jogurt naturalny; P ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co lepiej jest spozywac.Bo chodze na silownie i sie zastanawiam.

Czy kupic bialko 900gram   [60 gram na dzien][w 30 gramach tego proszku,serwatki jest 21,7g białka]        kosztuje okolo 70zl

Czy moze lepiej jesc jogurty naturalne

Maly jogurt naturalny - 190g  kosztuje jakos 45 groszy i ma w sobie  8,4 gram białka 

ie068n.jpg
Opublikowano

Białko uzupełnia wartości odżywcze, a jogurt naturalny niekoniecznie w takiej ilości jakiej potrzebujesz. Jeżeli chciałbyś zastąpić białko innym produktem to oprócz jogurtu polecam jeść dużo jajek.

Opublikowano

Białko uzupełnia wartości odżywcze, a jogurt naturalny niekoniecznie w takiej ilości jakiej potrzebujesz. Jeżeli chciałbyś zastąpić białko innym produktem to oprócz jogurtu polecam jeść dużo jajek.

Białko uzupełnia wartości odżywcze? Pierwsze słyszę, białko jest uzupełnieniem diety którą posiada założyciel tematu. Co do spożycia białka moim zdaniem lepiej je nabywać w kwestii naturalnej w postaci jedzenia nabiału typu twaróg chudy , jajka itd a nie truciem się jakimiś serwatkami.  Czy założyciel tematu posiada dostosowaną dietę do treningu? 

Opublikowano

Co lepiej jest spozywac.Bo chodze na silownie i sie zastanawiam.

Czy kupic bialko 900gram   [60 gram na dzien][w 30 gramach tego proszku,serwatki jest 21,7g białka]        kosztuje okolo 70zl

Czy moze lepiej jesc jogurty naturalne

Maly jogurt naturalny - 190g  kosztuje jakos 45 groszy i ma w sobie  8,4 gram białka 

Kiedyś testowałem dietę w której miałem jogurt naturalny 390g-400g + do tego banany, po pewnym czasie trochę brzydnie jedzenie tego. Dlatego białko jest dobrą alternatywą zamiast się męczyć. Liczą się tylko makrosy w diecie. :)

@Btw. Co to za białko? :) 

Opublikowano

Białko w prochu,polecam KFD WPC 80 bądź whey 100 z Treca, jogurt to jest marne źródło białka.

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...