Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie Włącza sie system

magram12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kilka dni temu chciałem zrobić formatowanie i wgrać na nowo Windows 8.1. Mam dostęp do Dream Sparka, więc stamtąd pobrałem i nagrałem bootowalna płyte dvd. Wkładam ją do komputer, niby wyskoczyło żeby przycisnąć przycisk, aby rozpoczęła się instalacja Windowsa, nacisnąłem, wyskoczyło logo Windowsa, lecz nic dalej sie nie stało. Po godzinie, może dwóch, postawowilem zrestartować komputer, ujrzałem logo Windowsa i napis chyba coś o przywracaniu systemu, lecz również jak w poprzednim przypadku, nic sie nie wydarzyło tylko dalej to samo. No ok, nagrałem inną płyte, tu juz sie instalacja włączyła, sformatowałem, lecz dalej jest to co na poczatku, nie uruchamia sie. Próbowałem również instalacji z pendrive, wyskakuje napis który jest ułamek sekundy, chyba coś o uruchomieniu Windowsa z pendriva, lecz nie jestem pewny, ale nadal to samo i nic sie nie dzieje. 

Dodam, że podczas wypalania pierwszej płyty napęd jakoś dziwnie, ciężko i głośno działał. 

Wiecie może co to może być? Wcześniej nie miałem takich problemów.. 

Co jakiś czas, kiedy próbuje uruchomić komputer, to przed tym jak wyskakuje logo Windowsa wywala mi blue screena, nie mam również możliwości wejść w tryb awaryjny.. 

Przy blue screenie wyskakuje taki kod: 0xc0000001 

Po odczekaniu ok. 20 minut ruszyła instalacja z pendriva, lecz wszystko bardzo sie zacina, kiedy kliknę next trzeba czekać z 5-10 minut żeby pojawiło się kolejne okienko..

1. Płyta główna Gigabyte GA-H81M-S2PV, H81 , DualDDR3-1600, SATA3, mATX (GA-H81M-S2PV) 

2. Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) 

3. Napęd Samsung DVD (SH-224DB/BEBE) produkt wycofany z produkcji. Następca SH-224FB/BEBE 

4. Zasilacz Corsair VS 450W ATX 120mm wentylator, EU version CP-9020049-EU 

5. Karta graficzna XFX Radeon HD7850 Core Edition 1GB DDR5 256BIT 2xDVI+HDMI+2xDisplayPort BOX (FX-785A-ZNFC) 

6. Procesor Intel Core i5-4440 (6M Cache, do 3.30 GHz) BOX BX80646I54440

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

Zmień instalkę albo nagraj ją na pena rufusem , ma trzy opcje nagrywania , próbuj z każdą. 

Najlepiej to wcześniej wejdź do biosu i zresetuj do ustawień domyślnych albo automatycznych. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Spróbuj zbootować pendrive przy pomocy cmd. Na YT jest sporo poradników

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...