Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Carrowanie noobów

TheOddOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjdę trochę z kontrowersyjną odpowiedzią ale dla mnie do pozycji junglera jako najłatwiejszej pozycji do wycarrowania dołącza support. Dlaczego? Support ma możliwości roam'u w early game'ie, adc może zostać sam na linii lub support może po prostu na tym bocie zabijać. Wiele osób po prostu nie potrafi grać supportem ale na to by wyglądało, że łatwo na tej pozycji carrować gry.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja zauważyłem że najłatwiej iść pod late game czyli nie brać ap topów itp tylko tanky, late game adc jak jinx, vayne (nie jakieś kogmawy), mid kogmaw ap, xerath bo trzyma dystans, supporty tanky. I tak naprawdę idąc tym tokiem myślenia grasz cały czas na czas i farmę a potem zyskujesz przewagę po 20-30minucie nawet jak się wywalisz na początku. w momencie gdy postacie z early słabną a linia nie ma tu znaczenia, no może prócz topa z stamtąd najgorzej się carruje bez mocnego feeda lub dobrego skalowania pod lategame ale i tak jak dół i środek padnie top ma po grze. Trochę groch z kapustą mi wyszedł z tego co napisałem więc może prościej, według mnie najlepszy wpływ na grę ma:

1.Adc

2.Jungla

3.Support

4.Mid

5.Top

Jeżeli champy pod early/mid game:

1.Mid

2.Support

4.Jungla

5.Adc

5.Top

Co do early sprawa ciężka jak nie zaorasz do 15 minuty to masz bracie zdrowo prze((((((ane, Tanky i supporty gniotą mida lub postacie typu shaco w jungli.

Dobra podsumowując opcja nr 1 late game grasz na przetrwanie orasz late 

nr 2 agresywnie, kończysz do 25 minuty, łatwo się wywalić zależnie od stylu gry coś wybierz :D

p/s do opcji nr1 Mid ważna rzecz jeżeli będziesz nim grał a cała drużyna dobrze się skaluję pod late game warto grać agresywnie żeby pozwolić wyskalować się twojej drużynie i nie pozwolić early champom zbytnio zdominować.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

Według mnie najłatwiej coś ugrać z lasu albo adc. Ta druga opcja trochę trudniejsza, bo możesz dostać przeróżne osoby na supporcie i mimo, że możesz być jakimś bogiem to taka osoba może namieszać. Patrząc jednak na late game to taka Vayne, Draven czy Caitlyn potrafią sporo zdziałać. Mają spory dmg z hitów. Vayne potrafi zaorac w late, ogarnięty Draven ma na dwa hitki enemy mida czy jakaś inną postać. Co do lasu to coś, czym możesz łatwo gankowac i szybko. Jakiś Xin, Jax, Ekko, nie wiem- jest mnóstwo takich championow. Xin posiada lifesteala, podrzuca, Jax stunuje i jest mobilny, Ekko slowy, Stun, mobilność. Dość dobre picki. Co lepsze mając Ekko możesz nim wyskoczyć na mida bądź topa, jak się uprzesz. Posiada spory dmg, wiec late jest raczej Twój :)

Opublikowano

Supportem można fajnie wykkerować, pickujesz Thresha, Blitza, Barda, jeśli grasz duo masz pewność, że twój adc się nie wyjebie od jakigoś pushu.

Threshem, gankujesz mida, chodzisz za rączkę z junglerem, próbujecie złapać enemy team ;d

Widziałem dużo takich zagrań, jeśli masz kontrolę mapy, i team który nie będzie cię wyzywał za to, że nie wyszedł ci hook to można grac spokojnie i carrować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...