Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skaczący ping

ziom34304

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od ok. tygodnia mam problem z pingiem skaczącym co kilka sek, w grze pokazuje ping 40-50 jednak na komendzie net_graph skacze 40-600, mam ten problem tylko w csie, inne gry działają normalnie, speedtest też nie wykazuje żadnych problemów. Zauważyłem że ping głównie skacze na MM, czasami lecz rzadko na DM. Znajomi z okolicy mają prawie zawsze normalny ping podczas gdy ja od tygodnia nie mogłem normalnie zagrać meczu, wcześniej wszystko działało bez problemowo. Według dostawcy internetu wszystko działa u nich bez zarzutu i problem leży po mojej stronie.

Opublikowano

Może powyłączaj zbędne programy typu GG / Skype itd

przecież pisał, że w innych grach ma normalnie.

Na jakich serwerach grałeś? Chodzi mi tu o lokacje.

Opublikowano

Nawet przy wyłączonych programach 0 poprawy

przecież pisał, że w innych grach ma normalnie.

Na jakich serwerach grałeś? Chodzi mi tu o lokacje.

Nie za bardzo rozumiem, zwyczajnie odpalany MM, steam ma ustawiony serwer pobierania na frankfurt jeśli o to ci chodzi.

Opublikowano

Używasz mm server picker? Może to wina hujowego dostawcy

nie używam, co do dostawcy,przez długi okres czasu (ok rok) wszystko działało bez zarzutu, tylko teraz znikąd pojawił się problem

Opublikowano

spróbuj komende w konsoli: "rate 128000"

Ja też mam problem od pewnego czasu, ale to jest związane z obciążeniem sieci - na 1 mm mam 30ms a zaraz po nim 100 :/

Oczywiście to zależy z kim grasz, bo gdy grasz z ludźmi mieszkającymi blisko to serwer Valve jest lepszy jeśli chodzi o ping.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...