Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki serwer wypali? Czy zagralibyście na nim?

Czy zagrałbyś na takim serwerze?  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrałbyś na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć interesuje mnie czy byście zagrali na takim serwerze typu Role Play:

Hmm zapytacie się czym mój projekt będzie się wyróżniał i jak przebije się przez multum takich samych serwerów minecraft:

Na tym serwerze nie spotkasz czegoś takiego jak gildie, wiecznego PVP czy też stoniarek, boy farmerów itd.. Serwer ten będzie polegać na wszelkim odgrywaniu roli wybranej przez Ciebie. Możesz wcielić się w jakąkolwiek osobę chcesz, od Ciebie zależy w jaką stronę wykreujesz swoją postać. Możesz zostać po dobrej stronie (policjant, medyk, strażak itd.) albo też ruszyć w półświatek przestępczy gdzie spotkasz się z wszelką maścią bójek, narkotyków, nielegalnych broni i innych. Nasz serwer jest na tyle dopracowywany że policjant będzie mógł łatwo znaleźć przestępcę, oczywiście będzie musiał odnaleźć odpowiednie narzędzia którymi sprawca się posługiwał, zdjąć odciski i inne.

To co będzie można tam zrobić?:

Hmm.. powiedzmy na początku chciałbyś zarobić chociażby na swój pierwszy biznes, pochodzisz po centrum poszukując pracy. Po 18 minutowej pracy dostaniesz 150-200$ wynagrodzenia, które jest ustalane pod typ biznesu. Możesz dla zarobku wypłynąć w dalekie morze i łowić ryby które potem sprzedaż. A kiedy to już osiągniesz pierwsze 1000$ ruszysz do sklepu gdzie kupisz swój pierwszy pojazd. Gdy zdobędziesz swój pojazd możesz zacząć prace jako kurier czy nawet listonosz. Praca kuriera będzie polegała na odebraniu zgłoszenia od jakiegoś biznesu np. na ryby. Jedziesz swoim pojazdem do hurtowni gdzie pobierasz paczkę a następnie zawozisz ją do biznesu który ją zamawiał. Proste prawda?

Co mógłbym zrobić kiedy już bym osiągnął korzyści w grze, np. miał 15000$.

Mógłbyś otworzyć swoją organizacje dzięki której mógłbyś się wczuć w rolę lidera organizacji przestępczej i stworzyć legendę która będzie opowiadana przez lata. Oczywiście nikt Ci wcześniej nie broni dojść do czyjejś organizacji.

A kiedy miałbym grubo ponad 1.000.000$?

Wtedy mógłbyś się wybrać w poszukiwaniu bezludnej wyspy którą po odpowiednim zarejestrowaniu w urzędzie mógłbyś zagospodarować jakbyś tylko chciał, mógłbyś tam zrobić ogromny kompleks z blokami mieszkalnymi oraz mieszkaniami z których byś czerpał jeszcze więcej korzyści. Wszystko dzięki naszym dopracowanym systemom.

Jakie byłyby bronie?

Oczywiście kije basebolowe, pałki policyjne, deagle, glocki, smg itd.. Jest wiele wariantów które przyczynią się do tego żeby serwer dobrze się rozwijał.

Co mógłbym robić będąc w organizacji?

Wszystko co żywnie ci się podoba, (oczywiście dalej regulamin istnieje dla Ciebie). Jako zwykły Cywil nie możesz pobić kogoś dopóki ten nie odpowie atakiem w twoją stronę, z kolei w organizacji nie ma takich ograniczeń. Jeszcze dodam że takiego cywila możesz okraść z tego co ma.. Nawet z gotówki której nie wpłaci do bankomatu!

I wiele innych ciekawych rzeczy z świata role play. ;p

Opublikowano

Projekt upadłby ze względu na bardzo niskie zainteresowanie. Chyba, że interesują cię jednocyfrowa liczba graczy.

Poza tym dosyć mało osób jest zainteresowanych tym co przedstawiłeś, był jeden projekt, ale został wstrzymany (upadł?).

Opublikowano

@AntyWarrn więc powiadasz że jednak lepiej nie zabierać się dalej w ten projekt? Polska scena minecraftowa nie jest gotowa na tryb role play?

Oczywiście, że nie. Przykłady mogę podać na PW. Nawet jeden z nich nie miał randoma właściciela, tylko miał [z mojego info, które może być błędne] znajomego  youtubera z 440k+ subskrypcji, miał długą serię z tego. I to dosyć niedawno, teraz serwer ten ma (w tej chwili) 23 graczy.

Opublikowano

@AntyWarrn więc powiadasz że jednak lepiej nie zabierać się dalej w ten projekt? Polska scena minecraftowa nie jest gotowa na tryb role play?

Oczywiście, że nie. Przykłady mogę podać na PW. Nawet jeden z nich nie miał randoma właściciela, tylko miał [z mojego info, które może być błędne] znajomego  youtubera z 440k+ subskrypcji, miał długą serię z tego. I to dosyć niedawno, teraz serwer ten ma (w tej chwili) 23 graczy.

Dobrze znać czyjąś opinie, tak więc dzięki Ci za przekazanie mi twoich informacji teraz zobaczymy czy reszta ma podobne zdanie do twojego. :P

Opublikowano

Pomysł niczego sobie, ale:

1. Potrzebna dobrze wykfalifikowana obsada administracji i techników. Wymagane autorskie pluginy i różne rozwiązania.

2. Potrzebna REKLAMA. Musisz bardzo dobrze rozreklamować serwer. Bo jeśli nawet uda Ci się go zrobić, to nawet przy 50 graczy ten serwer będzie nudny.

3. A za to wszystko wybulisz sporo kasy :P

Jak masz jednak ambicję, pieniądze i chęć, to jeżeli na serwie będzie ponad 100 osób, to ja, osobiście bym chętnie tam zagrał :D

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

To nie typ serwera na Minecraft. Takie coś nigdy nie wypali, przykro mi.

To tak lipa troszkę no ale tak bywa. ;p

Pomysł niczego sobie, ale:

1. Potrzebna dobrze wykfalifikowana obsada administracji i techników. Wymagane autorskie pluginy i różne rozwiązania.

2. Potrzebna REKLAMA. Musisz bardzo dobrze rozreklamować serwer. Bo jeśli nawet uda Ci się go zrobić, to nawet przy 50 graczy ten serwer będzie nudny.

3. A za to wszystko wybulisz sporo kasy :P

Jak masz jednak ambicję, pieniądze i chęć, to jeżeli na serwie będzie ponad 100 osób, to ja, osobiście bym chętnie tam zagrał :D

@Palladin pluginy to nie jest problem gdyż jednak sam sobie dobrze radze. :P Ale hosting na taki duży projekt i mapa to dosyć spory interes. :D

Opublikowano

@up

Skoro ogarniasz pisanie pluginów, to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci powodzenia, jak byś się tego podjął. :D

:D  Let's start with MPCForum :D

30/50/69/100/150/200/250...

Opublikowano

@up

Skoro ogarniasz pisanie pluginów, to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Ci powodzenia, jak byś się tego podjął. :D

Dziękuje bardzo! Pewnie przyda się. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...