Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. Vaal skille

gralfon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dawno w poe nie grałem i wiele się pozmieniało. Wprowadzili vaal skille, mógłby opisać ktoś jak to działa? Konkretnie chodzi mi o aury typu clarity, discipline. Jak to działa, czy aurę mamy cały czas, czy to kosztuje jakoś inaczej? Z góry dzięki za pomoc, na poe wiki tak ogólnie jest to opisane, że nie ogarniam do końca :D

Gold Member

nvm

Opublikowano

http://pathofexile.gamepedia.com/Vaal_skill

Nie wiem, czy da się to bardziej szczegółowo opisać.

A co do głównego pytania - vaal aury nie są aurami - przy użyciu jednego z vaal aur dostajesz buffa na x sekund.

np. przy vaal clarity: wszystkie skille nie kosztują many na x sekund.

Zresztą wszytko masz ładnie opisane pod tym linkiem. 

501851458438639134092.png

16 - wymagana ilość dusz na normalu

24 - na cruelu

32 - na merci

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Btw dzięki nowym jewelom (te kamyczki co można wsadzić do drzewka), możliwe jest teraz aby nasz vaal skill był naszym głównym skillem do czyszczenia mapek (jedynie wpierw trzeba innym skillem nałapać trochę dusz na pierwsze użycie).

Znaczy, obecnie na większym wykorzystaniu jest vaal spark, niektórzy też latają z vaal molten shelem itd.

895351458481706134092.png

Chill of Corruption możesz mieć tylko 1 w drzewku

Natomiast na Sacrificial Harvest nie ma takiego ograniczenia. Więc jak Twój skill nie zamraża, to lepiej nie umieszczać pierwszego jewela w drzewku (ogólnie w sumie po tym nerfie z 80% na 50% stał się on mniej wydajnym jewelem).

Opublikowano

Btw dzięki nowym jewelom (te kamyczki co można wsadzić do drzewka), możliwe jest teraz aby nasz vaal skill był naszym głównym skillem do czyszczenia mapek (jedynie wpierw trzeba innym skillem nałapać trochę dusz na pierwsze użycie).

Znaczy, obecnie na większym wykorzystaniu jest vaal spark, niektórzy też latają z vaal molten shelem itd.

895351458481706134092.png

Chill of Corruption możesz mieć tylko 1 w drzewku

Natomiast na Sacrificial Harvest nie ma takiego ograniczenia. Więc jak Twój skill nie zamraża, to lepiej nie umieszczać pierwszego jewela w drzewku (ogólnie w sumie po tym nerfie z 80% na 50% stał się on mniej wydajnym jewelem).

Widziałeś serio kogoś z vaal sparkiem? Ja przez cały sezon spotkałem 1 osobę.

Opublikowano

@Agenia.pl

Korzystając z vaal sparka - nie jest korzystne robienie mapek w grupie.

No wiadomo, wiadomo że to pod solo build jak prawie każdy.. ale w pierwszych dniach na T9+ nikt solo nie latał chyba że jakieś krejzi fakery z op jak SRS. Ale mimo to zwracam honor ogarnąłem builda pod 2.2 na yt od Zizariana i vaal sparkiem ma 3x szybszy clear speed na Core niż ja swoim 2 x RF Totem. Więc OP w c**j jak będę mieć chwilę to może nawet sobie ogarnę tego vaal sparka, na razie mam frajdę na swoim.

Opublikowano

Na poprzedniej lidze sporo osób grało od połowy ligi właśnie pod vaal sparka.

Z tego co też kojarzę, osoba która była top1 grała właśnie pod vaal sparka - wtedy też właśnie przybyło wielu naśladowców.

Natomiast wraz z nową ligą przybyły nowe gemy, a jak wiadomo większa część starych wyjadaczy swoje pierwsze buildy bazuje na tych gemach.

Opublikowano

Trzeba dodać tam jedną ważną cechę can store czyli ilośc użyć po naładowaniu, po drugie vaale są zaprojektowane pod AoE czyli trzeba tak go zaplanować aby ładował się ciągiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...