Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Need for Speed 2016 problem

DeMarko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po pierwsze nie wiedziałem gdzie wrzucić posta to dałem tutaj... A po drugie mam problem z odpaleniem gry Need for Speed 2016, a mianowicie wyskakuje mi błąd ze sterownikami karty graficznej, mam aktulaną wersje sterownika na karcie intela jak i GeForca. Teraz pytanie czy po prostu mam za słabego lapka żeby w ogóle odpalić tą gre czy to się da jakoś obejść?

Dodam jeszczy że gdy klikam 'OK', gra odpala się, mam ekran startowy, ale klawisze nie działają, nie mogę przejść dalej.

17286660096148585388.png

Opublikowano

Nie bez zmian bo wyraźnie pisze że uruchamia się na Intelu a nie na Nvidii.

Zresztą wyraźnie pisze by uaktualnić sterowniki do intela a ty tego nie robisz. Niektóre gry startują na integrze a działają w trakcie gry na dedykowanej. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No właśnie o to chodzi że pisze żeby uaktualnić sterowniki do intela, ale gdy ściągam ze strony intela nowsze niż ...15.4251 nie chcą się zainstalować, a w menadżerze urządzeń wyskakuje że mam najnowsze sterowniki intela... bądź tu mądry

Zrobiłem coś takiego i teraz przy odpaleniu gry nie wyskakuje żaden błąd tylko 'Program Need for Speed przestał działać...'

50230139928131296735.png

Opublikowano

Od tego masz program do automatycznej aktualizacji sterowników, widocznie ściągasz sterowniki nie dla swojego procesora. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chyba po prostu mam za słabego lapka, do karty z intela nie ma strowników z przedrostkiem '15'.4251 i wzwyż, najwyższy jaki znalazłem i zainstalowałem miał przedrostek '14'.4264

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...