Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TakieTam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w prezentacji na yt nie podałeś praktycznie nic, pokazałeś tylko sklep i wygląd spawnu ... Serwer 1 z lepszych, ogarnięta administracja iiiii i tyle? Wyjasnij dlaczego 1 z lepszych, co macie nowego czego nie spotkam na innych skyblockach itd. Za mało informacji, screenów .

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

w prezentacji na yt nie podałeś praktycznie nic, pokazałeś tylko sklep i wygląd spawnu ... Serwer 1 z lepszych, ogarnięta administracja iiiii i tyle? Wyjasnij dlaczego 1 z lepszych, co macie nowego czego nie spotkam na innych skyblockach itd. Za mało informacji, screenów .

Dobrze ,że udzieliła się osoba ,która jak widzę po filmach na skyblockach gra tak więc przeczytaj jak możesz całą moją odpowiedź. Aktulnie nie mogę powiedzieć ,że jesteśmy najlepszym skyblockiem tak jak to robią praktycznie wszystkie serwery a gra na nich jest nudna na maxa. Czego nie spotkasz u innych a zaciekawi cię u nas? Prostoty serwera ,który nie ma wgranych 100pluginów np. na czat gdzie gracze mają po 5 kolorowych rang plus jakieś lvl kopania?! Lvl kopania na skyblocku to według mnie robienie z niego zwykłego survivala tylko na wyspie. Serwer nasz oparty jest na ekonomii czyli żeby kupić np.spawner golemów trzeba poświęcić czas na rozbudowę farm i na budowę wyspy.Nie ma u nas czegoś takiego ,że gracz po godzinie gry ma 64 diamenty i masę innych potrzebnych rzeczy bo taki skyblock ma jakiś sens? Oczywiście wprowadzony mamy drop z Cobblestone i stone ale jest on takich parametrów ,że po 30 minutach wydropi może z 3-5 diamentów:) Zastanawiamy się nad wprowadzeniem stowniarek ,lecz chciałem tego uniknąć niestety gracze ,którzy wchodzą pytają się o to.

Inną sprawą jest mentalność graczy. Nie wygląda to tak jak kiedyś ,że zwykły skyblock sprawiał tyle frajdy nawet jeśli grało na nim 10 osób. Przez nie całe 2 dni zarejestrowało się u nas 50 osób z czego 25% wchodzi i pyta czy dostanie rangę YT mająć 10 subów lub poprostu admina. Po odpisaniu im jakie są kryteria wychodzą zbulwersowane.

A co do serwera posiadamy questy z pluginu Uskyblock plus staram się zrobić własny plugin na zasadze Quester ,lecz nie oszukujmy się dopiero się uczę mechaniki pisania pluginów więc kilka dni może mi to zająć.

To co napisałem raczej nie zachęci ciebie do zagrania u nas ale chciałbym poznać twoją opinię plus może w jakiś sposób doradzisz mi co dodać by zatrzymać u siebie graczy oczywiście odpisz jeśli będziesz miał czas:)

A i  reklama została nakręcona przez kolege ja opowiedziałbym o tym bardziej "profesjonalnie" a co do reklamy tu to postaram się ją poprawić by przyciągała wzrok.

Pozdrawiam:)

2.png

Opublikowano

@ref

Zapraszam jutro od godziny 18 chciałbym przeprowadzić parę eventów oczywiście jak wbije kilku graczy aby może itemkami za zwycięstwa zachęcić was do gry.

Przygotowane mamy kilka aren eventowych więc wkońcu kiedyś musimy je przetestować:)

Jutro postaram się dodać plugin z pracami oraz Mobarene:)

Zapraszam serdecznie do gry

2.png

Opublikowano

@ref

Krótka informacja:

Gdy wchodzicie na serwer nie załamujcie się ,że jest mało osób bo jeśli zostaniecie na kilka godzin i nastepnego dnia znów nas odwiedzicie to inni też nas odwiedzą.

Od piątku zarejestrowało się u nas +/- 80 osób z czego wiekszość wchodzi na minutę i wychodzi;/ jeśli macie uwagi wbijcie i piszcie do administracji nawet jak jesteście sami ja przeglądam logi i wtedy to zobaczę:)

Zapraszamy serdecznie

2.png

Opublikowano

Piszecie, że Waszym celem jest zachęcenie graczy do zostania na serwerze a w następnym zdaniu, że na serwerze nie ma żadnych dodatków. Czym Wy chcecie graczy zachęcić? Jako weterani Skyblocków(pisałeś, że sporo na takich serwerach graliście) powinniście wiedzieć, że taka gra szybko się nudzi. Otworzyliście kolejny serwer typu Skyblock na którym zwyczajnie niczego nowego nie ma, nic więc dziwnego że gracze wchodzą na minutę, albo nie wchodzą wcale. To jasne, że gracze sugerują się ilością osób online bo czym innym mają(?), skoro serwer jest identyczny jak reszta to jedynie takie kryterium pozostaje. Nie, nie krytykuję niczego, napisałem to by uświadomić Wam gdzie leży problem. Stwórzcie coś tematycznego, dodajcie jakiś oryginalny pomysł, bardziej rozbudowany styl rozgrywki a gracze sami się pojawią(oczywiście będzie z tym trochę roboty, ale da się). 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Piszecie, że Waszym celem jest zachęcenie graczy do zostania na serwerze a w następnym zdaniu, że na serwerze nie ma żadnych dodatków. Czym Wy chcecie graczy zachęcić? Jako weterani Skyblocków(pisałeś, że sporo na takich serwerach graliście) powinniście wiedzieć, że taka gra szybko się nudzi. Otworzyliście kolejny serwer typu Skyblock na którym zwyczajnie niczego nowego nie ma, nic więc dziwnego że gracze wchodzą na minutę, albo nie wchodzą wcale. To jasne, że gracze sugerują się ilością osób online bo czym innym mają(?), skoro serwer jest identyczny jak reszta to jedynie takie kryterium pozostaje. Nie, nie krytykuję niczego, napisałem to by uświadomić Wam gdzie leży problem. Stwórzcie coś tematycznego, dodajcie jakiś oryginalny pomysł, bardziej rozbudowany styl rozgrywki a gracze sami się pojawią(oczywiście będzie z tym trochę roboty, ale da się). 

Dzięki za odpowiedź:) powiem tak teraz nakładają się święta plus robie coś cały czas z serwerem ,że nawet nie zaktualizowałem reklamy;/

Co do dodatków to już dodaliśmy Mobarene plus parę pluginów - Siedzenie na schodkach/windy/krew gdy bijesz moba. 

Aktualnie tworzone są jobsy plus wszystkie komendy przekładam na język Polski.

A co do graczy najgorsze jest to ,że 90% wbija pyta czy dostanie admina bo jest najlepszym technikiem jaki może istnieć a tak naprawdę to 12 latek ,który nigdy nie miał styczności z pluginem.

Reklame dziś zedytuje plus cały czas staram się ulepszyć serwer na pewno przez ten tydzień bardzo wiele się zmieniło i nie ma już tylko wyspy i faktycznie teraz patrząc tydzień wstecz słabo wszystko zorganizowałem. 

Zapraszamy serdecznie plus jeśli macie fajne propozycje dodatków by serwer stawał się lepszy piszcie;)

2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...