Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Mobilny token Pytania

Mauurycy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż, każdego niestety dopadło to głupie podawanie swojego numeru żeby mieć pełny dostęp do rynku steam i ogólnego ekwipunku

no i mam kilka pytań zanim to zrobię, bo boje się utraty mojego konta na którym mam dosyć bardzo duzy asortyment gier zbieranych przez 6lat.

No to tak, Podaje ten mój numer i dostaje to hasło, wszystko fajnie i miło i ogólnie zostało to zapisane na mój numer itp. I DAJMY NA TO że zgubiłem swój telefon i wtedy moje konto steam przepada ?

bo powiedzmy że na kompie musze podać ten kod uwierzytelnienia żeby się zalogować i pytanie czy mogę to zrobić tak jak dotychczas pomimo ze mam ten głupi token że wejdę sobie na email i wpisze ten kod i potem będę mógł zmienić numer telefonu i przypisane numer do tego ?

Opublikowano

Jeżeli twój telefon zdobędzie osoba która zna twoje hasło oraz login do Steam`a, to może przepaść. Ale będzie to dziwny zbieg okoliczności jeżeli znajdzie twój telefon, ta sama osoba która zna twoje pasy do Steam`a.

Jeżeli masz włączony ten token do telefonu, to nie będą Ci wysyłać emaili z tym kodem. Tak, możesz ze spokojem zmienić na inni nr lub go usunąć.

QLZPUCg.png 

Opublikowano

Jeżeli twój komputer będzie logował się bezpośrednio na konto po uruchomieniu platformy steam, to wystarczy zmienić numer tak jak podał aresorek. 

Dlatego zawsze warto mieć na prywatnym urządzeniu, odpalone automatyczne logowanie.

Opublikowano

Oki dzięki

a jak np. wyloguje się ze wszystkich urządzeń i kod będzie potrzebny a ja nie będę mógł go wpisać będzie na mail czy przepadło ?

Btw. Nie dostanę żadnego kodu ratunkowego ?

Opublikowano

Pewnie jeżeli nadusisz "Nie pamiętasz hasła?" to będziesz mógł skorzystać z email`u.

@Edit

Ja na przykład mam powiązany nr do Steam`a, ale mam stan Quard na "Zabezpieczone przez Steam Guard za pomocą e-maila" i normalnie wysyła mi tokeny, tylko na email.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...